به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد ناصری مدیرکل دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی و دبیر چهاردهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد ویژه کتابهای قرآنی امروز در نشست خبری، اظهار داشت: در بررسیها به این نتیجه رسیدیم که باید به ناشران در حوزه کتب قرآنی ویژه توجه کنیم؛ در نتیجه در دوره اول جشنواره، حدود 300 عنوان کتاب قرآنی مناسب تشخیص داده شد.
ناصری افزود: دومین جشنواره کتابهای آموزشی ویژه کتب قرآنی 4 اردیبهشت ماه مصادف با عید مبعث پیامبر اسلام(ص) در سالن کوثر مسجد امام صادق (ع) برگزار میشود.
دبیر چهاردهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد با اشاره به روند شناسایی کتب برگزیده علوم قرآنی، خاطرنشان کرد: در سالهای 94-93 کتابها بررسی شد که 600 عنوان کتاب در حوزه قرآنی را شناسایی کردیم که این روند رو به رشد است.
وی با اشاره به اسناد بالادستی آموزش و پرورش، تصریح کرد: در اسناد تحولی و در سند ملی آموزش و پرورش، یک حوزه اختصاصی یادگیری قرآن و معارف اسلامی داریم و وظیفه ذاتی این دفتر فراهم کردن شرایط لازم برای یادگیری در این حوزه است.
ناصری با تأکید بر انتخاب کتب مناسب در بین کتابهای ناشران، گفت: فلسفه وجودی جشنواره رشد، این است که از خیل عظیم کتابهای آموزشی، مناسبترینها را انتخاب کند.
دبیر چهاردهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد با اشاره به جزئیات برگزاری دومین جشنواره کتب آموزشی قرآنی، یادآور شد: یکی از رسالتهای برگزاری جشنواره، مشخص کردن خلأهای موجود در کتابهای قرآنی است و دلیل دیگر برگزاری جشنواره این است تا حجم کتب از نظر کیفی را بالا ببریم.
وی با اشاره به آمار ناشران شرکت کننده در دومین جشنواره، متذکر شد: 600 عنوان کتاب از 77 ناشر به دبیرخانه جشنواره رسید که 313 عنوان کتاب مناسب تشخیص داده شده است ضمن اینکه ناشران شهرستانی در بین کتابهای مناسب سهم 54 درصدی دارند.
ناصری با بیان اینکه سهم ناشران شهر مقدس قم در کتابهای مناسب 35 درصد و 110 عنوان کتاب است، گفت: میزان رشد کتابها نسبت به نخستین جشنواره، 46 درصد بوده است.
دبیر چهاردهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد با اشاره به هرم گروههای شرکت کننده ناشران در این جشنواره، عنوان کرد: گروههای ناشران دانشآموزی 105 عنوان کتاب مناسب در این جشنواره دارند که سهم آنها 30.5 درصد است و ناشران بزرگسال 208 عنوان کتاب را در این جشنواره شرکت دادهاند. ضمن اینکه تعداد کتابهای گروه آموزش قرآن با 16 عنوان کتاب، مفاهیم و موضوعات قرآنی با 23 عنوان و گروه ادبیات داستانی با 66 عنوان کتاب در این جشنواره شرکت کردهاند.
وی اضافه کرد: در گروه بزرگسالان در بخش آموزش قران 16 عنوان کتاب، در بخش معارف و علوم قرآنی 140 عنوان و در بخش تفسیر و ترجمه نیز 52 عنوان کتاب در این جشنواره شرکتکردهاند.
ناصری با اشاره به هیأت داوران این جشنواره بیان داشت: هر گروه سه داور و در مجموع 18 داور آثار ارسالی را ارزیابی کردند که این ارزیابیها زیر نظر کمیته علمی صورت گرفته است.
دبیر چهاردهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد با بیان اینکه 39 عنوان اثر از مولفان نامزد نهایی بوده است، افزود: در بخش مولفان دانشآموزی 15 مؤلف و در بخش بزرگسالان 24 مولف شرکت داشتند که در مجموع 6 اثر و مولف به عنوان برگزیده و 8 مولف نیز به عنوان تقدیری مورد تجلیل قرار میگیرند.
وی با اشاره به شاخصهای انتخاب کتب و مولفان برتر، تصریح کرد: ساماندهی محتوای کتب، زبان و نثر متناسب با مخاطب، خلاقیت در ارائه محتوا و نوع نگاه مولفان از جمله عوامل انتخاب مولفان برتر است.