به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زاکانی امروز در همایش انتخابات ۹۶ فرصت ها و چالش های پیش رو که توسط بسیج اساتید دانشگاه خواجه نصیر و با همکاری شبکه دانشگاهیان انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: چرا باید ۸۵ درصد این فساد مالی در جیب یک آقا و دائیش برود. الان این پرونده مفتوح است اما دولت پیگیری نمی کند. البته یک پرونده ۱۵ هزار میلیارد تومانی و پرونده ۲۵ هزار میلیارد تومانی دیگری در ذهن من است که به خاطر آن هم دادگاه رفته ام.
وی با بیان اینکه امروز در شرایطی هستیم که بعد از گذشت 38 سال از پیروزی انقلاب اسلامی می توانیم قضاوت درستی نسبت به شرایط کشور داشته باشیم که آیا راه را درست رفته ایم یا نه تصریح کرد: یک نگاهی که در پیش از انقلاب وجود داشته این بودکه ایران در منظومه کشورهای جهان نقش تابعی را از قدرت های جهانی ایفا کند اما بعد از انقلاب نیز یک نگاه وجود دارد که همین مسیر را که پیش از انقلاب طی کرده ایم البته با غلظت کمتری طی کنیم که این نتیجه عدم خود باوری بوده است و این متاثر از نگاه برخی از مسئولان است که حل مشکلات را با اتکا به خارج می دانستند.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم با اشاره به اینکه اتکا به الگوهای غربی آسیب هایی را به انقلاب و کشور وارد کرده است البته بی منفعت هم نبوده اند، گفت: منفعت این الگوها این بوده که یک الگوی مشخص و تجربه شده ای را در سایر کشورها آورده ایم و در کشورمان اجرا کرده ایم در واقع با استفاده از این الگوها خود اجازه نداده ایم که یک الگوی بومی با استفاده از ظرفیت های خود بسازیم.
زاکانی با بیان اینکه بعد از جنگ از مدل اقتصاد آزاد و در دوران اصلاحات از الگوی سیاسی غرب استفاده کرده و آنها را به عاریه گرفتیم اما ماحصل این الگوها این بوده که شش برنامه اقتصادی توسعه در کشور تنظیم شد که ماحصل آنها را با مشکلات اقتصادی که برای کشورمان پیش آمده امروز شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه در مقابل الگوهای وارداتی یک الگوی مشخص که خاستگاه آن انقلاب اسلامی و اسلام است وجود دارد و آن هم الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی است، اضافه کرد: تجربه کردن این الگو سختی های خاص خود را دارد و اگر بخواهیم آن را اجرا کنیم زمین خوردن، خود را تکان دادن و خاکی شدن به همراه دارد. در واقع براساس این الگو باید خود بنویسم، خود بسازیم و خود تولید کنیم.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را به سرانجام برسانیم آن وقت انقلاب اسلامی توانسته است یک الگوی جدید را پیش روی جهان بگذارد، اضافه کرد: الگوی دفاعی کشورمان در هشت سال دفاع مقدس در ابتدا برگرفته از الگوی دفاعی آمریکایی و شوروی که مبتنی بر آتش ریختن بر منطقه بود شکل گرفت اما در ابتدای جنگ و طی اجرای چهار عملیات براساس این الگوها با شکست مواجه شدیم در واقع این یکی از تجربه هایی بود که بنی صدر برگرفته از مدل آتش و مانور انجام داد. واقعیت این است ما براساس این الگو نه آتشی داشتیم و نه اینکه می توانستیم از امکانات هوایی و زمینی استفاده کنیم به همین دلیل مغرور شدیم.
وی با اشاره به اینکه با استفاده از ایمان رزمندگان و استفاده از الگوی اختفا و مانور و همچنین مدل الگوی دفاعی مردمی توانستیم در هشت سال دفاع مقدس موفق شویم، گفت: امروز اگر عراق و یمن و دیگر کشورها می توانند مقابل دشمن بایستند از مدل دفاعی ایران استفاده می کنند و براساس همین الگوست که امروز یمن عربستان را در باتلاق خودش انداخته است. واقعیت این است که باید مردم را وارد صحنه کنیم در این صحنه ها نیاز به توجه ویژه به مردم داریم.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه درالگوی توسعه غربی نقش اقتصاد یک نقش پررنگی است، افزود: در واقع بر اساس این اقتصاد همه چیز از جمله دانش و فرهنگ را هم با نگاه مادی می بینند و به این توجه می کنند که چه قدر کاری که می خواهند انجام بدهند پول آور است.
زاکانی اظهار کرد: در هشت سال دفاع مقدس شاهد بودیم که آلمان سلاح شیمیایی در اختیار عراق می گذاشت و بعد مجروحان شیمیایی ما را درمان می کرد یعنی همه سلاح می دادند وهم درمان می کردند با این رویکرد باید بگوییم که انسانیت در هیچ جای این فرهنگ دیده نمی شود.
وی باتاکید بر اینکه نگاه به بیرون از سال 92 تا سال 96 برای حل مشکلات کشور موثر نبوده است، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید کلید واژه هایی هستند که باید در سال 96 به آنها توجه شود و فقط بر روی زبان جامعه نچرخد.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس با بیان اینکه یک نگاه می گوید که برای رشد هشت درصدی اقتصاد باید به سرمایه گذاری خارجی و واردات تکنولوژی اتکا کنیم، تصریح کرد: شش درصد از رشد هشت درصدی اقتصاد را می توان با استفاده از ظرفیت های داخلی کشور ایجاد کرد اما وقتی برای تحقق این رشد دست نیاز به سوی دیگر کشورها دراز می کنیم اینجاست که آنها بازی درآورده و به ما فشار می آورند.
زاکانی با تاکید بر اینکه اگر در راس سرمایه گذاری و تکنولوژی دیگر کشورها به این باور برسند که ما به آنها نیاز نداریم آن وقت می توانیم پیشرفت کنیم، گفت :همه تکنولوژی ها برای ما قابل دسترس است.
وی با اشاره به اینکه وجود نقدینگی در جامعه را از موضع درستی باید مدیریت کنیم که سودش را در داخل ببریم و به جیب خارجی ها نرود، اضافه کرد: امروز کشور در یک موقعیت بحرانی قرار گرفته و چراغ های قرمز دارد روشن می شود واقعیت این است که نقدینگی 460 هزار میلیارد تومانی سال 92 در پایان عمر دولت یازدهم به 1200 میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه کارها در کشور به صورت چشم بسته انجام می شود، اضافه کرد: اگر ژاپن به ژاپن امروزی تبدیل شده به این علت است چهار مولفه را پیشران حرکتی خود قرار داده که یکی از آنها صنایع پتروشیمی بوده است.
زاکانی با بیان اینکه ژاپن در حالی در صنایع پایین دستی پتروشیمی به موفقیت دست یافته که آنها از مزیت نسبی گاز برخوردار نیستند اما ما این مزیت را داریم، اضافه کرد: وزیر نفت اعلام کرده که 21 میلیارد دلار در صنایع پایین دستی پتروشیمی در سال باید داشته باشیم و این خیلی خوب است و یک مزیت نسبی محسوب می شود اما بهتر از این می شود عمل کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم گفت: طی هفته گذشته نامه ای به آقای رئیس جمهور نوشتم و موضوع اهمیت صنایع پایین دستی پتروشیمی را به او گوشزد کردم واقعیت این است که امروز در کشورمان 46 میلیون تن محصولات پتروشیمی تولید می شود اما از این میزان تنها دو و نیم میلیون در صنایع پایین دستی به محصول نهایی تبدیل می شود البته طبق آخرین آماری که سه روز پیش گرفتم این میزان به دو میلیون تن کاهش یافته است یعنی این دولت 3.7 میلیون تن تولید محصولات پلیمری را تحویل گرفت و امروز با یک میلیون و 700 هزار تن کاهش آن را می خواهد به دولت آینده تحویل دهد.
زاکانی اظهار کرد: فاجعه اینجاست که ما امروز 18 میلیون تن کارخانه مستقر برای محصول نهایی صنایع پایین دستی پتروشیمی به صورت آماده کار بر روی زمین در کشورمان داریم که با ظرفیت های نیمه آماده این میزان به 34 میلیون تن نیز می رسد و در صنایع شیمیایی نیز 20 میلیون تن ظرفیت آماده به کار داریم. معنی این عددها این است که هر 100 هزار دلار گاز وقتی می خواهد به مواد خام پتروشیمی تبدیل شود 160 درصد یعنی 60 درصد ارزش افزوده پیدا می کند و ما از این ظرفیت به طور کامل بهره نبرده ایم.
وی با بیان اینکه سهم نفت در بودجه سال 96، 110 هزار میلیارد تومان و سهم مالیات 113 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده تصریح کرد: اگر این میزان بودجه و درآمدهای بهینه شده از صنایع پایین دستی پتروشیمی را در کنار هم بگذاریم آن وقت می توانیم نفت را خام نفروشیم و وزیر نفت ما هم مسئول فروش نفت خام نشود. هنر وزیر نفت ما باید این باشد که نفت را در صنایع پایین دستی به صورت دانش بنیان به محصول نهایی تبدیل کند.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس با بیان اینکه وجود 750 هزار هکتار اراضی بایر در خوزستان به یک معضل تبدیل شده و زندگی و عرصه حیات را بر مردم این استان سخت کرده است، تصریح کرد: سه منطقه در استان خوزستان کانون بحران ریزگردها هستند که برای رفع این مشکل نیز الگوی گیاهی خاص این منطقه وجود دارد که باید با استفاده از ظرفیت های بومی این الوی گیاهی تکثیر شود و بعد دولت آن را از بومی ها خریداری کند. در حال حاضر 35 هزار هکتار از این اراضی را در اختیار بسیج قرار دادند اما گفته می شود که نهالی را که برای کاشت در این زمین ها دولت تهیه کرده به درد این مناطق نمی خورد و نمی شود از آنها به عنوان علوفه دام استفاده کرد و یا اینکه چوب آنها قابل استفاده نیست.
زاکانی با تاکید بر اینکه اگر می خواهیم در کشورمان موفق شویم باید بر روی یک کانون دست بگذاریم و آن تولید است، اضافه کرد: بر این اساس باید بگوییم که همه چیز برای تولید است اما اولین مانع برای تولید دولت است چون دولت هم فربه بوده و با بروکراسی مواجه است و این همه چیز را دارد نابود می کند.
وی با بیان اینکه هزینه جاری دولت در سال 92، 88 هزار میلیارد و در سال 95 به 220 هزار میلیارد افزایش یافته است، تصریح کرد: دولت برای تامین این هزینه ها به بانک ها بدهکار شده به گونه ای که در سال 92 بدهی دولت به بانک ها 70 هزار میلیارد تومان بوده اما الان این میزان بدهی به 150 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است در واقع می توان گفت دولت در پشت پیشخوان بانک ها دارد خود را اداره می کند.
وی اضافه کرد: همچنین بدهی بانک ها به بانک مرکزی در سال 92، 55 هزار میلیارد تومان بوده و اما امروز این بدهی به 115 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است البته باید بگوییم که بالا بودن هزینه های جاری تنها مربوط به این دولت نیست اما این دولت بدتر از همه دولت ها بوده به گونه ای که فوق العاده پرخرج و پرهزینه است.
وی با بیان اینکه دولت در عرصه تولید نباید رقیب مردم باشد اما امروز این گونه است، تصریح کرد: مردم می دانند که چگونه خود وارد عمل شوند اما برخلاف تاکیدات امام و رهبر معظم انقلاب دولت ها گوش نمی دهند.
وی با بیان اینکه عدم وجود شفافیت مسئله دیگری است که به تولید آسیب می زند، اظهار کرد: در کشورمان شفافیت اقتصادی وجود ندارد در واقع اقتصاد کشور یک اقتصاد بسته است به گونه ای که می توانیم این سوال را مطرح کنیم که چه کسی اطلاع دارد و یا چه کسی جرات دارد که بگوید در اقتصاد چه اتفاقی می افتد واقعیت این است که نه بانک مرکزی و نه وزارت اقتصاد هم این جرات را ندارند و صحنه را نیز خالی کرده و از زیر بار مسئولیت فرار می کنند و به نوعی مشکلات را به گردن دیگران می اندازند.
زاکانی با طرح این سوال که چرا دولت در مقابل شبکه ملی اطلاعات مقاومت می کند، اظهار کرد: با یک دولت الکترونیک می توانیم دولت فربه و تنبل را به دولتی چالاک تبدیل کنیم و البته این نیازمند به شفافیت در تولید است.
وی با اشاره به اینکه بانک ها یکی دیگر از مولفه هایی هستند که تولید را آزار می دهند، اظهار کرد: در شهریور و مهر سال 92 تحقیقی صورت گرفت با این موضوع که چرا رشد اقتصادی هشت درصدی در کشور ما تحقق نیافته است که براساس تحقیقات صورت گرفته معلوم شد به 64 درصد نظام تامین مالی کشور مشکل دارد که از این 64 درصد 89 درصد آن متوجه بانک هاست در واقع بانکی که قرار بوده وام قرض الحسنه به مردم بدهد امروز به کارفرما و به محل مفسده انگیزی تبدیل شده اند و این دارد همه چیز را نابود می کند البته امروز نظام بانکی کشورمان نیز نظام ربوی است و این جنگ با خدا است.
زاکانی با اشاره به اینکه بانک امروز یک معضلی است و نظام ربوی آن نیز خانمان ما را می سوزاند، اضافه کرد: به خاطر یک ادعایی که من کردم بانک مرکزی ناراحت شد و گفتند که شکایت می کنیم. اگر با شکایت از من مشکل بانک ها حل می شود بانک مرکزی این کار را بکند اما واقعیت این است که من در هر دادگاهی که رفته ام تبرئه شده ام.
وی با بیان اینکه در اسلام پول ارزش ندارد اما اگر با آن تولید و کار کردیم ارزش پیدا می کند، اضافه کرد: مشکل بعدی تولید در کشورمان فساد است چون فضا غیر شفاف بوده است واقعیت این است که بانک ها پول داشتند اما بنای آنها این نبوده که آن را در تولید هزینه کنند و در نهایت این پول آمده و پیوستگی بین قدرت و ثروت ایجاد کرده است.