کد خبر:۵۹۹۹۳۸
گزارشی از سومین جشنواره فرهنگ ملل؛

مشهد ۲۰۱۷ در قاب نگاه دانشجویان خارجی دانشگاه فردوسی مشهد

سومین جشنواره فرهنگ ملل یکی از رویدادهای مشهد ۲۰۱۷ توسط دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد و نمایندگانی از ۲۱ کشور که در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند به معرفی کشورشان در غرفه‌های نمایشگاهی این جشنواره پرداختند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سومین جشنواره فرهنگ ملل یکی از رویدادهای مشهد 2017 توسط دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد و نمایندگانی از 21 کشور که در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند به معرفی کشورشان در غرفه‌های نمایشگاهی این جشنواره پرداختند،‌ غرفه‌هایی از کشورهای چین، ژاپن، افغانستان، پاکستان، اندونزی، نروژ، آمریکا، انگلستان، تاجیکستان، عراق، لبنان، یمن، سوریه، روسیه و بحرین.

 

در این نمایشگاه غرفه‌های کشورهای مختلف برپا شد که سفرای کشورهای خارجی نیز در این غرفه ها حضور یافتند.

 

 

همچنین در این نمایشگاه فعالیت‌های ستاد شهری مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام نیز با برپایی غرفه‌هایی مورد استقبال بازدید کنندگان داخلی و خارجی قرار گرفت.

 

 

استقبال دانشجویان کشورهای خارجی از اجرای سرودهای پاتوقی

 

 

دانشجویان کشورهای خارجی در دانشگاه فردوسی مشهد و سایر شرکت کنندگان جشنواره فرهنگ ملل از اجرای سرودهای پاتوقی در غرفه ستاد شهری رویداد «مشهد، پایتخت فرهنگی جهان اسلام» استقبال کردند.

 

این سرودها که توسط گروه دانش آموزی اجرا می‌شد توانست توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.

 

در این زمینه سید حسین سجادی، مدیر گروه سرود با بیان اینکه اجرای این سرودهای دانش اموزی توسط ستاد پایتخت معنوی ایران برای جشنواره فرهنگ ملل دانشگاه فردوسی مشهد برنامه ریزی شده است، گفت: ما در مدت سه روز در نمایشگاه این جشنواره در دو نوبت صبح و عصر اجرا داشتیم.

 

وی تصریح کرد: سرودها توسط گروه شمیم انتظار و باران اجرا می شد که اجرای ان در این نمایشگاه باعث شده مخاطب زیادی داشته باشد.

 

 

سجادی تصریح کرد: امام رضا، مشهد، انقلاب اسلامی و ایران از مضامین محتوای این سرودها بود.

 

از میان غرفه‌ها که عبور می‌کردم با علی البرجی، نماینده دانشجوهای لبنانی دانشگاه فردوسی است که در رشته مهندسی شیمی تحصیل می کند به گفتگو نشستم.

 

او می‌گوید برای معرفی لبنان ۱۳ نوع غذا، عکس ها و مجسمه هایی از مکان های تاریخی و گردشگری و  نمادهای گردشگری، لباس سنتی، و قهوه لبنانی آورده ام که در همه خانه های لبنانی وجود دارد.  مهم ترین چیزی که در غرفه ما وجود دارد افراد لبنانی هستند که در دانشگاه فردوسی ۴۰ نفر از لبنان درس می خوانند.

 

این دانشجوی لبنانی با اشاره به اینکه مشهد در سال 2017 پایتخت فرهنگی جهان اسلام است، می‌گوید: با برگزاری این نمایشگاه، همه فرهنگها با هم آشنا می شوند و به نام نمایشگاه، یعنی صلح و دوستی خواهیم رسید. به نظر من افراد با هم فرقی ندارند و ما همه یک ملت هستیم.

 

البرجی با بیان اینکه مشهد فرصت‌ها و ظرفیت‌های خوبی برای پایتخت فرهنگی جهان اسلام دارد، می‌افزاید: امیدوارم امسال با استفاده از فرصت به وجود آمده دوستان دست اندرکار بتوانند مشهد را بهتر و بیشتر به جهان اسلام معرفی کنند. من شعرهای شاعران بزرگ ایرانی مثل فردوسی و خیام و حافظ را خوانده ام اما هیچ کدام را حفظ نیستم اما شعر این شعرا را بسیار دوست داشتم.

 

 

پایتخت فرهنگی جهان اسلام در قاب تصاویر 3 بعدی

 

از کنار یکی از غرفه‌ها که می‌گذرم شلوغی غرفه نظرم را جلب می‌کند. جالب بود که در این غرفه تصاویر سه بعدی مشهد به نمایش گذاشته شده بود.

 

محمدرضا شاه‌پسند، می‌گوید: به دعوت شهرداری مشهد و ستاد شهری۲۰۱۷  در نماشگاه فرهنگ ملل دانشگاه فردوسی مشهد حضور یافته است و اینجا آمده ام تا نوع خاصی از عکاسی که منحصر به فرد است و در طی ۱۵ سال تولید آرشیو داشته ام را، ارائه کنم.

 

او با اشاره به استقبال بالای مخاطبان از تصاویر سه بعدی شهر مشهد، می‌افزاید: افرادی که در اینجا حضور یافته اند می‌توانند عکس های سه بعدی با محوریت مشهد، حرم، جاذبه‌های گردشگری، تاریخی و طبیعت ایران و جهان را به صورت مختصر مشاهده کنند.

 

اولین عکاس سه بعدی در ایران، بیان می‌کند: ما در این نمایشگاه ۱۰۰ عکس با 10 استودیوی سه بعدی با موضوع مشهد  2017 برای نمایش گذاشته‌ایم که تاکنون استقبال خوبی از آن شده است و اصلی ترین موضوع فرهنگی و مذهبی مشهد بارگاه امام رضا(ع) است و به گونه ای آن را ارائه کرده ایم که افراد با دیدن آن حالت سلام به خود می گیرند.

 

وی می‌افزاید: موضوع دیگر بحث گردشگری اطراف مشهد بود که طبیعت زیبا را در فصول مختلف نشان دادیم و در کنار آن اماکن مختلف تاریخی فرهنگی مثل آرامگاه ها و باغ نادری را نشان دادیم. هم اکنون نیز با کمک شهرداری در بوستان کوهسنگی و باغ وکیل‌آباد و ایستگاه راه‌آهن نمایشگاه دائمی از این آثار دایر شده است.

 

 

شاه‌پسند با اشاره به انتقال فرهنگی اینگونه آثار، می‌گوید: در تصاویر سه بعدی تصویرهایی از لباس سنتی و غذاهای سنتی مشهد ارائه دادم که باعث شد دانشجویان یمنی و عراقی منطقه بومی این لباس ها و دستور پخت این غذاها را بپرسند.

 

به گفته او عکس های سه بعدی به گونه ای است که در یک عکس یک فرهنگ انتقال داده‌ می‌شود.

 

در نمایشگاهی که یکی از رویکردهایش مشهد 2017 است، 21 کشور دنیا دانشجویانش به معرفی کشورهایشان مشغول هستند. احمد الکحلایی، دانشجوی مهندسی برق از کشور یمن می‌گوید: ما 22 دانشجوی یمنی بودیم یعنی شش نفر دانشجوی پزشکی و بقیه مهندسی؛ ولی تعدادی از ما در تابستان به یمن رفته اند و بخاطر جنگ نتوانستند برگردند و اکنون ما  12 نفر هستیم.

 

وی بیان می‌کند: برای معرفی یمن عکس ها و مناظر زیبای یمن و تاریخی را گرفتیم و به در و دیوار آویزان کرده ایم و کتاب هایی در مورد یمن با سنگ یمنی و هشت نوع غذای یمنی هم آورده ایم. ما در این نمایشگاه مجسمه های تزیینی اماکن تاریخی یمن مثل مسجد کبیر که سومین مسجد در اسلام است را آورده ایم.

 

 

او رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام را در شناساندن شهر مشهد به جهان اسلام خوب ارزیابی می‌کند و می‌افزاید: بیشتر مردم مشهد و ایران هم نواز هستند به این معنی که مهمان نواز هستند و ما خوشحالیم که در کنار امام رضا(ع) درس می خوانیم چرا که یمنی های زیادی در ایران هستند اما ما خوش شانس هستیم که در مشهد تحصیل می‌کنیم.

 

این دانشجوی یمنی بیان می‌کند: به نظر من مشهد فرهنگ خوبی دارد که می تواند الگویی برای کشورهای اسلامی باشد. مهم ترین فرهنگ مشهد میهمان نوازی از همه کشورهای جهان است و فرقی نمی کند از کجا آمده باشی مشهدی ها تو را دوست خواهند داشت حتی اگر از آمریگا باشی.

 

در ادامه گفتگو با این دانشجو، ریوتاراکوچی از کشور ژاپن تنها دانشجوی ژاپنی در رشته آموزش ادبیات فارسی است که صحبت ما را می‌شنود و به جمع ما می‌پیوندد. او که هنوز به زبان فارسی کاملا مسلط نشده می‌گوید: ما برای معرفی فرهنگ ژاپن از غذا ، تزئینات، عروسک ژاپنی، گلدان و ظرف های ژاپنی و اوریگامی استفاده کردیم.

 

 

او در رابطه با تاثیر این نمایشگاه در انتقال فرهنگ بین کشورها، می‌افزاید: هر دانشجویی که به این کشور می آید به عنوان نماینده ای از کشور خود می آید و وقتی به کشور خود بر می گردد به عنوان سفیر فرهنگی می شوند مثلا مردم ژاپن در مورد ایران زیاد نمی دانند و تحصیل دانشجویان باعث می شود که اطلاعات بیشتری در مورد ایران داشته باشند.

 

این دانشجوی ژاپنی به پایتخت فرهنگی شدن مشهد در جهان اسلام اشاره می‌کند و می‌گوید: مشهد شهری است با مردم مهمان نواز و با فرهنگ کهن. این شهر پتانسیل خوبی در زمینه فرهنگی دارد. مشهد مکان های دیدنی جذابی دارد اما به نظر من بهترین مکان حرم امام رضا(ع) است که من آن را بسیار دوست دارم و در آنجا بسیار آرامش می گیرم و از فضای آن برای دوستانم تعریف کرده ام.

 

از این دانشجویان جدا شده و به گشت زنی در میان غرفه‌ها می‌پردازم که به غرفه کشور سوریه می‌رسم. عبدالله شیخ عبدالله، نماینده دانشجویان سوریه در دانشگاه فردوسی، می‌گوید: 52 دانشجوی سوری در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که اکثر آنها دانشجوی مهندسی و ادبیات فارسی هستند.

 

او بیان می‌کند: برای معرفی کشور سوریه در غرفه خود، با توجه به شرایط جنگ و نبود پرواز مستقیم از مشهد به دمشق فقط توانستیم چند عکس از مناظر و مناطق زیبای سوریه بگیریم که در غرفه چسباندیم و توانستیم غذای محلی خود را در اینجا با کمک هم بپزیم.

 

این دانشجوی سوری با بیان اینکه انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام فرصت خوبی را برای شناساندن فرهنگ مردم مشهد به دنیا فراهم کرده، می‌گوید: شهری مثل مشهد مردم نواز و میزبان همه مسلمانان جهان است، به نظر من مردم مشهد اهل کار هستند و اهل حرف نیستند یعنی دوستان من صبح، ظهر، شب و  اقا و خانم یا در دانشگاه هستند یا در سرکار هستند و انگار خستگی ناپذیرند.

 

او می‌افزاید: مردم جهان باید بیایند و از نزدیک ببینند که ایرانی ها چگونه رفتار می کنند. اگر بخواهم یک جمله از سوری ها به مردم ایران بگویم این است که همه مردم سوریه، ایران و ایرانی ها را دوست دارند و ایران را به عنوان کشور دوست همدل و هم دین می دانند.

 

عبدالله شیخ عبدالله می‌گوید: مشهد شهر مهمی برای تمامی مسلمانان جهان است و همه قدر آن را می دانند و این شهر ظرفیت های بزرگی مانند گردشگری، تفریحی و فرهنگی برای معرفی به کل کشورهای اسلامی دارد.

 

حرف‌های دانشجویان خارجی در مورد مشهد و ظرفیت این شهر برایم جالب است، در همین حال و هوای صحبت آنها به غرفه کافه ایده می‌رسم. این غرفه مربوط به ستاد شهری مشهد 2017 است، مسئول غرفه می‌گوید: این کافه با رویکر مشهد پایتخت معنوی جهان اسلام و به منظور گسترش پروژه‌های فرهنگی مشترک در مشهد ایجاد شده است. این کافه در نظر دارد که شهروندان مشهدی را در توسعه و مدیریت شهری مشهد مشارکت بیشتری دهد، بنابراین به روش‌های مختلف در تلاش است که ایده و نظرات مردم شهر را جمع‌آوری کند و در جهت مدیریت شهری و شهرداری بکار گیرد.

 

رئیس گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد، با بیان این‌که برنامه‌های کافه ایده در سطوح مختلف ملی و بین‌المللی برگزار می‌شود، بیان می‌کند: کافه ایده تا کنون 10 برنامه در سطح ملی و چهار برنامه در سطح بین‌المللی داشته است و کشورهای مختلفی در برنامه‌های بین‌المللی کافه ایده حضور پیدا کرده و ایده‌های خود را در حوزه مدیریت شهری در این کافه مبادله کرده‌اند.

 

قاسم پور با اشاره به حضور شهرداری مشهد بعنوان ستاد شهری رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در نمایشگاه جشنواره فرهنگ ملل دانشگاه فردوسی مشهد، خاطرنشان می‌کند: ستاد شهری رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام در نمایشگاه جشنواره فرهنگ ملل دارای غرفه است و ایده‌های دانشجویان و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی را پیرامون مشهد 2017 جمع آوری می‌کند.

 

وی ادامه می‌دهد: تا کنون نزدیک به 400 ایده از ایران و 21 کشور خارجی به دبیرخانه ما ارسال شده که در مدت دو هفته تمامی این ایده‌ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد و بهترین آنها را برای عملیاتی کردن، انتخاب می‌کنیم که90 درصد ایده‌های ارسالی امسال در خصوص نقش مشهد به عنوان پایتخت جهان اسلام و همچنین اقدامات شهرداری این شهر در جهت تدوین نقش مشهد در جهان اسلام است.

 

از این غرفه که می‌گذرم به غرفه کشور آمریکا می‌رسم، تنها یک دانشجوی آمریکایی در فردوسی مشهد تحصیل می‌کند، بنیامین که مسلمان است در مورد فرهنگ و شهر مشهد، می‌گوید: مشهد از آثار تاریخی ودیدنی بسیاری برخودار است که می‌تواند مورد اسقبال افراد مختلف کشورهای دیگر قرار بگیرد، باید بگویم که مشهد شهری زنده و متنوع است که می‌تواند افراد را با تفکرهای و سلیقه‌های مختلف قانع کند.

 

 

او ادامه می‌دهد: اینکه می‌شنوم مشهد در سال 2017 پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده برایم جالب است، خراسان دارای تاریخ و تمدن کهن است و در شهر مشهد مناطق دیدنی و گردشگری بسیاری وجود دارد. من در برگشت به کشورم حتما هم وطنانم را به دیدن این شهر تشویق می‌کنم. به نظر من امسال فرصت خوبی است که جهان اسلام با فرهنگ مشهد آشنا شوند.

 

بعد از جدا شدن از بنیامین لباس یک دانشجو از افغانستان توجهم را جلب می‌کند به سمت غرفه افغانستان می‌روم و به گفتگو با محمد جلال نجفی، دانشجوی اقتصاد بازرگانی دانشگاه فردوسی مشهد می‌نشینم.

 

 

 

 

او در خصوص مشهد 2017، می‌گوید: مشهد به دلیل وجود بارگاه منور حضرت امام رضا(ع) شهری مذهبی است که جاهای تاریخی و دینی بسیاری نیز دارد. مشهد همچنین یک شهر توسعه یافته است که این قابلیت را دیگر شهرهای ایران ندارند و فرصت خوبی بری مشهد در سال 2017 ایجاد شده که فرهنگ مشهد را به دیگر کشورهای دنیا به ویژه کشورهای اسلامی انتقال دهد.

 

در کنار غرفه افغانستان محمد غفاری از تاجکستان و دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد ایستاده. او در خصوص مشهد 2017 ، می‌گوید: مشهد شهر زیارتی است و انتخاب این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام باعث می‌شود که دیگر کشورهای جهان اسلام بیش از بیش با فرهنگ این شهر آشنا شوند.

 

 

این دانشجوی تاجیکی می‌افزاید: این شهر همچنین بعد از تهران دومین کلان شهر ایران محسوب می‌شود که جاهای گردشگری زیادی مانند آرامگاه فردوسی و مردمانی خوب و مهربانی نیز دارد.

 

ایوان بیلیکف از شیلی و دانشجوی دانشگاه هنر تهران در رشته طراحی فرش، نیز در غرفه‌اش ایستاده و در پاسخ به سوالم که  مشهد دارای چه ظرفیت‌های فرهنگی است؟ می‌گوید: هفت ماه است در ایران زندگی می‌کند، زبان فارسی را دوست دارم و یادگیری این زبان مرا با ادبیات و فرهنگ ایران آشنا می‌کند. شهر مشهد جای بسیار خوبی است و از مردمانی مهربان و مهمان‌نواز برخوردار می‌باشد.

 

او می‌افزاید: مشهد از فرهنگ خوبی برخوردار است و مناطق گردشگری و دانشمندان و شاعرانی برخوردار است که هر کدام از آنها می‌توانند در معرفی فرهنگی شهر مشهد سهم ویژه ای داشته باشند.

 

انجام ورزش پهلوانی و نقاله خوانی نیز در این نمایشگاه توسط ستاد شهری مشهد 2017 توانست توجه خیلی از بازدید کنندگان را به خود جلب کند.

 

 

لازم به ذکر است، مشهد در سال 2017 به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده و دانشگاه فردوسی مشهد اقدام به برگزاری جشنواره فرهنگ ملل کرد که این جشنواره از رویدادهای پایتخت فرهنگی شدن مشهد در جهان اسلام است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار