به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن قشقاوی رئیس هیات نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری خارج از کشور، صبح امروز در نشستی خبری با خبرنگاران اظهار داشت: از پنج ماه پیش فرایند انتخابات ریاست جمهوری خارج از کشور با معرفی آقای محمدی به عنوان رئیس هیات اجرایی و ستاد انتخابات خارج از کشور کار خود را شروع کرده است.
وی گفت: با حکم آیت الله جنتی هم، بنده رئیس هیات نظات بر انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور هستم که در این مدت، جلسات منظمی با حضور نماینده شورای محترم نگهبان در وزارت خارجه و یا در محل شورای نگهبان داریم.
قشقاوی افزود: در ۱۰۳ کشور انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهیم کرد و علاوه بر این در ۱۳۲ نمایندگی اعم از سفارتخانه ها و سرکنسولگری ها و مراکز و در ۲۷۹ شعبه اخذ رای خواهیم داشت و اگر نیاز باشد می توان بیشتر از این هم باشد.
معاون امور کنسولی وزیر امور خارجه کشورمان گفت: به دلیل عدم روابط دیپلماتیک با کانادا، با وجود حضور ۴۰۰ هزار ایرانی که در کانادا هستند، متاسفانه تاکنون رایزنی های انجام شده برای توجه به حقوق شهروندی ایرانیان در کانادا و انجام تمهیدات لازم توسط دولت کانادا به نتیجه نرسیده است.
قشقاوی با بیان اینکه ۳۰ صندوق اخذ رای در شهرهای مختلف آمریکا داریم و انتخابات در آن کشور طبق روال دوره های قبل برگزار می شود، ادامه داد: در امارات ۱۹ حوزه انتخابیه و در انگلیس ۱۲ حوزه اخذ رای داریم که اینها به نسبت جمعیت ایرانیان حاضر در آن کشورها است.
رئیس هیات انتخابات ریاست جمهوری خارج از کشور افزود: یکی از مشکلات ما در برگزاری انتخابات برای ایرانیان خارج از کشور که با آن مواجه هستیم این است که طبق قانون انتخابات باید روز جمعه و در ساعاتی معین برگزار شود و همانطور که می دانید این روز در کشورهای خارجی روز کاری به حساب می آید و هموطنان ما باید برای شرکت در انتخابات مرخصی بگیرند که همین امر منجر به کاهش حضور آنها در انتخابات می شود.
قشقاوی گفت: ما درخواست کردیم در صورت امکان بتوان به طور مثال در برخی نقاط همچون آمریکا که اختلاف زمانی زیادی با ما دارد ساعات برگزاری انتخابات را به نحو مقتضی با آن نقاط تغییر دهیم، اما دوستان در وزارت کشور استعلام گرفتند و آنطور که به ما اعلام کردند به این دلیل که قانون تاکید کرده است که روز جمعه و در ساعاتی مشخص باید این انتخابات انجام شود عملا امکان تغییر ساعت و روز وجود ندارد و ما هم به قانون احترام می گذاریم.
وی تصریح کرد: در برگزاری انتخابات اخیر در ترکیه (رفراندوم) ترک ها از یک هفته قبل شروع به رای گیری کردند و همچنین این امکان را داشتند که بتوانند از طریق پست و یا به شیوه الکترونیکی اخذ رای داشته باشند ولی ما چنین امکانی را نداریم و باز هم تاکید می کنم باید بر اساس مر قانون عمل کرد. امیدواریم این روند انتخابات در داخل و خارج از کشور به بهترین نحو ممکن انجام شود.
قشقاوی گفت: کلیه اعضای هیات اجرایی و هیات انتخابات در تمام ۱۳۲ نمایندگی و ۲۷۹ حوزه رای گیری مشخص و احکام آنها صادر شده است. به لحاظ زمان ما جلو هستیم و وزارت امور خارجه کار خودش را تا به این لحظه درست و دقیق انجام داده است.
رئیس هیات انتخابات ریاست جمهوری خارج از کشور با بیان اینکه کلیه ملزومات مورد نیاز شعب اخذ رای اعم از مهرها، تعرفه ها و صندوق ها از طرق مطمئن به شعبات ما در خارج از کشور ارسال شده است، ادامه داد: ملزومات ارسال شده توسط نمایندگی های ما در خارج از کشور اعلام وصول شده اند لذا ما آمادگی کامل را برای برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور داریم.
قشقاوی گفت: هر دوره انتخابات که پیش می رود ما شاهد مشارکت بیشتر هموطنان مان در خارج از کشور هستیم. همچنین از دولت های میزبان به دلیل فراهم کردن زمینه لازم جهت حضور هموطنان مان در این انتخابات تشکر می کنیم که امنیت و شرایط لازم را جهت مشارکت هموطنان مان فراهم می آورند که این اقدام آنها احترام به اصول دموکراسی است.
وی با بیان اینکه حداکثر اپوزوسیون جمهوری اسلامی ایران بین ۳ تا ۵ درصد هستند، افزود: نباید کاری کرد که این اقلیت حقوق ۹۵ درصد دیگر ایرانیان خارج از کشور را مبنی بر شرکت در انتخابات تضییع کنند و دولت های میزبان نباید به برخی اعتراضات و راهپیمایی هایی که می خواهند در مقابل صندوق های رای به ابراز مخالفت بپردازند، مجوز بدهند که این خلاف روح دموکراسی است و آزمونی است برای کشورهای غربی و غیرآن که میزان پایبندی آنها به دموکراسی مشخص شود.
قشقاوی با بیان اینکه تعداد هموطنان خارج از کشور ما بر اساس آماری است که از تعداد تشکیل پرونده های کنسولی آنهاست، اظهار داشت: حدود ۲.۵ میلیون نفر از این میزان واجد شرایط شرکت در انتخابات هستند.
رئیس هیات انتخابات ریاست جمهوری خارج از کشور گفت: تجربه می گوید همان شب برگزاری انتخابات معمولا نتایج را در نمایندگی های ایران در خارج از کشور اعلام می کنند مگر آنکه اتفاق نادری بیفتد که چیزی غیر از این رخ دهد. در تمام صندوق های اخذ رای در خارج از کشور نمایندگان شورای نگهبان را داریم و اگر کاندیداها هم تمایل داشته باشند می توانند نمایندگانی پای صندوق های رای در خارج از کشور داشته باشند.
در این نشست همچنین علی اصغر محمدی رئیس ستاد انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور اظهار داشت: به جهت پاسخگویی به سوالات و ابهامات هموطنانمان در خارج از کشور، در سایت های نمایندگی های ایران در کشورهای مختلف شرایطی را فراهم کرده ایم که آنها بتوانند سوالات و ابهامات خود را به صورت ایمیل ارسال و پاسخ آن را دریافت نمایند.
وی ادامه داد: انتظار می رود رسانه ها در خصوص مسائل مورد توجه ایرانیان خارج از کشور، اهمیت حضور آنها در انتخابات و ارتباط انتخابات ریاست جمهوری با زندگی و سرنوشت آنها به طرح موضوعات مختلفی بپردازند که تاثیر مثبتی در افزایش حضور و مشارکت ایرانیان خارج از کشور داشته باشند.