اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین عبده تبریزی در مناظره نقد عملکرد دولت یازدهم که توسط انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: آخوندی در مجلس نگفته که مسکن مهر مال من بوده، بلکه او گفت که من مسکن مهر را قبول ندارم؛ اما چون تعهد دولت بوده آن را اجرا میکنم و اگر غیر از این باشد، من گردنم را می زنم.
وی با بیان اینکه ۵۵ درصد واحدهای مسکن مهر در این دولت تحویل متقاضیان شده، افزود: اکنون ۲۷۴ هزار واحد نیمه تمام مسکن مهر داریم که ۱۴۸ هزار واحد آنها متقاضی ندارند، ۱۲۶ هزار واحد دارای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی هستند و برای ۳۶ هزار واحد نیز به دلیل اختلاف در دادگاه پرونده تشکیل شده است.
مشاور مدیریت و تأمین مالی وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم با بیان این که در شان یک استاد دانشگاه نیست که بیاید و در محیط علمی دانشگاه مسئولان را خائن خطاب کند، گفت: آنچه که این دولت کرده اصلاً قابل مقایسه با دولتهای قبل نیست و منتقدین هم هیچ جوری نمی توانند بگویند که کار بزرگی صورت نگرفته. واقعیت این است که در این دولت کار عظیمی صورت گرفته؛ هرچند که هر کاری و هر ادارهای مشکل خاص خودش را دارد و قطعا آقای روحانی هم می توانست بهتر عمل کند؛ اما اینکه یک ویرانه را تحویل گرفته و امروز آن را به اینجا رسانده کار بزرگی است.
عبده تبریزی افزود: اینکه بتوان یک ویرانه را در مدت کوتاهی درست کرد صحیح نیست؛ البته بعد از گذشته چند دهه ما هنوز مواردی را می گوییم که تقصیر رژیم شاه بوده است. شاید آقایان این انتظار را نیز داشته باشند که دولت عراق پس از تحویل گرفتن موصل آن را چهار ساله اصلاح کند؛ اما این امکان وجود ندارد . چون شما تمام زیربناهای آن را از بین بردید.
وی اضافه کرد: میانگین درآمد ارزی دولت قبل بالا اما درآمد این دولت بسیار پایین بوده است.
مشاوره مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی ضمن اشاره به متوسط تورم دولت های مختلف بیان کرد: این رقم در دولت یازدهم ۱۴ درصد و در دولت دهم ۲۴ درصد و در دولتهای قبلی هم در همین حدود بوده است و با این حال هیچ کس نمیتواند بگوید که دولت یازدهم در کنترل تورم موفق نبوده .در واقع پیش از این دولت وضعیت طوری بود که شب اگر جنسی را میخریدیم فردا قیمت آن تغییر می کرد.
وی تصریح کرد: من به شما اطمینان میدهم که اگر دولت دهم دو سال دیگر ادامه مییافت، قطعاً تورم به ۲۵۰۰ درصد افزایش می یافت و برای بردن یک کامیون غذا به سوپر مارکت با مشکل مواجه میشدیم.
مشاور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه دولت یازدهم شتابی که در افزایش نرخ تورم طی دولت قبل ایجاد شده بود را مهار کرد، البته بخشی از این هم با کمک کاهش تقاضای پول به دلیل کاهش بودجه خانوار بوده است، تصریح کرد: بالاترین نرخ رشد اقتصادی در دولت اصلاحات ۶.۹ درصد، در دولت نهم که آهنگ رشد دولت هشتم در آن بوده ۳.۹ درصد، در دولت نهم چهار دهم درصد و در دولت یازدهم ۴.۳ درصد بوده و این در حالی است که آثار عملکرد دولت دهم در این دولت بوده است.
عبده تبریزی با بیان اینکه طبیعتاً ما نیاز به رشد اقتصادی بالا داریم البته نه به نرخ ۲۶ درصدی که یکی از دوستان اعلام کرده، افزود: طبیعتا ما نمی توانیم به نرخ ۲۶ درصدی برسیم، ولی رسیدن به یک نرخ معقول امکان پذیر است.
وی با اشاره به اینکه دولت به طور متوسط ۶۷۰ هزار شغل ایجاد کرده، بنابراین نمیتوانیم بگوییم که کاری صورت نگرفته، تصریح کرد: ۱۰ درصد رشد اقتصادی متأثر از فروش نفت به همین راحتی به دست نیامده؛ در واقع اگر برجام نبود نفتی هم وجود نداشت؛ البته ما برجام را دستاورد دولت تلقی نمی کنیم، اما واقعیت این است که در دولت قبل قرار بود که فروش نفت به صفر برسد.
عبده تبریزی با بیان اینکه وقتی کاهش قیمت نفت اتفاق افتاد رشد اقتصادی عربستان از۳.۴ درصد در سال ۲۰۱۵ به ۱.۹ درصد در سال ۲۰۱۷ کاهش یافت و در کشورهایی مانند روسیه و ونزوئلا به علت کاهش قیمت نفت رشد اقتصادی به صورت وحشتناک پایین رفته به گونهای که رشد اقتصادی در روسیه منفی شده و در ونزوئلا در سال ۲۰۱۵ به منفی ۵.۷، در ۲۰۱۶ به منفی ۸ درصد و در ۲۰۱۷ به منفی ۴.۵ درصد رسیده، اضافه کرد: در مقایسه با این کشورها، ایران علاوه بر کاهش شدید قیمت نفت با شرایط بد اقتصادی نیز توانسته بهتر عمل کند.
وی با بیان اینکه از سال ۸۰ تا ۸۶ نرخ رشد خالص ۵.۳ درصد بوده و اگر این نرخ رشد را ادامه میدادیم امروز درآمد سرانه کشورمان ۶۰ درصد بالاتر بود، اضافه کرد: بر اساس سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور ایران باید در منطقه جایگاه اول را داشته باشد.
عبده تبریزی با بیان اینکه بالاترین نرخ سرانه شهری مربوط به سال ۸۶ و بالاترین نرخ سرانه روستایی مربوط به سال ۸۵ بود، افزود: سوال این است که درآمدهای نفتی کجا رفته اند و چرا ۴۵ هزار تومان ما تبدیل به رشد نشد.
وی اضافه کرد: در فضای دانشگاه نباید به این مسئله دامن بزنیم که گرفتن پول از دولت ممکن است؛ مگر دولت چیزی برای دادن به مردم دارد. در واقع همین که دولت ها کم هزینه کنند باید دست آنها را بوسید.
مشاور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دولت نهم و دهم کشور را از کانال رشد ۵.۳ درصد دولت اصلاحات به کانال رشد منفی یک و دو درصد وارد کرد، افزود: اگر بخواهیم با همان رشد ۵.۳ درصد جلو برویم به ۱۷۰ میلیارد دلار منابع داخلی و خارجی نیاز است.
عبده تبریزی با بیان اینکه دولت نهم و دهم طی شش سال ۶۸۹ هزار و ۹۱۹ واحد مسکن مهر تحویل متقاضیان داد؛ اما دولت دهم ۸۲۰ هزار و ۷۴۳ واحد واگذار کرده، افزود: این در حالی است که بانک مرکزی طی فعالیت دولت سابق ۴۰ هزار میلیارد تومان پول چاپ کرد که بخشی از تورم شد؛ اما دولت فعلی با استفاده از ترکیب امکانات مردم و وزارتخانه ها توانست ۵۵ درصد واحدهای مسکن مهر را تحویل دهد . بنابراین آمارهایی که در این حوزه داده شد اشتباه است.
وی با اشاره به اینکه مشاور افتخاری بخش مسکن در وزارت راه و شهرسازی هستم و بدون بحث سیاسی واقعیت های بخش مسکن را بیان می کنم، تصریح کرد: سالانه ۷۰۰ هزار ازدواج در کشورمان اتفاق می افتد، بنابراین نیازمند مسکن کوچک برای زوج های جوان و خانه اولی ها هستیم.
عبده تبریزی اضافه کرد: از ۴۰ سال پیش گفته ایم که مسکن باید از محل پس انداز آینده خریداری و وام های بلندمدتی داده شود، اما در دولت قبل یک آقایی یک تئوری داد و گفت که اگر ما این وام را برای خرید دهیم باعث تورم می شود و همین تئوری عملی و پرداخت ها ممنوع شد و این در حالی است که ما تلاشمان این بوده که میزان وام ها را بالا ببریم.
مشاور مدیریت و تامین مالی وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه در سال ۸۵ تعداد ۶۳۳ هزار خانه خالی در کشور داشته ایم؛ البته شاید این رقم قابل قبول باشد؛ اما در آمار جدید این تعداد به ۲.۳ میلیون واحد خالی رسیده، افزود: برآورد ارزی این واحدها ۲۵۰ میلیون دلار است و با این حال در این مملکت در حالی که به یک دلار نیاز داریم، ببینید پول ها کجا رفته و هزینه شده است.
عبده تبریزی اضافه کرد: وقتی ظرفیت ساختمان افزایش می یابد متناسب با آن ظرفیت بخش های وابسته به مسکن هم اضافه میشود و با این حال با توجه به تعداد خانه های خالی در کشور می توان گفت توسعه صنایع وابسته به این بخش به گونه ای بوده که امروز یکی دستاوردهای سندیکای تولیدکنندگان سیمان این است که با هم توافق کرده اند که ۳۰ درصد کمتر تولید کنند تا قیمت سیمان حفظ شود؛ چرا چون ظرفیت سیمان قابل صادرات نیست.
وی افزود: این کارخانهها با شعار ایجاد شده اند مسئله این است که باید با خانه های خالی چه کنیم ما که نمی توانیم آنها را صادر نماییم و یا اینکه اسپانیا نیستیم که به توریست ها ویزا و گذرنامه بدهیم که بیایند و مقیم شوند.