اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، صادق کوشکی، استاد دانشگاه امروز در نشست هم افزایی ائمه جماعات دانشگاههای کشور که در مشهد برگزار شد در خصوص انتخابات پیش رو گفت: ساز و کار انتخاباتی ما از جهان غرب گرفته شده پس در آن اشکالات فراوانی وجود دارد، اما اصل تعیین سرنوشت مردم توسط خودشان از دین اسلام گرفته شده که این تناقض ها و مشکلاتی را به وجود می آید.
وی افزود: امروز میبینیم که نمایندگان وعدههایی به مردم میدهند و برای رسیدن به کرسی قدرت به هم تنه میزنند چنانچه ساز و کار انتخاباتی را از دین اسلام بگیریم دیگر روح و روانمان اذیت نمیشود.
کوشکی با تاکید براینکه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران پیش از این به شرایط جهانی گره خورده است، بیان داشت: اولین بار است که مقامات اروپایی و برخی از مقامات آمریکایی به صراحت میگویند که فلانی باید بماند بنابراین باید با چشمان باز شرایط را بسنجیم و انتخاب کنیم.گره خوردن انتخابات با شرایط جهانی تصمیم گیری را سخت کرده است.
وی در خصوص اینکه آیا مقام معظم رهبری کاندیدای خاصی را تایید کردهاند یا خیر؟ متذکر شد: در انتخابات ریاست جمهوری خیانت است، چنانچه رهبری را خرج کسی کنیم مقام معظم رهبری در بیانات خود فرمودند که «نظر من را هیچ کس نمی داند».
کوشکی در پاسخ به این سوال که باقی ماندن دولت آیا انقلاب را پایدار نگه می دارد یا خیر؟ افزود: مشکل روحانی این است که مبانیاش با مبانی انقلاب متفاوت است، در صورتی که رئیس جمهور براساس قانون اساسی باید در چارچوب سیاست کلان حرکت کند که آقای رئیس جمهور این گونه نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان داشت: رهبری میگویند باید نگاهمان به داخل باشد، اما رئیس جمهور نگاهش به خارج است در صورتی که رئیس جمهور حق ندارد نظرات شخصی خود را اعمال کند.
وی با اشاره به اینکه رهبری با توجه به اهمیت پیشرفت در سیستم هوافضا چند سال گذشته تاکید بر ایجاد سیستم فضایی داشتند که این کار صورت گرفت، افزود: متاسفانه در دولت روحانی این سیستم فضایی تعطیل شد و 80 کارشناس اخراج شدند چون رئیس جمهور معتقد بود ورود به سیستم فضایی حریم و کار ما نمیباشد بلکه باید فقط نفت و گاز بفروشیم در غیر این صورت دنیا با ما دشمن می شود در حالی که رویکرد اسلام این نیست.
کوشکی بیان داشت: دو سال پیش اروپا تصمیم گرفت که ایران را در زمینه سیگنالهای ماهواره ای تحریم کند، اما هنوز این وضعیت را داریم چون ماهواره بومی نداریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با طرح این مسئله که چنانچه دولت مستقر باقی بماند آیا اقدامی به نفع هسته ای انجام می دهد، خاطر نشان کرد: دیدگاه دولت نسبت به برجام این است که اشتباه نبوده، چنانچه رئیس جمهور جدیدی انتخاب شود چون برجام در داخل کشور تبدیل به قانون شده نمی تواند آن را رد کند تا زمانی که امریکا آن را رسما رد نکند.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص وعده هایی که نامزدهای ریاست جمهوری در ایجاد اشتغال پنج میلیونی داده اند، گفت: باید این ادعا را مورد بررسی قرار دهیم چنانچه بر طبق قانون دولت جدید یارانه 23 میلیون نفر را حذف کنند خواهد توانست یارانه بهزیستی و کمیته امداد را دو برابر کند و بخشی هم به تولید کنندگان بدهد در این صورت این وعده ها قابل تحقق می باشد.
کوشکی در پاسخ به این سوال که آیا انتخابات ایران در منطقه تاثیرگذار است یا خیر؟ گفت: انتخابات در منطقه تاثیر دارد چنانچه کسانی که طرفدار استقلال هستند روی کار بیایند می توانیم آنچه می خواهیم را به دست بیاوریم در غیر این صورت امکان پذیر نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه سخنان خود در خصوص نقض برجام توسط آمریکا، متذکر شد: هیچ جایی در متن برجام اعتراضی برای ایران وجود ندارد متاسفانه مسئولین ما در این خصوص مجذوب امریکا شده اند.
وی هم چنین به شرایط 9 گانه مقام معظم رهبری در برجام اشاره داشت و گفت: مجلس باید این شروط 9 گانه را تصویب میکرد اما با سیاست کاری و بدون ملاحظه برجام را تصویب کرد. زمانی که میگویند «خزانه خالی است، آب نداریم»، طرف مقابل می بیند شما مشکل دارید متن برجام را نوشته و به دست ایران میدهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: اولین شرط از شروط 9 گانه این بود که برجام دو طرفه و گام به گام انجام شود ایران در حال حاضر به تمام تعهدات خود عمل کرد، اما امریکا چنین کاری را نکرد.
وی خاطر نشان کرد: وزیر خارجه در توییتر خود نوشت آمریکا هم متن و هم روح برجام را نقض کرد اکنون مقامات دولتی به صراحت میگویند هیچ ارتباط بانکی با اروپا برقرار نشده است. زمان لازم است تا فهمیده شود در خصوص برجام چه اتفاقاتی افتاده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه اکنون براساس متن برجام چنانچه ایران شکایاتی داشته باشد باید به خودشان شکایت کند، متذکر شد: این متن کاملا به نفع امریکا و اروپا تنظیم شده و هیچ راه دررویی برای کشور ما وجود ندارد.
وی در ضمن سخنان خود با بیان اینکه یکی از مشکلات کشور این است که وزارت خارجه بعد از انقلاب اروپا محور تنظیم شد و این روند ادامه دارد، گفت: به این دلیل که در ارتباطاتمان خدمت اروپا برایمان مهم است و مهمترین سفرا را به این کشورها می فرستیم این شرایط ارتباط ایران و اروپا را یک طرفه می کند، دلیل تاثیر تحریم ها بر کشور همین موضوع بوده است در صورتی که باید در هر جای دنیا که کشوری وجود دارد که می توانیم با ارتباط گیری با آن منافع خود و آنها را ایجاد کنیم، ارتباط برقرار کنیم.
کوشکی افزود: در این دولت متاسفانه بیشتر بر برجام متذکر شدیم و ابتکار عمل در خصوص ارتباط گیری با کشورهای دیگر به غیر از اروپا را نداشتیم در نتیجه بحرین و برخی دیگر از کشورها با ایران قطع رابطه کردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان داشت: این سیاست غلط باعث شد که پاکستان مرز را رها کرده و تروریست ها به داخل ایران بیایند افراد را بکشند و اسیر کنند وزیر خارجه کشور فقط یادداشت اعتراض بدهد و در مقابل رفتارهای نادرست کشورهای عربی با ملت ایران سکوت کنیم و در منطقه هم فعالیت خاصی نداشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: کشور در منطقه نه با دیپلماسی و نه با عملکرد دولت بلکه با استفاده از نیروهای غیردولتی خود سعی کرده جایگاه انقلاب اسلامی ایران را ارتقا دهد که تا حدی موفق به این کار شده است.
کوشکی با اشاره به این نکته که در منطقه اکنون فعالیت خاصی نداریم، گفت: در دولت قبل هشت میلیارد تومان کالا به عراق صادر می شد که این باعث رونق کارخانه های داخلی می شد، اما در این دولت قرار بود که این رقم به 13 میلیارد تومان برسد که کاهش یافت. باید از قدرت منطقه ای خود استفاده و کالاهای با کیفیت وارد بازارهای کشورهای همسایه کنیم. متاسفانه با بی حالی و تنبلی نمی شود از ظرفیت اقتصادی منطقه استفاده کرد.
وی در خصوص اهمیت خلیج فارس در منطقه خاطرنشان کرد: امروز یک چهارم نفت در خلیج فارس تولید میشود که ممکن است این رقم به سه پنجم هم برسد، یکی از علل درگیری ایران با آمریکا در این منطقه همین موضوع است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران متذکر شد: جهان صنعتی میخواهد که در خلیج فارس هیچ کشوری قدرت فائق نداشته باشد تا بدون هیچ مشکلی نفت و گاز مورد نیاز خود را تولید کند در صورتی که ایران حق تسلط بر نیمی از خلیج فارس را دارد و این تسلط قانونی ایجاد می کند که از نظر نظامی و فناوری و امکانات قدرت خود را برای تسلط فراهم کند.
وی گفت: این که ایران نصف قلب جهان را در کنترل قانونی خود داشته باشد برای جهان صنعتی و آمریکا خوشایند نیست به این دلیل دنبال بهانه جویی بودند که هیچ کدام از آنها محقق نشد.
کوشکی در خصوص قدرت نظامی ایران در خلیج فارس، افزود: به وسیله شبکه ها و سیستم های دفاعی، متحرک توری برای امریکا ایجاد کردیم که از هر کجا بخواهد نزدیک شود گرفتار می گردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ضمن سخنان خود به اوضاع و تحولات منطقه ای اشاره داشت و گفت: ایران در چند منطقه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حال درگیری با استکبار جهانی، اروپا و متحدان منطقه ای آنان می باشد.
وی در ادامه به وضعیت عراق در حال حاضر اشاره کرد و افزود: بخش زیادی از عراق آزاد شده، اما این به معنای تمام شدن معرکه نیست چون هنوز در داخل مناطق آزاد شده وقایع تروریستی وجود دارد.
کوشکی بیان داشت: آزادی موصل باید پنج ماه قبل اتفاق می افتاد، اما آمریکایی ها مانع آن شدند و به کارشناسان ایرانی اجازه استقرار ندادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطر نشان کرد: آمریکایی ها برای نیروهای عراقی تعیین میکنند که به چه اندازه حق پیشروی در موصل را دارند به این خاطر است که آزادسازی این استان به صورت متری صورت می گیرد.
وی در خصوص اوضاع سوریه متذکر شد: ایران از ابتدا معتقد بود که مسئله این کشور باید به صورت سیاسی حل شود چون یک جنگ جهانی در مقیاس کوچک در آن جا اتفاق افتاده که از کشورهای مختلف مانند امریکا، فرانسه، عربستان، روسیه، حزب الله و ایران حضور دارند.
کوشکی افزود: هر منطقه که تروریست در آنجا حضور دارد چنانچه توسط نیروهای سوریه محاصره شود سازمان ملل و امریکا اجازه اسارت و کشتن آنها را به نیروهای سوریه نمی دهند بلکه تروریست ها را با تمام امکانات به ادله انتقال میدهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان داشت: با این وجود آنان در سوریه به بن بست جدی برخورده اند و تلاش این است که با راه حل سیاسی مسئله سوریه حل شود.
وی با بیان اینکه حزب الله با سیاست خود توانست رئیس جمهور طرفدار مقاومت را در لبنان روی کار آورد خاطر نشان کرد: آمریکاییها پول زیادی هزینه کردند که این اتفاق صورت نگیرد.
کوشکی در ادامه به رویکرد جدید دفتر سیاسی حماس اشاره کرد و متذکر شد: دفتر سیاسی حماس سندی منتشر کرده که در آن اسرائیل را به رسمیت شناخته و بر وجود دو دولت در فلسطین تاکید کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: خالد مشعل تا زمانی که در سوریه حضور داشت جهادی فکر میکرد اما بعد از اتفاقات منطقه و با پولی که به حسابش واریز شد نظرش کاملا تغییر کرد، البته باید توجه داشت که بخش هایی از حماس خالد مشعل را دیگر قبول ندارند و با ایران کار میکنند.
کوشکی در ادامه هم چنین به شرایط یمن اشاره کرد و افزود: در یمن نیز بن بست ایجاد شده چون مزدورانی از کشورهای مختلف در آنجا حضور دارند با این وجود مردم در مقابل حملات عربستان مقاومت می کنند و این امر دشمنان را ناگزیر می کند که به گفتمان سیاسی تن دهند و اراده مردم را بپذیرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص روسیه و اعتماد ایران به این کشور گفت: روسیه به دنبال احیای قدرت خود است، چون سوریه پایگاه سنتی آنان محسوب می شود با تجزیه آن مخالف هستند، با این وجود قابل اتکا نیست و باید هوشیاری داشته باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ترکیه با ایران وارد جنگ خواهد شد؟ بیان داشت: مسیری که اردوغان در کشورش ایجاد کرده به بن بست خواهد رسید و هم چنین اقتصاد آنان اقتصاد شیشه ای است و با این وجود گمان نمی کنم که این اتفاق صورت بگیرد.
کوشکی با اشاره به اوضاع نیجریه خاطر نشان کرد: شیخ زکزاکی در نیجریه گرایش اسلامی را ایجاد کرد تا جایی که 12 میلیون نفر شیعه شدند و این باعث شد دشمنان اقدام به قتل عام آنان کنند به نظر من این گرایش دوباره در نیجریه ریشه خواهد زد.