کد خبر:۶۰۳۶۱۲
عضو انجمن فیزیوتراپی ایران هشدار داد

مشکلات مفصلی در کمین معلم ها/خانم معلم ها مراقب کمردرد باشند

عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، گفت: پادرد و مشکلات مفصلی در اندام های تحتانی، یکی از عارضه های جسمانی معلم ها است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر ابراهيم انتظاری در آستانه برگزاری اولین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره سراسری فیزیوتراپی ایران که از ۳ تا ۵ خرداد ۹۶ در هتل المپیک تهران برگزار می شود، افزود: يکي از عمده مشکلات جسمانی معلم ها پادرد و مشکلات مفصلی در اندام های تحتانی است. چنين دردی ناشی از ايستادن طولانی مدت است و واريس، کمردرد و درد زانو معمولا از عواقب آن است.

 

وی ادامه داد: واريس به خاطر ايستادن بيش از حد ايجاد می شود، البته نشستن طولاني مدت و بی حرکتی نيز به همين اندازه خطرناک است و می تواند منجر به ايجاد واريس شود و ايستادن از نشستن بدتر است، چراکه منجر به عوارض زيادي از جمله چاقي و مشکلات قلبي عروقي نيز مي شود.

 

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران، راهکارهايي را براي کاهش فشارهاي ناشي از ايستادن طولاني مدت ارائه کرد و افزود: توصيه مي شود معلمان تحرک بيشتري داشته باشند. همچنين کفش مناسب که نه پاشنه بلند و نه کوتاه باشد، بپوشند. به علاوه طي کلاس درس بايد مختصري بنشينند و سپس بلند شده و قدم بزنند. صندلي آنها نيز بايد استاندارد و با ارتفاع مناسب انتخاب شود.

 

وی اظهار داشت: يکي ديگر از عوارض جسماني معلمان، دردهاي مچ پا، زانو، لگن و کمر است زیرا معلمان معمولا زياد مي ايستند و به همين دليل، عضلاتشان که معمولا از آمادگي لازم نيز برخوردار نيست، خسته مي شود. به همين علت معلمان بايد تمرين هاي مخصوص کمردرد و پادرد را ياد بگيرند و به تقويت عضلاتشان توجه بيشتري نشان دهند.

 

انتظاری تاکيد کرد: ضروري است معلمان پس از مدتي که نشسته اند مچ پايشان را حرکت بدهند و راه بروند. به اين ترتيب گردش و پمپاژ بهتر خون داخل عروق اجازه نمي دهد که واريس بگيرند. همچنين مراقب باشند که مچ پا و زانويشان در زاويه معيني نماند که اين مسئله به جلوگيري از آسيب هاي زانو و مچ پا کمک مي کند.

 

عضو هیات مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، افزود: کمردرد بويژه در معلم های خانم که گودی کمر بيشتري نسبت به مردان دارند، شايع تر است.

 

انتظاري بر انجام ورزش هاي مخصوص کمر و تقويت عضلات کمر و شکم تاکيد کرد و گفت: توجه به انتخاب کفش استاندارد و راحت و نيز ميز و صندلي که بر اساس اصول ارگونومي و فيزيک بدن ساخته شده باشد، ضروري است. همچنين معلمان بايد به اين نکته دقت کنند که اگر بايد مدت طولاني بايستند، يک پا روي بلندي و ديگري را در سطح پايين تر قرار دهند و به طور متناوب جاي پاهايشان را عوض کنند تا از اين طريق، جلوي کمردرد را بگيرد و از خستگي بيش از حد کمر و پاها جلوگيري کنند. از سوي ديگر بايد از حمل بارهاي سنگين اجتناب کنند.

 

وی افزود: توجه داشته باشيد که ساعت ها روي پا ايستادن و نوشتن روي تخته در سنين جواني شايد مشکل خاصي ايجاد نکند، ولي در سنين بالاتر و بويژه اگر مشکلات آرتروز شانه در شخص وجود داشته باشد، بالا قرار گرفتن شانه به مدت طولاني ايجاد درد و ناراحتي مي کند.

 

انتظاری در پایان، گفت: بهترين شيوه برای بهبود درد انجام نرمش های روزانه است. نرمش شرايط فيزيولوژيک عضلات و تاندون ها را بهتر مي کند و از اين عوارض مي کاهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار