آخرین اخبار:
کد خبر:۶۰۳۷۶۵
بهرامی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

حوزه و دانشگاه در زمینه اقتصاد اسلامی تولید محتوا کنند/ اهم برنامه‌های بسیج دانشجویی در سال ۹۶

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، با بیان این‌که اقتصاد اسلامی مانند اقتصاد سوسیالیستی و لیبرالیستی نیست، گفت: در واقع تعادل اسلام در این خصوص خط منطقی و تعادل را دارد و همت نهاد محققان و نهادهای دانشگاهی و حوزه را می‌طلبد که پیرامون این مسئله فکر و برنامه ریزی و تولید محتوا کنند.

 

 اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

مهدی بهرامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در خصوص تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی، گفت:  تاکید رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی به دلیل تهدیداتی است که حوزه اقتصادی کشور را مورد حمله قرار داده است.

 

وی، افزود: با توجه به اهمیت انقلاب اسلامی ایران، دشمنان از همان ابتدای پیروزی، آن را مورد تهدید قرار دادند؛ اما کشور با توجه به ظرفیت‌های داخلی موجود خود در هر مقطعی که مورد تهدید واقع شده، توانست با کمک الهی سر بلند از این تهدیدات بیرون آید.

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی تصریح کرد: مثلا در بعد امنیتی و نظامی با استفاده از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل در این زمینه این مسئله را حل کرد که نمونه بارز تهدیدات امنیتی و نظامی وجود جریان‌های ضد انقلاب در مناطق مختلف کشور بود.

 

بهرامی ادامه داد: حوزه بعدی که مورد تهدید دشمنان قرار گرفت، بحث فرهنگی است، استکبار جهانی از طریق شبکه های رسانه‌ای و قدرت تکنولوژی که در اختیار دارد، توانست، تاثیر فرهنگی بر جامعه داشته باشد، تا جایی که دانشگاه‌های ایران قربانی تهاجم فرهنگی شد.

 

وی، با طرح این مسئله که چرا با وجود این‌که مسئله فرهنگی از اهمیت قابل توجه‌ای برخودار است و مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت آن تاکید داشته‌اند، در دو سال اخیر بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح و بر آن تاکید دارند؟ متذکر شد: در این زمان چرا مسئله امنیت و فرهنگ باید با رویکرد اقتصاد مقاومتی چیده مان شود؟ چون که اقتصادی مقاومتی نسخه اقتصاد اسلامی قرن معاصر است، این اقتصاد در کنار اقتصادی مانند اقتصادی لیبرالیستی وسوسیالیستی حرفی‌ برای گفتن دارد.

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی گفت: اقتصاد مقاومتی، علم اقتصادی را نهی نمی‌کند، ضمن احترامی به قوائد علم اقتصادی، به عنوان یک مذهب و مکتب اقتصادی راه و روش خودش را برای اجرایی شدن این علم دارد، همانطور که مکتب لیبرالیسم و سوسیالیست روش خود را  در رابطه با علم اقتصاد بیان می‌کنند.

 

اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم سازی اقتصاد ایران

 

بهرامی با تاکید بر این موضوع که اقتصاد مقاومتی یعنی مقاوم سازی اقتصاد ایران که نسخه قابل قبول برای عرصه اقتصادی و چالش های اقتصادی کشور است، افزود: گفتمان انقلاب اسلامی برای آینده سازی خود نیاز دارد در بعد اقتصادی قوی شود.

 

وی به این مطلب که اقتصاد مقاومتی یک نگاه بیرون زا و درون زا دارد، در ادامه به کسانی که برداشت نادرستی از آن دارد، تصریح کرد: برخی از این اقتصاد برداشت، منفی دارند و آن را به معنای قطع رابطه و تعامل با جامعه بین المللی و با دیگر کشورها می‌دانند، در صورتی که  اقتصاد مقاومتی ضمن تاکید بر تقویت اقتصاد درونی نگاهش به صادرات و ارتباط با جامعه بین‌الملل است.

 

بهرامی، خاطرنشان کرد: چنانچه اقتصاد داخلی قوی شود و حرفی در اقتصاد بین الملل داشته باشد، در جهت تبیین گفتمان انقلاب اسلامی موثر خواهد بود.

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، متذکر شد: به منظور تقویت اقتصاد مقاومتی باید اقتصاد کشور را ضمن بازنگری به مولفه‌های داخلی که مورد نیاز است مورد توجه قرار داده و آن را مورد آسیب شناسی قرار دهیم.

 

وی، با طرح این پرسش که آیا ایران در رابطه با دیگر کشورها در کنار رایزنی‌های سیاسی و فرهنگی، رایزنی اقتصادی هم دارد؟ گفت: باید بفهمیم، در سیاست‌های خارجی چه مولفه‌های باید داشت که ضمن پیشبرد، اهداف و گفتمان انقلاب بتوانیم، رایزنی‌های اقتصادی را با سایر کشورها داشته باشیم.

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، افزود: امروز شاهدیم کشورهای دنیا در کنار جاسوسان فرهنگی و سیاسی خود یک جاسوس اقتصادی هم دارند.

 

وی بیان تصریح کرد: دیپلمات‌های ایران در سراسر دنیا اکنون باید در رابطه با صدور اقتصاد مبتنی بر مکتب اسلامی فعالیت کنند.

 

اقتصاد مقاومتی در باور برخی مسئولان نمی‌گنجد

 

بهرامی، به این نکته که اقتصاد مقاومتی، اقتصادی جامع و کامل مبتنی بر مکتب اسلامی است، اشاره و تصریح کرد: به منظور تقویت بازارهای داخلی و گسترش روابط در بازارهای جهانی باید اقتصاد را به وسیله اقتصاد مقاومتی، مقاوم سازی کنیم.

 

وی، در ادامه سخنان خود، با بیان این‌که در برخی ارکان دولت‌ به ویژه دولت فعلی هنوز برخی از افراد به این باور نرسیده‌اند که اقتصاد مقاومتی تنها نسخه برون رفت از چالش‌ها است، خاطرنشان کرد:  موقعی که رهبر معظم انقلاب این مسئله را بیان می‌کنند، به این خاطر است که تمامی مسائل و مشکلات و مسائل پیش‌روی منطقه، کشور و جهان اسلام را می‌بینند، بنابراین در جهت حل این چالش‌ها نسخه ارائه می‌دهند که این موضوع متاسفانه در باور برخی مسئولان نمی‌گنجد.

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، در خصوص این‌که چرا برخی از مدیران کشور اقتصاد مقاومتی را باور ندارند؟ متذکر شد: چون که برخی از این‌ افراد دانش آموخته دانشگاه‌های غرب هستند در نتیجه پارادایم فکری و الگوی آنان مبتنی بر مکاتب فکری و فلسفی غرب است که مبتنی بر اقتصاد لیبرالیستی و آزاد است، بنابراین اقتصاد مقاومتی برای آنان باور کردنی نیست و آن را اجرا نمی‌کنند.

 

وجه غالب محتوای دروس دانشگاهی در خصوص اقتصاد غرب است

 

بهرامی، در ضمن سخنان خود به این مطلب که باید به محتوای کتاب‌های دانشگاهی مرتبط با اقتصاد و به ویژه دانشگاه اقتصادی خودمان نیز نقد داشته باشیم، اشاره و گفت: وجه غالب محتوای دروس دانشگاهی در خصوص اقتصاد غرب و تفکرات آدام اسمیت است.

 

وی، بیان کرد: همان‌طور که توسعه علوم انسانی اسلامی اهمیت دارد، باید اقتصاد اسلامی به عنوان علم نیاز در علم اجتماعی مورد توجه محققان و پژوهشگران قرار بگیرد، در این صورت می‌توانیم، محتوای خوبی برای جامعه تولید کنیم.

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: با توجه به این که محتوای دروس دانشگاهی کشور مبتنی بر نظریات اندیشمندان و نظریه پردازان غرب است، بنابراین استادان دانشگاهی در حوزه هایی مانند اقتصادی، سیاسی و جامعه شناسی معمولا نظرات این صاحب اندیشان که متناسب با شرایط جامعه و جغرافیایی خودشان طراحی شده را تدریس می‌کنند که با جغرافیا و نوع الگوی دینی اسلامی هماهنگ نیست و تناقض دارد.

 

بهرامی، تاکید کرد: به منظور رسیدن به تمدن اسلامی، نیاز است که محتوای اسلامی در بین دولت و نوع نگاه و تحولات اساسی مبتنی بر دکترین اسلامی ایجاد شود، همچنین نظام بانکی، سرمایه، ابزار و کار بازنگری و مبتنی بر اقتصاد اسلامی، شود.

 

وی، متذکر شد: مولفه‌های مکتب اقتصادی لیبرالیسم و سوسیالیست سه مسئله سرمایه، کار و ابزار تولید است.

 

حوزه و دانشگاه در زمینه اقتصاد اسلامی تولید محتوا کنند

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، با بیان این‌که اقتصاد اسلامی نه مانند اقتصاد سوسیالیستی بسته و نه مثل اقتصاد لیبرالیست بی در و پیکر است، گفت: در واقع تعادل اسلام در این خصوص خط منطقی و تعادل را دارد و  همت نهاد محققان و نهادهای دانشگاهی و حوزه را می‌طلبد که پیرامون این مسئله فکر و برنامه ریزی و تولید محتوا کنند.

 

بهرامی، افزود: البته کارهای خوبی در حوزه، پژوهشکده‌های اسلامی و دانشگاهی صورت گرفته است؛ اما کافی نیست، باید توجه داشت که رسیدن به علوم انسانی مطلوب جامعه اسلامی، زمان طولانی را نیاز دارد که در چند سال اخیر شاهد برخی اقدامات در این زمینه هستیم.

 

وی، در خصوص این‌که چرا از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون اقتصادی اسلامی ایجاد نشده است؟ بیان کرد: کشور رهبری بی‌نظیر امام راحل و مقام معظم رهبری را داشته و دارد و مردمی که در هر شرایط پای انقلاب بودند، مشکل اساسی در عناصر اساسی انقلاب اسلامی است که در بستر زمان به علت پس زمینه فکری گذشته خود و نفوذی که رهبر انقلاب به آن اشاره دارند، مدل فکری شان هضم شد، در زمینه انقلابی ماندن، آغاز حرکت انقلابی و ماندن بر آن هزینه دارد که خیلی ها قادر به پرداخت این هزینه ها نبودند.

 

بهرامی، خاطرنشان کرد: در زمان انبیا هم انقلابیون تعدادشان بسیار کم بود، قرآن هم به این امر اشاره کرده است.

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، تاکید کرد: در ابتدی انقلاب اسلامی برنامه ریزی برای اقتصاد بود، مانند تشکیل جهاد سازندگی که کانون توجه به مناطق محروم بود؛ اما در سال 79 با وزارت کشاورزی ادغام شد که شان آن از بین رفت، یعنی یک سازمانی که شان نهادی و سازمانی داشت تبدیل به وزارتخانه شد و به طبع حرکت جنبشی آن از دست رفت.

 

بسیج دانشجویی و اقدامات سال 96

 

وی با اشاره به شعار سال«اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال» با تاکید بر تحقق آن به برنامه های بسیج دانشجویی اشاره و خاطرنشان کرد: بسیج دانشجویی با استفاده از توان دانشجویان بسیجی در عرصه‌های مختلف برای تحقق این مهم تلاش خواهد کرد و ما برای امسال در عرصه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی برنامه های مختلفی مدنظر داریم.

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، با اشاره به نقش مهم و سازنده اردوهای جهادی در زمینه محرومیت زدایی و برخی اقدامات در زمینه تولید و اشتغال زایی در مناطق محروم، بیان کرد: ما امسال نیز برگزاری اردوهای جهادی را در دستور کار داریم که در حاشیه شهر و در روستاهای محروم در عرصه‌های مختلف از جمله عمرانی و پزشکی فعالیت دارند.

 

 بهرامی، گفت: در عرصه علمی نیز بسیج دانشجویی فعالیت‌های خوبی را تاکنون انجام داده و توانسته با تعامل سازنده از ظرفیت و توان دانشگاه‌ها در زمینه پژوهشی برای پیشبرد اهداف علمی کشور استفاده کند.

 

جانشین سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی، همچنین به برنامه‌های آموزشی اشاره و تصریح کرد: برگزاری دوره‌های توانمند سازی و آموزشی دانشجویان را در عرصه‌های مختلف علمی، معرفتی و فرهنگی در دستور کار داریم که بعد از امتحانات پایان ترم از دهه دوم تیرماه شروع می شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار