اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام محمدرضا زائری، مدیرعامل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی «سرچشمه» و یکی از داوران مرحله نیمه نهایی پنجمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران ، اصل برگزاری مناظره را یکی از بزرگترین خدمت های فرهنگی به کشور برشمرد که میتوان به دانشجویان و به فضای علمی کشور ارائه کرد و در این باره گفت: مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران موقعیتی را برای تجربه و تمرین اندیشیدن و گفتگو کردن فراهم می کند.
وی افزود: مناظره فضایی را ایجاد می کند که دانشجویان در آن یاد می گیرند که طرف مقابل را بپذیرند و یاد می گیرند چگونه حرف خودشان را در یک قالب و چهارچوب مشخص به جهت زمان، آداب و آیین نامه محتوای به مخاطب عرضه کنند. این موضوع در رشته هایی مانند حقوق، ارتباطات، ادیان و علوم سیاسی اهمیت دوچندان هم پیدا می کند.
مدیرعامل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه ادامه داد: خوشبختانه تجربه ای که جهاد دانشگاهی در چند سال اخیر در این خصوص داشته کمک کرده است که این پنج دوره گذشته با موفقیت بیشتری هم از جهت تعداد شرکت کنندگان و هم از جهت تسلط بیشتر در اجرای خود مسابقات برگزار شود.
وی در ادامه با بیان اینکه مناظره تمرینی برای زندگی علمی و آینده است، گفت: اینکه ما فضایی را فراهم کنیم که چنین موضوعاتی در یک چهارچوب کاملا دقیق و حساب شده و با نظارت وارزیابی کامل مورد بحث و گفتگو قرار گیرد، آموزش و تمرینی برای آینده دانشجویان است که در صحنه اجتماع، کار علمی، آکادمیک و در فضای زندگی اجتماعی و سیاسی می توانند از این تجربه ها استفاده کنند.
مدیرعامل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه تصریح کرد: اگر این مسابقات با دقت و قوت دنبال شود، امید این می رود که در آینده کشور کسانی که در رقابت های انتخابات سیاسی شرکت می کنند بتوانند با تسلط و قدرت و جامعیت بیشتری این کارها را انجام دهند.
وی ادامه داد: این مسابقات تمرین و تجربه ای است برای اینکه اگر بعدها هرکدام از این دانشجویان مسئولیتی پیدا کرد بتواند در یک گفتگوی رسانه ای و یا سخنرانی برای مخاطب عام قوی تر عمل کند و انسجام بیشتری در محتوا و ارائه بیان آن محتوا پیدا کند.
زائری با اشاره به برگزاری ششمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران تصریح کرد: اطلاع رسانی و پوشش رسانه ای این اتفاق باید بیشتر باشد. درست است که در حال حاضر در فضای رسانه ای اطلاع رسانی انجام می شود اما این ظرفیت وجود دارد که در محیط اجتماعی این قصه بازتاب پیدا کند.
مدیرعامل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه خاطرنشان کرد: این مسئله تنها به دانشجویان خلاصه نمی شود و تجربه ای است که برای کل فضای فرهنگی کشور ارزشمند است. مخصوصا در حال حاضر که بخاطر تنش ها و اختلافات، فضاهای ملتهبی ایجاد شد که این الگو برای آن بسیار قابل ملاحظه و مطالعه خواهد بود.
گفتنی است؛ ششمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران از اسفندماه سال ۹۵ در سطح دانشگاه های سراسر کشور آغاز شده که تاکنون تعداد ۴۰۲ تیم به رقابت پرداختند و از ۳۸ واحدی که برای شرکت در مسابقات اعلام آمادگی کرده، مسابقات ۲۵ واحد به اتمام رسیده که این تعداد شامل ۲۰ واحد استانی و ۵ واحد دانشگاهی بوده است.
مسابقات مرحله اول ششمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران تا پایان تیرماه سال جاری ادامه خواهد داشت و پس از آن تیم های برگزیده به مرحله منطقه ای مسابقات راه پیدا می کنند.