کد خبر:۶۰۹۲۹۴

بزاق دهان به کمک تشخیص آلزایمر آمد

بزاق دهان در آینده تبدیل به ماده ای برای تعیین سلامت مغز خواهد شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه اوکلند میشیگان دریافته اند مولکول های کوچک موجود در بزاق دهان به زودی به شناسایی افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند کمک خواهد کرد.

 

به گفته محققان، مولکول های بزاق دهان می توانند نشانگر زیستی نویدبخش و مطمئنی برای پیش بینی این مشکل نورولوژیکی باشند که به گفته محققان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل به یک اپیدمی جهانی خواهد شد.

 

استوآرت گراهام، یکی از اعضای گروه تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه تیم ما اثبات می کند که احتمال استفاده از متابولومیک ها و بزاق دهان برای تشخیص اولیه بیماری آلزایمر وجود دارد.»

 

وی در ادامه می افزاید: «برخلاف خون یا مایع نخاعی، بزاق دهان یکی از غیرهجومی ترین وسایل دستیابی به نمونه های سلولی است و در عین حال ارزان هم هست.»

 

به گفته محققان، تشخیص این بیماری در مراحل اولیه قبل از آسیب به مغز و شروع زوال عقل برای داشتن یک درمان موثر بسیار مهم است.

 

گراهام عنوان می کند: «ما از متابولومیک ها به عنوان تکنیک جدیدی برای مطالعه مولکول های دخیل در متابولیسم استفاده کردیم. هدف ما یافتن الگوهای منحصربه فردی از مولکول های بزاق دهان شرکت کنندگانی بود که می توانست برای تشخیص بیماری آلزایمر در اولین مراحل بیماری استفاده شود.»

 

متابولومیک در پزشکی و بیولوژی برای اندازه گیری شمار زیادی از مولکول های کوچک موجود موسوم به متابولیت ها استفاده می شود که در خون، بزاق دهان و بافت ها وجود دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار