اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی رئیسی، دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی که سال گذشته در دیدار رمضانیه رهبر معظم انقلاب با دانشجویان مفتخر به ایراد سخنرانی در محضر معظم له شد، در نشستی با حضور محمد حسین قائدشرف و علیرضا احمدی در خبرگزاری دانشجو گفت: فکر می کنم آیت الله سید علی خامنه ای تنها شخص حال حاضر در جمهوری اسلامی است که در این اندازه خودش را پاسخگو به نسل جوان کشور می داند. در بین مسئولین مشاب دیدارهای دانشجویی رهبر انقلاب سابقه نداشته و اگر بعضی مواقع دیدارهایی هم مانند مراسم روز دانشجو برگزار میشود، مسئول حرف هایش را می زند و سخنرانی خودش را می کند، تازه چیزی هم به ما می گوید. در واقع پاسخگویی وجود ندارد. در هر حال جا دارد که مسئولان حداقل همتی کنند و در این رابطه از روش و منش حضرت آقا درس بگیرند.
وی با بیان اینکه آرزوی هر کسی که وارد تشکل های دانشجویی میشود این است که یک روز این فرصت نصیبش شده و در برابر رهبر معظم انقلاب سخنرانی کند، تحلیل خودش را ارائه دهد و صحبت های حضرت آقا را از نزدیک بشنوند، افزود: طبیعتا فضای شور و هیجان دیدارهای دانشجویی رهبر انقلاب بالا است، اما برای کسانی که می خواهند سخنرانی داشته باشند، این شور و هیجان بیشتر به استرس تبدیل میشود. البته من خودم به شخصه چون یک آدم خونسرد و آرامی هستم برخلاف دیگر دوستان که استرس داشتند، خیلی راحت بودم و حتی به من می گفتند که تو خیلی خونسرد هستی.
دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: در دیدار با رهبری خاطره ای دارم که فکر می کنم مشابه آن تکرار نشدنی باشد. در این دیدار من بعد از ایراد سخنرانی، فرصت صحبت خصوصی با حضرت آقا را پیدا کردم. وقتی محضر ایشان رسیدم گفتم سه درخواست از خدمت شما دارم. درخواست اولم این است که برای مادر بزرگ، پدر بزرگ و دوستم آقای جلال فر ـاز اعضای شورای مرکزی که سال گذشته فوت کرده است- طلب مغفرت کنید که آقا فرمودند که خدا انشاالله آنها را رحمت کند؛ خدا ما و شما را هم رحمت کند. درخواست دومی که خدمت آقا گفتم این بود که برسم خدمت شما یک معامله برد بردی داشته باشم؛ که آقا خندیدند و گفتند چه، گفتم من قول بدهم تا سال دیگر ازدواج کنم، شما هم قول بدهید خطبه عقدم را خودتان بخوانید؛ که آقا گفتند باشه، مشکلی ندارد. پس از آن ما به قرارداد برد-بردی که بسته بودیم، پایبند بودیم و آقا هم به قراردادی که بسته بودند، پایبند بودند و به صورت غیابی خطبه عقد را خواندند. مطلب سومی هم که گفتم این بود که به آقا عرض کردم یک انگشتری به یادگار به من بدهید که محبت کردند و یک انگشتری را به یادگار دادند و حالا آن را نگه داری می کنم.
رئیسی ادامه داد: یکی از موضوعاتی را که در متن سخنرانی خود محضر رهبر انقلاب عنوان کردم در مورد شفافیت اطلاعاتی در مورد نهادهای زیر مجموعه ایشان بود. که آقا هم فرمودند بروید و از این مجموعه ها بازدید کنید. این افتخار را داریم که جنبش عدالتخواه دانشجویی اولین مجموعه دانشجویی بود که بحث شفافیت زیرمجموعههای رهبری مخصوصاً زیرمجموعه های اقتصادی را پیگیری و در این راستا اولین تور بازدید از ستاد اجرایی فرمان امام و همچنین بنیاد مستضعفان را برگزار کردیم و در نشست سراسری اتحادیه که بهمن ماه برگزار شد جلسهای را نیز با مسئولان آستان قدس رضوی داشتیم.
وی با اشاره به اینکه جنبش دانشجویی در راستای توصیه سال گذشته رهبر معظم انقلاب به تشکل های دانشجویی برای حضور فکری در مسائل اصلی کشور و حضور فیزیکی در مواقع لازم، از ظرفیت تریبون های نماز جمعه و نشریات دانشجویی استفاده شد، تصریح کرد: استفاده تشکل های دانشجویی که مورد نظر رهبر انقلاب بوده، در تهران وضعیت خوبی داشته، اما زمانی که به تشکل ها اختصاص می یابد، مناسب نیست؛ چون بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر در مصلی حضور دارند که این وضعیت در شهرستانها بدتر است.
دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی در مورد توصیه رهبر معظم انقلاب برای تشکیل یک جبهه ضد آمریکایی و ضد استکباری گفت: در این زمینه اتفاقی نیفتاده است، چون بستر و امکاناتش در اختیار ما نیست. در واقع این مهم یک زیر ساخت ارتباطی می خواهد؛ که در حال حاضر اتحادیه ها این زیرساخت را برای برقراری ارتباط با دانشجویان جهان اسلام و دانشجویان نهضت ضد آمریکایی ندارند. بدون شک این ارتباط نیاز به کمک و همراهی دستگاه های مرتبط با این حوزه دارد.
رئیسی با بیان اینکه توصیه رهبر معظم انقلاب برای هم افزایی تشکل های انقلابی مغفول مانده است، تصریح کرد: متاسفانه فضای دانشجویی دچار رکود نسبی شده که بخشی از آن به دلیل سرخوردگی است که بعد از پذیرش برجام به وجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه به عنوان نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی سال گذشته در سخنرانی خود به سه محور کلی شامل ساخت جمهوری اسلامی تقلبی، اقتصاد مقاومتی و شکاف بین مردم و نخبگان اشاره کردم، افزود: اتفاقاتی که در این یک سال اتفاق افتاد، نشان داد که تحلیل ما در محضر رهبر انقلاب یعنی بحث استحاله جمهوری اسلامی و محورهایی که برای این استحاله وجود دارد، تحلیل درستی بوده است. مثلاً ما به بحث FATF اشاره کرده بودیم که این اتفاق رخ داد. همچنین به بین المللی شدن آموزش عالی و آموزش و پرورش اشاره کردیم که این موضوع هم با پذیرش سند آموزش ۲۰۳۰ یونسکو اتفاق افتاد. در هر حال ارائه این تحلیل ها که در کشور نیز رایج شدند، مورد توجه رهبر انقلاب قرار گرفتند.
دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه در دیدار امسال دانشجویان با رهبر معظم انقلاب نیز جا دارد که مسائل مطرح شده در سال گذشته مجدد مطرح شوند، گفت: مسئله اساسی که حالا مورد خطر است، از دست رفتن استقلال کشور است.
رئیسی با اشاره به اینکه در مورد اقتصاد مقاومتی نیز خدمت رهبر انقلاب عرض کردم که روند فعلی یک روند شعاری است و متاسفانه همان اقتصاد کاپیتالیستی با روکش اقتصاد مقاومتی در کشور در حال اجراست، بیان کرد: اولویت فعلی کشور این است که اجازه ندهیم استقلال کشور از دست برود. متاسفانه روندی که طی چند سال اخیر برای از دست رفتن استقلال کشور طی شده حالا با قوت بیشتری ادامه می یابد. در هر حال جنبش دانشجویی باید در مقابل این روند بایستد و با مردم ارتباط برقرار کند.
وی با بیان اینکه اولویت دیگری که در کشور وجود دارد در رابطه با شفافیت است، اصریح کرد: مشکل جدی که امروز دستگاههای مختلف جمهوری اسلامی با آن مواجه اند، نبود شفافیت است. در واقع امروز جاهایی در کشور وجود دارد که هیأت امنایی اداره میشوند و این در حالی است که جامعه با توجه به گسترش رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی دیگر این مسائل را نمی پذیرد.
دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به اینکه برخی از مسئولین خودشان را ملزم به پاسخگویی نمی دانند، چه برسد به اینکه بخواهند وظیفه خودشان بدانند و پاسخگو باشند، گفت: این مسائل روندهای غلطی است که در کشور شکل گرفته و باید به طور جدی برای مقابله با آنها فکری شود. در واقع نیاز به یک جراحی داریم و اتفاقا بخشی از این جراحی باید در قوه قضاییه انجام شود. چون ما وقتی با مسئولان قوه قضاییه صحبت می کنیم، اصلاً خودشان را ملزم به پاسخگویی نمی دانند که بخواهد مطالبه گری صورت بگیرد. البته در رابطه با صدا و سیما هم همین قضیه وجود دارد. من فکر می کنم که اگر اتاق های موجود به اتاق های شیشه ای تبدیل شود، بخشی از مسائل و مشکلات کشور نیز حل خواهند شد. در هر حال همانگونه که در دیدار دانشجویی سال گذشته رهبر معظم انقلاب محور همه نطق ها بحث شفافیت بود، امسال نیز این قضیه همچنان به طور جدی پیگیری و مطالبه شود.
رئیسی اضافه کرد: قضایای فیش های نجومی و املاک نجومی نشان می دهد که نبود شفافیت اطلاعات همچنان پاشنه آشیل نظام جمهوری اسلامی در سطح کلان است؛ که باید به طور جدی برایش فکری شود. باید ساز و کارهای شفافیت در این رابطه وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه در دیدارهای دانشجویی رهبر معظم انقلاب دانشجویان بیشتر به طرح موضوع در خصوص مجموعه های تحت امر معظم له می پردازند و مسائل مربوط به دولت را در دیدارهای مسئولان دولتی بیان می کنند، به گونه ای که در ۱۶ آذر در حضور رئیس جمهور شاهد تندترین نقدها نسبت به عملکرد دولت بودیم، افزود: واقعیت این است که همه ما از موضع رهبر انقلاب در مورد دولت و مخالفت ایشان با برخی از رویه ها اطلاع داریم و دولت هم خیلی توجهی نمی کند و کار خودش را انجام می دهد. متاسفانه دولت مطلقاً دولت شفافی نیست و بارها نیز به بحث دولت محرمانه ها و قراردادهای محرمانه اشاره شده است.
دبیر سابق جنبش عدالتخواه دانشجویی گفت: وضعیت دولت و مسائل و مشکلاتی که وجود دارد و مصداقش سند ۲۰۳۰، و FATF و IPC است. استقلال اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور را زیر سوال می برد.
رئیسی با اشاره به اینکه صریحاً اعلام میکنند که رشد اقتصادی کشور با استقلال کشور همخوانی ندارد، گفت: ظاهرا باید استقلال کشور از بین برود تا سرمایه خارجی وارد کشور شود و رشد اقتصادی تحقق پیدا کند.