به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انتشارات سدید بسیج دانشگاه امام صادق (ع) 5 جلد کتاب شامل کتاب های اقتصاد مقاومتی در عصر مذاکرات هسته ای تالیف حجت الله عبدالملکی، اقتصاد مقاومتی در کشورهای پیشرفته تالیف حانیه سادات مومنی، کشاورزی ما تالیف امیر حسین شهگلی، جنگ اقتصادی؛ تبیین دینی و تمدنی دشمنشناسی اقتصاد مجتبی حسنی و علیرضا تاجه بند و مجموعه چهار جلدی درآمدی بر مدیریت جهادی تالیف مجموعه ای از پژوهشگران را روانه بازار نشر کرد.
اقتصاد مقاومتی در عصر مذاکرات هسته ای
موضوع کتاب اقتصاد مقاومتی در عصر مذاکرات هسته ای این است که در جریان مذاکرات هسته ای، پس از یک دوره رکود و سختی اقتصادی برای کشور و مردم ایران، امیدهای زیادی برای بهبود وضعیت و شرایط اقتصادی ایجاد شد. اما سبک و رویه مذاکرات به نحوی بود که هم به لحاظ نظری و هم در جریان عمل، امیدها برای بهبود اقتصادی کشور و مردم را به یأس و تبدیل کرد. این در حالی بود که اقتصاد مذاکراتی به عنوان مهمترین رقیب نظری اقتصاد مقاومتی همواره فکر و ذهن مسئولین کشور را به خود معطوف کرده و در واقعیت مانع برنامهریزی عملیاتی آنها در چارچوب اقتصاد مقاومتی شده بود. اثر حاضر، فرآیند مذاکرات و توافقات و اثر آنها بر اقتصاد کشور را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.
دومین اثر دکتر حجت الله عبدالملکی که کتاب «اقتصاد مقاومتی در عصر مذاکرات هسته ای» نام دارد و در 192 صفحه و با قیمت یازده هزار تومان منتشر شده است، در شش فصل به بحث درباره این موضوع می پردازد.
در فصل اول کتاب با عنوان نگاهی به مفهوم، مبانی و فلسفه ی اقتصاد مقاومتی، پس از تبیین ماهیت نظری و ارکان، برنامه ها و آثار عملی اقتصاد مقاومتی، پیامدها و نتایج تحقق اقتصاد مقاومتی مطرح می شود. طی فصل دوم نیز بیانیه لوزان از منظر اقتصاد مقاومتی تحلیل و ارزیابی می گردد و خروجی مذاکرات بر اساس نظرات طرفین بررسی می شود. در فصل بعد به تحلیل و ارزیابی برجام از منظر اقتصاد مقاومتی می پردازد. هم چنین مسئله ی لغو تحریم ها! در جریان مذاکرات با توجه به شرایط موجود از نظر حقوق بینالملل و نظام سیاست خارجی آمریکا و کشورهای متحد بررسی می گردد.
در فصل چهارم این کتاب رویکرد ایران در مقابله با جنگ اقتصادی معرفی می شود، در این فصل به تشریح دو رویکرد پیش روی ایران برای رویارویی با مشکلات اقتصادی می پردازد؛ نگاه به ظرفیت های درون کشور و افزایش بهره وری در داخل با توجه به اقتصاد مقاومتی و دیگری، نگاه به بیرون و مذاکره با قدرتهای مستکبر جهان.
فصل پنجم اثرات مذاکرات هسته ای بر اقتصاد ایران را بررسی می کند و اثرات اقتصادی تحریم ها و در نتیجه تمرکز و امید افراطی بر مذاکرات هسته ای جهت توافق با قدرت های جهان به دلیل تاکید بیش از اندازه دولت یازدهم بر این موضوع، واکاوی شده است. نهایتا در فصل ششم کلیدواژه "فتنه تعلیق" مطرح می گردد و در ادامه این خطر تمدنی بزرگ را که در پیشروی مسئولین و ملت ایران است، تشریح می گردد.
کتاب «اقتصاد مقاومتی در کشورهای پیشرفته»
این کتاب که توسط حانیه سادات مومنی نوشته شده و مقدمه آن را نیز دکتر حجت الله عبدالملکی نگاشته اند، به بررسی تجربیات کشورهای دیگر در مقاومسازی اقتصادشان خصوصا در موضوع تولید ملی می پردازد.
در کتاب «اقتصاد مقاومتی در کشورهای پیشرفته» تاکید می شود که: هر اقتصادی با هر پایه ی ایدئولوژیک و در هر چارچوب فکری، فلسفی، و اجتماعی، دارای اهدافی نیز می باشد و البته در مسیر تحقق آنها دشواری ها، تهدیدها و موانعی نیز وجود دارد. طبیعی است که سردمداران هر جامعهای تلاش می کنند نظام اقتصادی خود را به نحوی سامان دهند که با وجود همهی این دشواریهای محتمل، اهداف اقتصادیشان محقق شود و این یعنی ایجاد اقتصاد مقاومتی. بنابراین بررسی و دقت در تجربیات اقتصادی مثبت دیگر کشورها می تواند درسها و عبرتهایی برای ما به همراه داشته باشد.
در این کتاب که 248 صفحه دارد و قیمت آن نیز 15 هزار تومان می باشد، سیاستها و برنامههای اقتصادی 10 کشور پیشرفته جهان برای تقویت تولید ملی مورد مطالعه قرار گرفته است. کشورهای انتخاب شده عبارتند از انگلیس، آلمان، فرانسه، روسیه، آمریکا، چین، ژاپن، کرهجنوبی، استرالیا و هند.
کتاب «کشاورزی ما»
کتاب «کشاورزی ما» تلاشی است برای به تصویر کشیدن این تأمل و نشان دادن مبانی آن. وضع تاریخی ما طوری رقم خورده است که نزدیک به یک سده از الگوی اصیل کشاورزی خودمان فاصله گرفتهایم و اکنون تقریبا چیزی از آن نمیدانیم. الگویی که مبتنی بر اصول کشاورزی حکیمانه شکل گرفته و سالیان سال رواج داشتهاست.
امیرحسین شهگلی در این کتاب به بررسی وضع سبک زندگی در عرصه های مختلف با نگاه تمدنی و فرهنگی و روایت بحران در آن، در چهار فصل می پردازد؛ فصل اول شرح حال پریشانی ایرانیها در کشاورزی و دامداری و وضعیت بغرنج آن و مروری بر تاریخچه کشاورزی و دامداری تا عصر حاضر است؛ در این فصل برخی مقاطع حساس تاریخی مانند اصلاحات ارضی دوران پهلوی دوم نیز به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
در فصل بعد نویسنده کوشش کرده تا اصول و مبانی کشاورزی حکیمانه را بر اساس روایات و کتب فلاحت دوره تمدن اسلامی و تاریخ شفاهی و مکتوب کشاورزی و دامداری ارائه دهد و تأثیر آنرا در تدبیر و تعامل با طبیعت و حیوانات و خلق نهادهای تمدنی توضیح دهد. در فصل سوم نیز با تبیین برخی مبانی تمدن غربی، تأثیر آن را در کشاورزی و دامداری بررسی می نماید و ماهیت کشاورزی غربی و نوع تعامل آن با زمین و حیوانات و ماهیت نظام استعماری در کشاورزی را به تصویر می کشد.
شهگلی، فصل چهارم را با عنوان "چه کنیم؟" آغاز و به ارائه افق ها و الگوهای مطلوب و نامطلوب بر اساس رسالت انقلاب اسلامی می پردازد. به طور جامع نویسنده سعی کرده است بر اساس منابع دینی، کتب فلاحت دوره تمدن اسلامی و نیز تاریخ شفاهی کشاورزی و دامپروری، الگوی اصیل کشاورزی ایرانی را بازتولید نماید. الگویی که با معرفی آن، افقهای متفاوتی در کشاورزی ترسیم می شود و نگرش انسانها را به کشاورزی و دامپروری تغییر می دهد.
بعد از زندگی سالم و استعدادیابی در حکمت اسلامی، این کتاب سومین اثر امیرحسین شهگلی است که در 264 صفحه و با قیمت 15 هزار تومان توسط انتشارات مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق علیه السلام (نشر سدید) منتشر شده است.
کتاب «جنگ اقتصادی؛ تبیین دینی و تمدنی دشمنشناسی اقتصاد»
از مهمترین عرصههایی که از ابتدا مورد تهاجم دشمن بوده و امروزه نیز مهمترین میدانی است که دشمن برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی برگزیده، عرصه اقتصادی است که رهبر معظم انقلاب مدظله از آن به «جنگ تمام عیار اقتصادی» تعبیر کردهاند. در همین راستا «نشر سدید»، وابسته به مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق(ع) اقدام به چاپ کتابی در این زمینه با نام «جنگ اقتصادی؛ تبیین دینی و تمدنی دشمنشناسی اقتصاد» کرده است که در روزهای آینده راهی بازار می شود.
هدف از تألیف کتاب «جنگ اقتصادی؛ تبیین دینی و تمدنی دشمنشناسی اقتصاد» حرکتی علمی در زمینه ترسیم ابعاد این جنگ تمام عیار اقتصادی و ارائهی الگویی مناسب برای مقابله با آن می باشد.
اهمیت این مسئله و گستردگی ابعاد آن، ضرورت شناخت ماهیت پیچیده پدیده «جنگ اقتصادی» و برخورد آگاهانه و مدبرانه با آن را بیش از پیش اثبات مینماید. البته نوع نگاه به ماهیت این پدیده تبعا دارای تفاوتهایی با نگاه مرسوم است که رهبر معظم انقلاب مدظله آن را چنین تبیین نمودهاند: «دولت، مسئولان، سیاسیون، دیپلماتها و مردم باید تحركات و رفتارهای پیچیده غرب و آمریكا را با نگاه واقعبینانه و در چارچوب رویارویی عمیق و مبنایی غرب با اسلام تحلیل كنند، زیرا در غیر اینصورت در تمایز میان تاكتیكها و راهبردهای طرف مقابل و حتی شناخت دشمن دچار اشتباه خواهیم شد.»
کتاب «جنگ اقتصادی؛ تبیین دینی و تمدنی دشمنشناسی اقتصاد» که در چهار فصل به رشته تحریر درآمده، گامی کوچک در جهت ترسیم و تبیین علمی ابعاد این مهم و ارائه راهکار و الگویی مناسب در جهت مقابله با آن و در نهایت نیل به اهداف انقلاب اسلامی میباشد.
لازم به ذکر است این کتاب در 264 صفحه و با قیمت 17 هزارتومان عرضه می شود و علاقه مندان برای تهیۀ این کتاب میتوانند برای خرید اینترنتی این کتاب به سایت مؤسسۀ علمی- فرهنگی سدید مراجعه فرمایند.
کتاب چهار جلدی « مدیریت جهادی»
«مدیریت جهادی»، مدیریت مورد تاکید رهبر معظم انقلاب مدظله است که این مهم در نامگذاری سال 93 با عنوان «اقتصاد و فرهنگ باعزم ملی و مدیریت جهادی» بیش از پیش نمایان شد و از آن زمان به بعد بود که پژوهشگران به تبیین شاخصه ها و تعریف دقیق مفهوم «مدیریت جهادی» مشغول شدند. در همین راستا مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق علیه السلام، که با شعار «علوم انسانی اسلامی، از اندیشه تا زندگی»، در پی تحقق هدف اصلی شکل گیری خود یعنی دستیابی به مجموعه ای از دانش های اجتماعی برای ارائه پاسخ های کاربردی به نیازهای واقعی مردم، مبتنی بر اندیشه اسلامی است، موضوع «مدیریت جهادی» را جزء اصلی ترین حوزه های فعالیتی خود قرار داد و توانست پس از مدت ها تلاش پژوهشگران خود، مجموعه ای چهار جلدی را با نام « مدیریت جهادی» گردآوری نماید.
در مجموعه کتاب چهار جلدی «مدیریت جهادی» که ویراست اول از متن و محتوای مدیریت جهادی است و توسط «انتشارات سدید» در روزهای اخیر چاپ شده است، از بین منابع دینی تنها به کتاب ارزشمند نهج البلاغه و برخی منابع در موضوع «سیره نبوی» رجوع شده است و منبع دیگر این مجموعه نیز نکات رهبر معظم انقلاب مدظله در عرصه مدیریت میباشد.
تحلیل و بررسی تجارب موفق مدیریت جهادی، در این مجموعه کتاب از جایگاه ویژهای برخوردارند. در این بخش نیز به مطالعه سیره مدیریتی امام خمینی (ره) و بیش از 60 فرمانده شهید، در دو عرصه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، پرداخته شده است.
جلد اول این مجموعه کتاب شامل مقدمه و کلیات 280 صفحه دارد و قیمت آن 16 هزار تومان می باشد؛ جلد دوم نیز با موضوع برنامه ریزی و سازماندهی 224 صفحه دارد و قیمت آن 14 هزار تومان است. در جلد سوم موضوع اجرا و نظارت در 208 صفحه پیگیری می شود و این جلد 13 هزار تومان قیمت دارد. در نهایت جلد چهارم این مجموعه با موضوع ارزیابی و رهبری شامل 258 صفحه است و قیمت آن 15 هزار تومان می باشد.
مجموعه چهار جلدی مدیریت جهادی مبتنی بر آموزه های نهج البلاغه و سیره امامین انقلاب اسلامی و شهداء توسط جمعی از پژوهشگران نوشته شده و در روزهای اخیر مراحل چاپ آن نیز یه پایان رسیده و راهی بازار گردیده است.
«نشر سدید» وابسته به مرکز تحقیقات بسیج دانشگاه امام صادق(ع) با شعار «علوم انسانی اسلامی، از اندیشه تا زندگی» در پی تحقق هدف اصلی شکل گیری خود یعنی، دستیابی به مجموعه ای از دانش های اجتماعی برای ارائه پاسخ های کاربردی به نیازهای واقعی مردم، مبتنی بر اندیشه اسلامی است.