اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دیدارهای دانشجویی رهبر معظم انقلاب همواره از جذابیت ها و حواشی خاصی برخورد بوده که تا مدت ها شاهد انعکاس بازخورد آنها در رسانه ها و جمع های دانشجویی هستیم.
با توجه به دیدار رمضانیه رهبر معظم انقلاب با دانشجویان، گفت و گویی با زهرا سادات رضوی علوی، مسئول خواهران اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان(دفتر تحکیم وحدت) که از سخنرانان این دیدار نیز بوده، انجام داده ایم؛ که مشروح آن را در ادامه می خوانیم:
در دیدار رمضانیه رهبر معظم انقلاب با دانشجویان چه حال و هوایی حاکم بود؟
اگر بخواهیم دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب را با دیگر دیدارها مقایسه کنیم، می بینیم که شور و نشاط حاکم بر دیدارهای دانشجویی به هیچ وجه با دیگر دیدارها قابل مقایسه نیست؛ البته علت این شور و نشاط هم بالا بودن سطح امید در بین دانشجویان است و خود رهبر انقلاب هم با روحیه فوق العاده و انرژی مضاعف در این جمع حاضر می شوند و حرف می زنند.
انرژی که فعالان دانشجویی از دیدار با رهبر معظم انقلاب می گیرند، زمینه را برای یک سال فعالیت با انگیزه و با روحیه آنها در سطح دانشگاه فراهم می کند. در واقع تمام فعالان دانشجویی آرزویشان این است که دیدار با رهبر انقلاب در ماه مبارک رمضان نصیب آنها شود و برای این دیدار لحظه شماری می کنند؛ البته به دلیل محدودیت فضا این سعادت نصیب تمام دانشجویان نمی شود و بعضا برای انتخاب افراد قرعه کشی صورت می گیرد.
فضایی که در دیدارهای دانشجویی رهبر معظم انقلاب بر حسینیه امام خمینی (ره) حاکم است به گونه ای است که نه تنها دانشجویان اصلا احساس نمی کنند که در مقابل شخص اول مملکت سخنرانی می کنند، بلکه انگار مهربان ترین پدر را می بینند؛ به همین دلیل خیلی صریح و راحت حرف های خود را می زنند.
به عنوان یکی از سخنرانان دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب در این دیدار چه احساسی داشتید؟
بدون شک نشستن در مقابل رهبر انقلاب نهایت آمال و آرزوی یک فعال دانشجویی است. در مورد خودم هم واقعیت این است که از دوران دبیرستان آرزویم این بوده که در مقابل رهبر انقلاب سخنرانی کنم؛ بنابراین وقتی این مسئولیت را دوستان به عهده من قرار دادند، یکی از بهترین اتفاقاتی بود که برایم افتاد.
پیش از دیدار با وجود اینکه به من گفته می شد که سخنرانی در مقابل رهبر انقلاب استرس زیادی به آدم وارد می کند چون که قرار است در مقابل شخص اول مملکت سخنرانی کنی، اما من مطمئن بودم آرامش فضا و دیدار رهبر همه نگرانی ها و استرس ها را از بین می برد و واقعا هم همین گونه شد. زمانی که پشت تریبون قرار گرفتم یکی از آرام ترین لحظه های عمرم بود و در آن لحظه تنها چیزی که منتظرش بودم، شنیدن جواب سلام رهبری بود. در واقع وقتی ایشان سلام من را پاسخ گفتند، با تمام وجودم آرامش داشتم. الحمدالله خیلی هم راحت متن را خواندم و هیج جای آن شک نکردم که فلان موضوع را بگویم یا نگویم.
من پیش از سخنرانی در دیدار دانشجویی رهبر انقلاب، تجربه صحبت کردن در مقابل دیگر مسئولین کشور را داشته ام ، ولی هیچ کجا به اندازه دیدار رهبری برایم راحت و لذت بخش نبود؛ حتی زمانی که در حال قرائت متن بودم، به دقت نظر و نکاتی که ایشان می نوشتند را نگاه می کردم؛ به گونه ای که بخش هایی را که یادداشت می کردند در ذهنم مانده است.
در مورد ساز و کار انتخاب موضوعات و آماده کردن متن سخنرانی توضیح دهید؟
از فروردین ماه به دفاتر تحکیم وحدت در دانشگاهها اعلام کردیم که نظرات خود و آنچه را که فکر می کنند جهت ارائه در دیدار دانشجویی رهبر انقلاب اهمیت دارد، مطرح کنند. در همین راستا دو جلسه از جلسات شورای عمومی با حضور دبیران و نمایندگان آنها برگزار شد و به طرح این موضوعات اختصاص دادیم؛ سپس موضوعات را در جلسات شورای مرکزی مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت با احتساب نظرات اعضای شورا ، با وجود اینکه تعداد موضوعات خیلی زیاد بود ،اما بر روی ارائه تعدادی از آنها اجماع کردیم.
یکی از مباحثی که در شورای مرکزی بر روی آن بحث شد، این بود که متن سخنرانی توسط کسی نوشته شود که قرار است آن را ایراد کند؛ تا آن را با ادبیات و قلم خودش بنویسد . در همین راستا متن را خودم با محوریت موضوعات تعیین شده نوشتم.
در دیدارهای دانشجویی شاهدیم که رهبر معظم انقلاب نکاتی را در حین سخنرانی دانشجویان یادداشت کرده و در زمان مناسب، توضیحاتی را در خصوص آنها ارائه می دهند؛ ایشان در مورد کدام بخش از سخنرانی شما اظهار نظر کردند؟
واقعیت این است که رهبر این انقلاب در این دیدار به صورت مشخص بر روی مسائل مطرح شده توسط تک تک سخنرانان صحبت نکردند؛ اما با توجه به اینکه ما نیمی از بحثمان را به حوزه زنان اختصاص داده بودیم، رهبر انقلاب در صحبت هایشان راجع به این مسئله که دانشجویان بر روی مبحث زن در غرب کار کنند، نظر دادند و از این حیث خوشحالم که توانستیم مبحثی را ارائه کنیم که مورد نظر ایشان قرار گرفته است؛ به همین دلیل تلاش خواهیم کرد که خواسته هایشان را محقق کنیم.
رهبر انقلاب سالها پیش تاکیدشان بر این بود که روی الگوی زن مسلمان ایرانی کار کنیم و در دیدار دانشجویی اخیر هم فرمودند که بر روی مسئله زن در غرب کار شود. در هر حال مسئله ای که وجود دارد این است که ما از این حیث ضعیف عمل کرده ایم. در این دیدار من گلایه ای را در مورد آقایان ارزشی مطرح کردم و گفتم که آقاجان! ما را فرمان دادید که الگوی زن مسلمان ایرانی را به همگان معرفی کنیم. وقتی اکثر آقایان ارزشی جامعه چنین الگویی را باور ندارند و در مقابل تحقق آن ایستادگی می کنند، تکلیف ما چیست؟ که ایشان با شیوه پدرانه شان واکنش نشان دادند و فرمودند که اگر واقعا این طور است که می گویند، آقایان تجدید نظر کنند.
همچنین رهبر انقلاب در این دیدار اشاره کردند که فرهنگ به سمت غربی شدن حرکت می کند، ولی ان شاء الله هرگز چنین نمی شود. و البته این را به امید دانشجویان و جوانان گفتند، وگرنه از مسئولین و دولت خیلی توقعی وجود ندارد، چون سیر و روند دولت با خانواده مخالف است.
برخی مسائلی چون اعمال سانسور در متن سخنرانی دانشجویان و فرمایشی بودن تریبون دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب را مطرح کردند؛ آیا این مسائل را تایید می کنید؟
خوی دانشجویی، مستقل و استقلال طلب است؛ بنابراین دانشجو هیچ گاه نمی پذیرد حرف هایش را سانسور کند. اتفاقا دانشجویان صریح ترین حرف های خود را در دیدار دانشجویی رهبر انقلاب بیان می کنند. در هر حال بحث اعمال سانسور از سوی کسانی مطرح می شود که خودشان توانایی تحقق آزادی بیان را ندارند؛ از این رو با این شیطنت ها می خواهند آزادی بیان دانشجویان در دیدارهای دانشجویی رهبر انقلاب را مخدوش کنند تا بر روی ناتوانی های خود سرپوش بگذارند.
در مورد متن سخنرانی باید بگویم که تنها کسانی که از محتوای آن اطلاع داشته اند فقط خود من و اعضای شورای مرکزی اتحادیه بوده اند و هیچ کس هم از ما نخواست که متن را بررسی کند؛ البته نیم ساعت قبل از شروع دیدار از حیث بیولوژیکی برگه های تمام سخنرانان دیدار مورد بررسی قرار گرفتند و بلافاصله آنها را به ما بازگرداندند. با این وجود تاکید می کنم که مسائل مطرح شده در خصوص سانسور متن سخنرانی دانشجویان درست و منطقی نیست.
در مورد فرمایشی بودن تریبون دیدار دانشجویی رهبر معظم انقلاب نیز باید بگویم که دانشجویان انقلابی به گونه ای پرورش یافته اند که هر گاه احساس کنند که خطری انقلاب را تهدید می کند، خیلی راحت و صریح حرف های خود را می زنند و با این حال اگر اظهارات دانشجویان در دیدار با رهبر انقلاب را نیز بررسی کنیم، می بینیم که آنها همواره نقدهای خود را در مورد نهادهای حاکمیتی و دولت در یک فضای دو سویه مطرح کرده اند؛ که به عنوان نمونه در دیدار اخیر ما نقدی در خصوص عملکرد شورای نگهبان را مطرح کردیم.
واقعیتی که نمی توان منکر آن شد این است که نمی توانیم سخنرانان دیدار دانشجویی رهبر انقلاب را تنها به یک جریان خاص نسبت دهیم؛ البته این اتفاق در ضیافت افطاری رئیس جمهور افتاد و ما پنج اتحادیه دانشجویی که به عنوان قدیمی ترین در سطح دانشگاهها فعالیت می کنیم، متوجه نشدیم که چه کسانی به این ضیافت دعوت شدند. مسلما کسانی که به این ضیافت رفتند از طرف اتحادیه های دانشجویی نبوده اند.
چرا برخی ها این جمله رهبر معظم انقلاب که فرمودند باید افسران جنگ نرم با شناخت وظیفه خود، به صورت آتش به اختیار تصمیمگیری و اقدام کنند را برنتافتند و علیه آن هجمه می کنند؟
حضرت آقا در صحبت هایشان به این اشاره کردند که وقتی در مرکز فرماندهی اختلاف ایجاد می شود، افسران جوان جنگ نرم باید آتش به اختیار عمل کنند. رهبر انقلاب فرمودند که برخی از مسئولان فرهنگی ما در شناخت اولویت ها دچار مشکل هستند؛ به گونه ای که حالا برای اینکه فلان آهنگ را بخوانند یا نخوانند، نامه نگاری می کنند.
دغدغه مسئولان فرهنگی ما در حالی به پخش فلان آهنگ تبدیل شده، که مسائلی مانند خانواده، سبک زندگی و هنر مورد غفلت واقع شده؛ این مسئله در مقابل این حوزه ها پیش پا افتاده است. البته چون مرکز فرماندهی و تصمیم گیری دچار اختلال شده اولویت ها را تشخیص نمی دهد. معتقدم که رهبر معظم انقلاب با توجه به مسائلی که گریبانگیر حوزه فرهنگ در کشورمان شده، بحث آتش به اختیار بودن دانشجویان را مطرح کردند تا آنها بتوانند بر اساس اولویت بندی ها، مشکلاتی را که فکر می کنند سر راه انقلاب هستند، بررسی کنند.
واقعیت این است که در حوزه فرهنگ نمی توان آشوب کرد؛ اما برخی ها با سوء استفاده از واژه آتش به اختیار تلاش می کنند تا آن را به عنوان ابزاری برای ایجاد آشوب مطرح کنند. البته در مورد این شیطنت های رسانه ای بر اساس ضرب المثل «از کوزه همان تراود که در اوست» باید بگوییم که وقتی سطح فکر افراد در سطح آشوب باشد، بیشتر از آن هم نمی توانند از آتش به اختیار بودن دانشجویان برداشت کنند. در مقابل اگر افراد در زمینه فرهنگی کار کرده و بررسی های دقیقی انجام داده باشند، مسلما و مشخصا متوجه می شوند منظور حضرت آقا از آتش به اختیار بودن چه بوده و کجا باید عمل کنند.
در هر حال حالا که رهبر معظم انقلاب این تشخیص را داده اند که دانشجویان به صورت آتش به اختیار عمل کنند، مسئولیت دانشجویان انقلابی سنگین تر شده؛ بنابراین در قدم اول باید بصیرت خود را بالا ببریم و سپس با شناسایی نقاط ضعف کشور نسبت به اولویت بندی این نقاط ضعف اقدام کرده و در نهایت برای رفع این مشکلات به صورت آتش به اختیار عمل کنیم.