اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پروفسور بو گروسکاپ، استاد اقتصاد سیاسی بین الملل در دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا امروز در کنفرانس بین المللی ایالت متحده حقوق بشر و گفتمان سلطه که توسط مرکز تحقیقات سیاست خارجی و دیپلماسی عمومی دانشگاه تهران و با همکاری انجمن ایرانی مطالعات جهان، موسسه اسلامی حقوق بشر لندن و دانشکده مطالعات جهان به مناسبت هفته حقوق بشر آمریکایی در تهران برگزار شد، گفت: در این سخنرانی من می خواهم به جای استفاده از ایالات متحده آمریکا از ایالات امنیت ملی استفاده کنم. همچنین بر روی موضوع جنگ آمریکا با تروریسم تاکید خواهم کرد و خواهم گفت که آمریکا چگونه به طور خاص از تروریسم فرار می کند.
وی با بیان اینکه آمریکا یک تلاش نظام مندی را انجام می دهد تا از برچسب تروریسم فرار کند، افزود: در واقع آمریکا همواره تلاش می کند که تروریسم را آن گونه که خودش می خواهد، تعریف کند تا خودش در جمع کشورهای تروریسم قرار نگیرد.
استاد اقتصاد سیاسی بین الملل در دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا با طرح این سوال که چرا آمریکا نیاز دارد از تروریسم اجتناب و یا از آن فرار کند، تصریح کرد: ترس آمریکا از این است که به عنوان یک کشور تروریستی شناخته شود.
گروسکاپ با اشاره به اینکه واژه تروریسم یک بار سیاسی دارد و احساسات و هیجانات را تحریک می کند و می تواند به عنوان یک کلمه مهیج محسوب شود، افزود: تروریسم متوجه رفتار یک انسان در مقابل انسان های دیگر است، بنابراین این همان دلیلی است که می گوییم به تروریسم بار ارزش سیاسی داده شده و هر سیاستمداری در هر گوشه از جهان که از این واژه استفاده می کند آن را براساس بار سیاسی مدنظر خودش به کار می گیرد.
وی با بیان اینکه سیاستمداران همواره می خواهند طرف مثبت تروریسم باشند نه طرف منفی آن، تصریح کرد: سوال این است که چرا ایالات متحده آمریکا یا همان ایالات امنیت ملی فکر می کند که این توان و قدرت را دارد که واژه تروریسم را به نفع خود تعریف کند و در واقع خود را طرف مثبت آن قرار دهد و به نوعی از برچسب تروریسم فرار کند؛ این در حالی است که آمریکا خودش باعث واژه تروریسم است.
استاد اقتصاد سیاسی بین الملل در دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا با اشاره به اینکه افراد در کشورهای مختلف تلاش می کنند که تروریسم را به نفع خود تعریف کنند و در واقع آن را به مالکیت خود درآورند، اظهار داشت: از نظر یک شخص، یک نفر می تواند تروریسم و از منظر شخص دیگر، همان فرد می تواند مبارز راه آزادی باشد و در آمریکا دقیقا همین گونه است و من به این اعتراض دارم، چون این جمله پرمعنا هم خطرناک و هم پوچ است. در واقع براساس این تعریف هر طرف می تواند حق داشته باشد که گفتمان خودش را در مقابل تروریسم توجیه کند و این خطرناک است.
گروسکاپ با اشاره به اینکه نگاه های موجود در خصوص تروریسم می تواند ماهیت قدرت و ترکیبات آن را پنهان کند و با این حالت، وضعیت خطرناک تر می شود، اظهار کرد: واقعا مالک کلمه تروریسم چه کسی است. ما در دنیای دولت ملت ها زندگی می کنیم و این دولت ملت ها هستند که فرصت تعریف واژه تروریسم را دارند و می توانند آن را تعریف، بارگذاری و اعمال کنند. اینجا سوال پیش می آید که چه کسی قدرت بیشتری دارد که تروریسم را تعریف و آن را بارگذاری و اعمال کند؛ که در پاسخ باید بگوییم که این ایالات متحده آمریکا است که این قدرت را دارد که این گونه عمل کند.
وی افزود: در واقع این ایالات متحده آمریکاست که می تواند بگوید تروریسم کیست و گفتمان قالب را تعریف کند و بگوید چه کسی مبارز راه آزادی است. در واقع طبیعی است که باید بگوییم ایالات متحده آمریکا این قدرت را دارد که یک کشور را به عنوان تروریسم معرفی کند و بعد علیه آن کشور، جنگ به راه بیندازد؛ مانند جرج بوش که گفت ما در جنگ با تروریسم هستیم و در واقع شروع کننده جنگ بود.
استاد اقتصاد سیاسی بین الملل در دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا با بیان اینکه در زمان جرج بوش مالکیت کلمه ترور در اختیار آمریکا بوده است، تصریح کرد: کشوری مانند لوکزامبورگ در قاره اروپا را در نظر بگیرید. این کشور یک کشور کوچک محسوب می شود، بنابراین اگر آنها جنگ با تروریسم را اعلام کنند، کسی به آنها توجه نمی کند و حتی ممکن است در روزنامه ها به این اعلام جنگ پرداخته نشود و این تنها دلیلش کوچک بودن این کشور است؛ اما وقتی که این اعلام جنگ در جهت منافع آمریکا باشد، آنجاست که معنا پیدا می کند؛ چون کشور لوکزامبورگ مالک کلمه ترور نیست و این کشورهای قدرتمند هستند که مالک ترور محسوب می شوند.
گروسکاپ با اشاره به اینکه آمریکایی ها به حملات نظامی خود افتخار می کنند، تصریح کرد: پس از حملات آمریکا اولین واکنش ها این است که چرا آمریکایی ها غیرنظامی ها را بمباران و آنها را می کشند. در واقع اگر کشوری به طور خاص دشمن آمریکا باشد، این اقدام را علیه او انجام می دهند و مسئله اینجاست که هیچ وقت محرومیتی متوجه آمریکا نمی شود، چون مالک کلمه تروریسم هستند؛ بنابراین همیشه در مقابل این حملات سکوت وجود داشته است.
وی با اشاره به اینکه آمریکا در یک چارچوب منطقی سازی، تلاش می کند که از برچسب تروریسم فرار کند، اظهار کرد: یکی از ابزاری که آمریکایی ها برای خود تعریف کرده است، جامعه پذیری سیاسی است و براساس آن، حکومت آمریکا خودی و دیگری را تعیین می کند و یک تصویر خوب از خود و تصویری نامطلوب از دیگری به شهروندان این کشور می دهد و اینجاست که به استثناگری آمریکایی می رسیم.
استاد اقتصاد سیاسی بین الملل در دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا گفت: شهروند آمریکایی یک آینه ملی دارد که ما در آن خودمان را به صورت شخصیت سفیدبرفی و مظهر صلح، خوبی و بی گناهی می بینیم، در حالی که در پس زمینه آن یک جادوگر بدجنس است.
گروسکاپ با اشاره به اینکه آمریکا و در مجموع کشورهای غربی با این استدلال که در این کشورها لیبرال دموکراسی حاکم است پس هیچ وقت آنها نمی توانند حامی تروریسم باشند، اضافه کرد: در واقع آنها به بهانه حاکمیت لیبرال دموکراسی، می گویند که از واژه تروریسم مبرا هستند.
وی با اشاره به اینکه وقتی که از تسلیحات نظامی حرف به میان آورده می شود، شاید خیلی ها ندانند که این تسلیحات چه هستند، تصریح کرد: در واقع جنگ هایی که آمریکا به راه می اندازند، جنگ های کثیفی هستند؛ واقعیت این است که ایالات متحده نسبت به دیگر کشورها بیشترین بمباران را علیه کشورهای دیگر انجام داده است. در واقع می توان گفت بمباران برای آمریکا، اسرائیل و انگلیس یک کار مطلوب و تمیز است و الان یک دهه است می خواهد این بمباران ها را در ایران انجام دهد، اما نتوانسته است.
استاد اقتصاد سیاسی بین الملل در دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا با بیان اینکه آمریکا می گوید ما قصد کشتار شهروندان و غیرنظامیان را نداریم و همین ما را از تروریسم ها متمایز می کند، تصریح کرد: البته پس از آن استدلال می کند که ممکن است در جاهایی هم شهروندان را به کشتن بدهیم، اما سعی مان این است که کمترین آسیب را به مردم وارد کنیم.
گروسکاپ با اشاره به اینکه آمریکا گفتمان قالب رسانه ای را نیز تحت نفوذ خود دارد، اضافه کرد: ایالات متحده خیلی مواقع نتوانسته از اینکه به عنوان مصداق تروریسم مطرح نشود، اجتناب کند؛ چون در خیلی از مواقع مراکز غیرنظامی و حتی جشن های عروسی را هدف قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه حکومت آمریکا همواره تلاش می کند که مخاطبان خود را در کشور، نسبت به حملات صورت گرفته بین غیرنظامیان توجیه کند و از واژه تروریسم فرار کند، گفت: وقتی که آنها تیم های پزشکی را هدف قرار می دهند،می گویند که ما کسانی که برای تروریسم ها دلسوزی کرده اند را مورد هدف قرار دادیم؛ در واقع کار خود را این گونه توجیه می کنند و یا یکی دیگر از توجیهات آنها این است که اسلحه ها هوشمند هستند، اما بعضی وقت ها همین اسلحه ها دچار نقصان می شوند.
استاد اقتصاد سیاسی بین الملل در دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا با بیان اینکه حکومت آمریکا مدعی می شود که ما صلح را ترجیح می دهیم، اما در مقابل تروریسم کاری جز حمله نظامی نمی توان انجام داد، اظهار کرد: در انتخابات سال 2017 آمریکا این گونه عنوان شد که کشورهایی مانند ایران تروریسم هستند، اما واقعیت این است که آمریکا و متحدانش تروریسم بوده و مرتکب اعمال تروریستی می شوند؛ ولی در هر حال می خواهند این را نیز علیه ایران به کار بگیرند.