حمدمهدی حیدری، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به روزهای پایانی دولت یازدهم و نحوه چینش کابینه دولت دوازدهم گفت: روزهای آخر دولت یازدهم است و کابینه کهنسال دولت یازدهم درحال کشیدن نفس های آخر خود است و خوب است به همین مناسبت یک نگاه کلی به عملکرد دولت یازدهم داشت.
وی افزود: چهار سال از عمر انقلاب در بعد اجرایی در اختیار دولت آقای روحانی بود و حالا باید منتظر آغاز چهارسال دوم تکیه ایشان بر مسند ریاست جمهوری باشیم که احتمالا تفاوت چندانی با دوره اول ریاست جمهوری ایشان نخواهد داشت.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: اگر بدون تعارف و خارج از دید جناحی به عملکرد دولت یازدهم نگاه شود، واضح است میزان عملکرد دولت روحانی نسبت به وعده های با و آب و تابی که سال ٩٢ در بحبوحه رقابت های انتخاباتی مطرح می کردند، با واژه آشنای "تقریبا هیج" قابل توصیف است.
حیدری ادامه داد: به طور کلی می توان گفت به جز یک سری موارد جزئی، عملکرد چشمگیر مثبتی در دولت یازدهم اتفاق نیفتاد؛ به طوری که دست دولت در این زمینه به اندازه ای خالی بود که روحانی در رقابت های انتخاباتی امسال هیچ فعالیت قابل ارائه ای برای جلب رای مردم نداشت و در خوشبینانه ترین حالت آنچه که باعث پیروزی روحانی شد، رقیب هراسی، دست به دامن شدن هر کسی برای جمع کردن رای و تغییر جای شهید و جلاد و مظلوم نمایی های کاذب بود که حجت الاسلام روحانی باید تبعات آخرتی آن را نیز برعهده بگیرد.
وی گفت: چهار سال اول دولت تدبیر و امید با سردرگمی، یکدندگی های غیرمنطقی، جا به جایی نادرست اولویت ها و حواله کوتاهی ها و ناکارآمدی های دولت به گردن دولت قبل و پرخاشگریهای غیر محترمانه نسبت منتقدان گذشت که علاوه بر خالی گذاردن دست دولت در میدان عمل باعث حلول روح دو قطبی سازی در جامعه شد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: تمام وعده ها و شعارهایی که روحانی در انتخابات ٩٢ داده بود، در دولت یازدهم به فراموشی سپرده شد و گویا آن وعده ها فقط کارکرد انتخاباتی و سیاسی داشته اند روحانی هم هیچ وقت خود را موظف به عملیاتی کردن آنها ندید و به صورت کلی مردم و حل مشکلات معیشتی آنها، کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال همگی از معادلات دولت حذف شدند و کوچکترین قدمی برای رفع این معضلات برداشته نشد و حاصل چنین عملکرد ضعیفی چیزی جز تثبیت یک رکود بی سابقه در کشور نشد.
حیدری بیان داشت: در چهارسال گذشته دولت روحانی نسبت به همه مسائل کشور حتی مسائل فرهنگی و زیست محیطی و بهداشتی برخورد و نگاه سیاسی داشت و همه پدیده ها از حل مسائل کلان اقتصادی، حل مشکلات مبتلا به در حوزه محیط زیست تا آب خوردن مردم را از دریچه سیاسی و منافع غیرضروری نگاه و نفسیر می کرد.
وی افزود: جابجایی اولویت ها در دولت یازدهم باعث شد دولت تمام توانش را صرف سیاست خارجی ومحصولات آن یعنی انعقاد معاهداتی کند که به راحتی هرچه تمام تر توسط طرف مقابل نقض می شوند و اما در قبالش همچنان از ما امتیاز می گیرند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: به هرحال دولت یازدهم با کارنامه ای ضعیف و غیرقابل دفاع در حال سپری کردن روزهای آخر خود است و حسن روحانی اگر میخواهد در پایان دولت دوازدهم از موج نارضیتی مردم نسبت به عملکرد دولت کاسته باشد و بتواند با رویی نسبتا سفید دولت را تحویل رئیس جمهور بعدی دهد باید در ۵ حوزه تغییر نگرش بنیادین داشته باشد.
حیدری تغییر نگرش در مورد چینش کابینه دولت دوازدهم را ضروری دانست و افزود: کابینه دولت یازدهم متشکل از افراد مسن و کهنسالی بود که اصلا روحیه کار کردن نداشتند و همین امر باعث شده شور نشاطی که برای پیشبرد فعالیت های دولت نیاز است از دولت سلب شود.
وی گفت: برای رفع این معضل روحانی باید از افراد جوان، مومن، متعهد و متخصص استفاده کند و وزرا و افرادی مثل وزیر نفت که حاصل عملکرد آنها در دولت فقط خسارت های فراوان برای کشور بوده و ناتوانی خود را به اثبات رسانده اند، بدون رودربایستی از کابینه حذف شوند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: همچنین در دولت یازدهم افرادی وجود داشتند که حضور مستقیم یاغیر مستقیم آن ها در فتنه ٨٨ بیانگر آن است که این افراد هیچ دلبستگی ای به نظام و کشور ندارند و دولت روحانی هم اگر می خواهد به سرنوشت محتوم برخی دولت های صدر انقلاب مبتلا نشود باید کابینه دولت دوازدهم را از این افراد پاکسازی کند.
حیدری چرخش نگاه دولت از بیرون به درون را یکی دیگر از ضروت تغییر در مورد چینش کابینه دوازدهم برشمرد و گفت: روحانی ۴ سال حل همه مشکلات کشور را علی رغم نظر منتقدین در گرو جلب رضایت غرب میدانست و تمام انرژی دولت را صرف تقویت سیاست خارجه کرد؛ اما محصول آن نه تنها مشکلی حل نکرد؛ بلکه گره ای بر گره ها افزود، این درحالی است که کلید گشودن بسیاری از قفل های اقتصادی در داخل کشور مهیاست کافیست دولت اندکی توجه کند و بها بدهد.
وی تغییر یکنواختی و بی برنامه بودن در وزارت خانه ها را در چینش کابینه دولت مهم عنوان کرد و افزود: بعضی از وزارت خانه ها از قبیل وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت علوم، وزارت کار، وزارت کشاورزی، وزارت مسکن و غیره در این چهار سال نشان داده اند که بود و نبودشان تفاوت چندانی نداشته است؛ زیرا هیچ عملکرد مناسبی نداشته اند. قطعا فعالیت این وزارتخانه ها به این روال بر دامنه این ناکارآمدی ها خواهد افزود و راه جلوگیری از آن به تغییر نگرش در مورد زیرساخت وزارت خانه ها برمی گردد؛ به عنوان مثال وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش تازمانی که اسلامی شدن علوم را در خود نهادینه نکنند و بخواهند طبق همین چهارچوب که محصول خط کشی های نامناسبی است که زمان تسلط بهائیان بر حوزه آموزشی کشور است به نظام آموزشی ما تحمیل شده است و همچنین تا زمانی که وزارت خانه ها از قید و بند سیاسی کاری ها که حکم سم را در حوزه مدیریتی وزرا دارد رها نشوند، بحران حوزه آموزشی کشور مدیریت صحیحی نخواهد یافت و نتیجه همانی خواهد شد که تا حالا بوده است.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: البته این فعالیت مستقل و متناسب با هویت تعریف شده وزارت خانه ها باید به همه وزارت خانه ها تعمیم داده شود و فقط مخصوص وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش نیست.
حیدری توجه به نظرات منتقدین به جای پرخاشگری بیجا نسبت به دلسوزی های آنها را نیز در چینش کابینه دولت روازدهم مهم ارزیابی کرد و افزود: چهارسال گذشته هیچ انتقادی به دولت نشد مگر اینکه با واکنش خشن دولتی ها و شخص رییس جمهور مواجهه شد. ربیس دولتی که تحمل انتقاد نداشته باشد و منتقدینش را با عباراتی مثل "دلواپس، کاسب تحریم، جیب بر، تغذیه شونده از جای معدود، بی سواد و..."به باد توهین گرفت، قطعا بخشی از پشتوانه فکری و حمایتی مردم را از دست خواهد داد و قاعدتا دیگر نمی تواند شعار زنده باد مخالف من سر بدهد.
وی با بیان اینکه دولت باید به روزمرگی و گاها ولنگاری هایی که مدیران دولتی دچار آن شده اند، پایان دهد، بیان داشت: عدم برنامه ریزی و نداشتن هدف مشخص در بسته اجرایی دولت باعث شده است که مدیران دولت سرگرم فعالیت های کم ارزش اداره ای شده و حوزه مسئولیت خود را محدود به همان اتاق ریاستی بدانند که با چرخش چرخ صندلی هایشان می توانند بر فضای آن احاطه داشته باشند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه خاطرنشان کرد: به عنوان نکته آخر هم باید یادآوری کرد که دولت باید بداند تنها راه نجات اقتصاد کشور از بحران های پیش رو و بهبود وضعیت اسفناک فعلی که حاصل نوع نگاه غلط اقتصاد لیبرالی می باشد دمیدن روح اقتصاد مقاومتی در کالبد بی جان اقتصادی کشور و پیاده سازی بندهای آن می باشد و البته مبرزترین توصیه اقتصاد مقاوتی به عنوان اصلی ترین راهبرد این الگوی اقتصادی توجه همه جانبه به ظرفیت های داخل کشور است که خیلی از مسائلاز جمله معضل بیکاری را حل خواهدکرد.
حیدری گفت: امیدواریم دولت دوازدهم خالی از اشتباهات دولت یازدهم شود و به لحاظ شکلی و ماهوی با دولت یازدهم تفاوت داشته باشد و خدمت به مردم را در دستور کار خود قرار دهد نه در دستور شعار خود.