پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات متهمان ردیف دوم و سوم پرونده فساد نفتی در دادگاه عمومی و انقلاب تهران، آغاز شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پنجمین جلسه رسیدگی به اتهامات مهدی شمس و حمید فلاح هروی در شعبه ۲۸دادگاه عمومی و انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه آغاز شد.
در چهار جلسه قبلی مهدی شمس از اتهامات مطرح شده خود در کیفرخواست دفاع کرده بود و او در جلسه امروز نیز به ادامه قرائت دفاعیات خود پرداخت.
قاضی مقیسه خطاب به شمس گفت: از کش دادن دادگاه بپرهیزید و به اصل مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون یورو اشاره کنید، مبلغ که به شما برای دادن به پیمانکاران پارس جنوبی به شما پرداخت شده بود.
وی افزود: در رابطه با محمولههای نفتی که بابک زنجانی و دست اندرکاران شبکه معتقدند در اختیار شما قرار داشته توصیح دهید.
قاضی مقیسه با اشاره به اینکه مبالغ پرداختی به شما صرف امور دیگر شده است؟ گفت: سرنوشت بخشی از پولها مبهم است.
مهدی شمس با اشاره به عناوین اتهامی خود در کیفرخواست گفت: بههیجوجه قصد کش دادن دادگاه را ندارم. مشکل کمر و زانو دارم و از اینکه دائم سوژه شوم و از من عکس گرفته شود، خوشم نمیآید.
شمس: کیفرخواست گزینشی است
متهم ردیف دوم با طرح این ادعا که کیفرخواست گزینشی است گفت: دفاعیات بنده با سند و مدرک است اما با دیدن نیمه خالی لیوان ادعانامه نوشته شده است.
شمس با اشاره به اینکه مقصر اصلی کسی است که اعتبار نجومی به اس سی تی بنکرز داده است، افزود: در ابتدای تشیکل پرونده عقلم میرسید که نیایم اما برای همکاری آمدم.
قاضی مقیسه در ادامه خطاب به متهم گفت : شما گفته بودید که قراردادی منعقد نکردید در این رابطه توضیح دهید.
شمس توضیح داد: من با بابک زنجانی قرارداد کارگزازی داشتم.
برگزاری جلسه برای چگونگی هزینه پول نفت
قاضی مقیسه در رابطه با قرار داد با اشاره به یکی از جلسات متهم ردیف اول و دوم پرونده فساد نفتی گفت: ۱۵ آذر ۹۱ در دفتر بابک زنجانی با حضور مهدی شمس در خصوص نحوه برنامه ها و فسادهای سازمان یافته که پولها را در کجا و چگونه خرج کنید که به پیمانکاران نرسد، جلسهای برگزار شد.
رئیس دادگاه تأکید کرد: مسئولان غفلت داشتند و همین غفلت باعث شد شما هر کاری که میخواهید انجام دهید. شما گفته بودید که کارگذار هستید و هیچ قرارداد منعقد نگردید، اما اسنادی وجود دارد که خلاف گفتههای شماست.
مهدی شمس در دفاع خود گفت: با دلیل نمیگویم که قبول ندارم بلکه با سند میگویم. من و خانوادهام به خاطر تحریمها در انگلیس دچار مشکل شدند عواید مادی کمی هم نصیبم شد که همه را پس دادم.
قاضی خطاب به متهم گفت: در دنیا دو نفر را پیدا کنید که این مقدار اموالشان با هم تقسیم شده باشد و آن وقت بگویید قرارداد کارگزاری داشتید.
متهم پاسخ داد: اگر قرار است دفاع کنم به من اجازه دفاع بدهند و در آخر بپرسند.
شرایط اضطراری، دلیل غارت نمیشود
قاضی مقیسه در پاسخ به ادعاهای متهم ردیف دوم از وی پرسید: شرایط اضطراری باید باعث شود شما غارت کنید؟
مهدی شمس در پاسخ گفت: من به نیت کمک وارد این کار شدم. برای کمک به کشور آمدم و در انگلیس تحت شدیدترین تحریمها شدم و ضمن اینکه خانوادهام در سختی قرار گرفتند.
وی افزود: شرایط اقتصادی دولت دهم شرایط خاصی بود که ناشی از سومدیریتها بود. اما اوضاع در دولت یازدهم بهتر بود.
قاضی گفت: این شرایط و صحبتها مربوط به دادگاه نیست. دولت قبلی مدیریت نداشت چون شما پولش را بردید. اگر پول را به پارس جنوبی داده بودید، شرایط توسعه فراهم میشد. شما اینجا نیامدید که از زنگنه دفاع کنید به ما ربطی ندارد که مدیریت دولت فعلی و قبلی چطور بوده است.
مجادله نماینده دادستان، قاضی و وکلای متهم
در ادامه این جلسه، نجفی خطاب به متهم ردیف دوم گفت: شما در تاریخ ۹۳/۳/۱۲ اعلام کرده بودید که تنها کسی هستید که میتوانسته محموله ها را جابجا کند. اینکه شما می گویید کارگزار هستید، کارگزار یعنی مجری، پس چرا اینقدر بحث را عوض می کنید.
وی اظهار داشت: من اگر ۳۰ سال در این کشور کار کنم و بعد به مقامات بگویم که فردی قابل اعتماد است شاید آنها هم قبول کنند.
وکلای متهم ردیف دوم که درخواست ارائه دفاعیات خود از رئیس دادگاه را داشتند با مخالفت قاضی مقیسه مواجه شدند.
رئیس دادگاه خطاب به وکلای مهدی شمس ادامه داد: هراز چندگاهی وکلا از خواب بیدار می شوند و میخواهند حرفی بزنند. متأسفانه در چند جلسه اخیر با هجوم بردن به نماینده دادستان مواجه بودیم، آقایان اگر تحمل ندارید وکیل نشوید.
سپس نماینده دادستان خطاب به دادگاه گفت: مداخلات اساسی مهدی شمس در جریان وقوع جرم مشهود است.
نجفی خطاب به متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی اظهار کرد: نقش شما در اندازه و به تأثیرگذاری نقش زنجانی نیست اما شما پابه پای او کمک کردید تا نهایتا پول بیت المال غارت شود. حالا توجیه کنید که ۲.۶ درصد از کل پول، مبلغ جزئی است. این پول نفت برای شما چیزی نیست اما همین مبلغ برابر با سه ماه یارانه کل کشور است.
وی با بیان اینکه طبق قانون اخلال درجاتی دارد تصریح کرد: هیچ مرجعی به جز قاضی برای تشخیص مبلغ عمده وکلان وجود ندارد. پولی که شما از آن صحبت می کنید برابر ۹ هزار میلیارد یورو برای کشور است پس بهتر است عوام فریبی نکنید.
مهدی شمس خطاب به رئیس دادگاه اظهار داشت: طبق قانون آئین دادرسی کیفری نماینده دادستان ادعای خود را می خواند و سپس متهم به دفاعیات خود می پردازد اما در هر جلسه، نیم ساعت تا یک ساعت نماینده دادستان صحبت می کند و برای بیان کامل دفاعیات به من فرصت داده نمی شود.
از قاضی می خواهم اقلا به متهم وقت دفاع از خود را بدهد. اما ظاهرا قاضی
به این نتیجه رسیده که این افراد دزد هستند و جرمشان قطعی است و این
افراد این پول را دزدیده اند. به این ترتیب به ادامه دادگاه نیازی نیست
چرا که حکم چنین دزدی در قانون مشخص است و اگر منظور از دادگاه کسب
اطلاعات بیشتر از متهمان در مورد مکان احتمالی پولها است که قطعا
بازجویان نهادهای اطلاعاتی در اینکار خبره هستند. دادگاه نباید وارد
حیطه وظایف آنها بشود.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
به این نتیجه رسیده که این افراد دزد هستند و جرمشان قطعی است و این
افراد این پول را دزدیده اند. به این ترتیب به ادامه دادگاه نیازی نیست
چرا که حکم چنین دزدی در قانون مشخص است و اگر منظور از دادگاه کسب
اطلاعات بیشتر از متهمان در مورد مکان احتمالی پولها است که قطعا
بازجویان نهادهای اطلاعاتی در اینکار خبره هستند. دادگاه نباید وارد
حیطه وظایف آنها بشود.