وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: درخواست من این است که همین تفاهم نامههای بینالمللی فعلی اجرا شود و فقط در صورت ضرورت تفاهمنامه جدیدی منعقد شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات فناوری در نشست روسای دانشگاه ها که در سالن همایش های دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است با تاکید بر اهمیت همکاری های علمی بین المللی گفت: این همکاری ها اهمیت زیادی دارد و خوشبختانه پس از برجام اقبال بسیار زیادی برای تحقق این امر داشتیم هم چنین اجرای تفاهم نامه ها از صفر درصد به 70 درصد افزایش پیدا کرده اند.
وی افزود: نکته مهمی که وجود دارد این است که تفاهم نامه ها باید اجرایی شود و به عمل در بیاید لذا درخواست من این است که همین تفاهم نامه های منعقد شده اجرا شود و فقط در صورت ضرورت تفاهم نامه جدیدی منعقد شود.
وی با بیان اینکه 235 پروژه تحقیقاتی مشترک با دانشگاه ها داشتیم گفت: 235 پروژه تحقیقات مشترک دانشگاه های داخل با دانشگاه های خارج از کشور انجام داده اند و به ارزش 9.5 میلیون یورو با اتحادیه اروپا تفاهم داشته ایم.
فرهادی ادامه داد: در این دوره شاهد استقرار مدیریت هایی بودیم که مورد وثوق دانشگاهیان بود و ما برای ایجاد فضای با نشاط فرهنگی از هیچ کوششی دریغ نکردیم.
فرهادی ادامه داد: توجه به اسناد بالادستی، حمایت موثر از دانشگاهی ها و دانشگاهیان، ارزیابی عملکرد علمی آموزش عالی از جمله اقدامات این دولت بوده است.
وزیر علوم تحقیقات فناوری در ادامه توضیح داد: برنامه ریزی ها برای تبادل استاد و دانشجو با کشورهای خارجی انجام شده البته یکی از نمایندگان مجلس اظهارنظری کرده و گفته بود صندلی های خالی را با دانشجوی خارجی پر کنیم اما این مسئله را باید در نظر گرفت که دانشجوی خارجی پشت درهای دانشگاه ما منتظر نمانده و ما باید برای جذب دانشجویان خارجی برنامه ریزی کنیم.
وی ادامه داد: در دوره انتخابات ریاست جمهوری توانستیم عملکرد قابل قبولی داشته باشیم و به صورت رسمی و ثبت شده بیش از 430 برنامه را در قالب های مختلف نظیر سخنرانی، مناظره، کرسی آزاد اندیشی و پرسش و پاسخ برگزار کردیم هم چنین در ابتدای پذیرفتن مسئولیت وزارت برنامه های نمادینی درباره سیاست های کلی علم و فناوری، اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان و دانشگاه کارافرین داریم اما ما به اسناد بالادستی نیز توجه ویژه ای کرده ایم. هم چنین سند گفتمان آموزش عالی تهیه شد.
فرهادی تصریح کرد: همه زیرنظام ها باید تحت نظر طرح آمایش آموزش عالی ساماندهی شود که برهمین اساس ستاد برنامه اقتصاد مقاومتی در وزارت علوم تشکیل شد همکاری های علمی و دیپلماسی نیز به حدی گسترش پیدا کرد که ما توانستیم 12 دوره مشترک با دانشگاه های خارجی داشته باشیم.
وزیر علوم تحقیقات فناوری با اشاره به کرسی های آزاد اندیشی گفت: بیش از دو هزار کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه های پیام نور، جامع و فنی و حرفه ای برگزار شده، بیش از هزار کرسی آزاد اندیشی در دانشگاه های دولتی برگزار شد. هم چنین در راستای تجمیع، ادغام و انحلال برخی موسسات فعالیت هایی داشتیم که برخی از این فعالیت ها رسانه ای شد و برخی بدون سر و صدا انجام شد.
وی در خصوص دوره فرصت مطالعاتی گفت: دوره فرصت مطالعاتی در صنعت ایجاد شده و شورای صنعتی راه اندازی شد و قرار است کارآموزی نیز اجباری شود. برخی از دانشگاه ها مانند دانشگاه صنعتی سهند این کار را انجام داده اند در کنار این شبکه علمی نیز سراسری شده و در آینده تمام دانشگاه ها به شبکه علمی متصل می شوند.
فرهادی ادامه داد: وام ویژه دکترا نیز به 110 میلیارد تومان رسید البته دانشجویان دکترا اعتراض می کردند و می گفتند که ما نه پژوهانه و نه وام می خواهیم بلکه فقط حقوق ماهیانه می خواهیم ما نیز در جواب آنها می گوییم اگر ردیفی برای آن اختصاص داده شود بخیل نیستیم.
وزیر علوم تحقیقات فناوری تصریح کرد: 60بنیاد خیرین در دانشگاه ها ایجاد شد و 500 هزار متر زمین توسط بنیاد خیرین به وزارت علوم داده شده است و در زمینه اداری و مالی نیز از 9500 میلیارد اوراق خزانه با خبر شده ایم که 950 میلیارد تومان آن به وزارت علوم اختصاص یافته است.