کد خبر:۶۲۶۲۴۶
رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران:

جایزه پژوهشی «مریم میرزاخانی» به ریاضی‌دان برتر کشور اعطا می‌شود

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: کرسی مرحوم دکتر مریم میرزاخانی را تعریف کرده ایم که به اسم ایشان برای ریاضی دانی که در حوزه ریاضی و فیزیک بیشترین و بهترین فعالیت را داشته این کرسی پژوهشی برای حمایت ده ساله ارائه می‌شود.
جایزه پژوهشی «مریم میرزاخانی» به ریاضی‌دان برتر کشور اعطا می‌شودبه گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نصرت الله ضرغام رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در نشست خبری به تشریح کارکرد این صندوق از بدو تاسیس تاکنون پرداخت و گفت: از سال ۸۲ که این مجموعه ایجاد شد هر سال چتر حمایتی خود را گسترده‌تر کرد و این نشانه پویایی ماست چرا که اگر سازمان پویایی نداشته باشد محکوم به شکست است. از سال ۸۲ حمایت از طرح‌های تحقیقاتی را در اولویت‌های کارهای خود قرار دادیم. 

وی افزود: بعد از اینکه صندوق حمایت از پژوهشگران در عرصه‌های تحقیقاتی راه خود را آغاز کرد تصمیم گرفته شد که پروژه هایی که در چارچوب مصوب صندوق هستند درصورت اولویت داشتن تایید و مورد حمایت قرار بگیرند لذا از اساتید و انجمن‌های علمی خواستیم تا نظرشان را راجع به اولویت‌های تحقیقاتی بیان کنند.

ضرغام تصریح کرد: در اقدام دیگر می‌خواهیم از مردم سوال کنیم که به نظر شما مراکز علمی و تحقیقاتی در چه زمینه‌ای باید کار پژوهشی انجام دهند. با همراه اول برای این امر صحبت شده تا نقطه نظرات مردم را پیدا کنیم. این پدیده مردمی کردن و اجتماعی کردن دانش را به ارمغان می‌آورد.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ادامه داد: برنامه‌های مختلفی در صندوق پیگیری می‌شود که یکی از آن‌ها عقد قرارداد با پژوهشگران است و در یک بند از قرارداد از آن‌ها خواسته می‌شود که ماحصل کار خود را در یک صفحه به زبان مردمی بنویسند تا ما آن را به مردم انعکاس دهیم.

وی با بیان اینکه ۹ اختراع در خارج از کشور از طرف این صندوق به ثبت رسیده گفت: ۲۲ درصد از اختراعات ما پتنت شده و تمامی حقوق آن متعلق به مخترعین است در صورتی که صددرصد هزینه اختراع را صندوق متحمل شده است. 

ضرغام ادامه داد: صد هزار دانشجوی دکترا داریم که موظفند کار پژوهشی انجام دهند و از سال گذشته ۱۰۳ رساله را حمایت کردیم و تعهدات ارزشمندی داشتیم.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ادامه داد: بیش از ۷۱۰ نفر از افراد نخبه کشور که در دانشگاه‌های معتبر دنیا جذب شده اند یک گرنت پژوهشی را با ما آغاز کرده اند و اگر کسانی که در چارچوب تحقیقات کشور شروع به فعالیت کنند پروژه آن‌ها تصویب شود صد میلیون تومان کمک هزینه دریافت می‌کنند. 

وی گفت: علی رغم اطلاع رسانی‌های ما پیش از این بیشترین حمایت صندوق از اساتید پژوهشگران تهرانی بود در حالی که بنده سال گذشته به ۱۰۷ مرکز استانی سفر کرده و با ۱۵ هزار و ۹۰۰ نفر از اساتید پژوهشگران به گفت و گو نشسته ام که همین امر باعث شد تحقیقات ما در حال حاضر ۲۶ درصد به تهران و ۷۴ درصد به سایر استان‌ها اختصاص یابد.

ضرغام تاکید کرد: ما به دنبال این هستیم که کل ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد را شناسایی کنیم و سه قرارداد با چین منعقد کرده ایم و با بنیاد علوم روسیه نیز ۱۸ پروژه مشترک داریم. 

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در پایان خاطر نشان کرد: هم چنین کرسی مرحوم دکتر مریم میرزاخانی را تعریف کرده ایم که به اسم ایشان برای ریاضی دانی که در حوزه ریاضی و فیزیک بیشترین و بهترین فعالیت را داشته این کرسی پژوهشی برای حمایت ده ساله ارائه می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار