آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۶۷۸۵

ایکاب، طرحی نوین در جهت بومی‌سازی علم

پژوهشگران پژوهشکده شهید حسین اعتباری دانشگاه صنعتی اصفهان با طرح جدید ایکاب بومی سازی علم را متناسب با نیازها و فرهنگ کشور عملیاتی می کنند.

 
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ پژوهشکده‌های دانشجویی در دل دانشگاه‌ها مأوایی برای دانشجویانی است که می‌خواهند فوق برنامه تحصیل علم کنند و فوق برنامه راه‌های تجاری سازی علم و ارتباط با متن جامعه از جمله صنعت را امتحان کنند.

پژوهشکده شهید حسین اعتباری دانشگاه صنعتی اصفهان از جمله این پژوهشکده هاست که پژوهشگران و مخترعان آن در نمایشگاه بین المللی فناوری‌های نوین شهری در اصفهان با محصولاتی چون لباسشویی مکانیزه، ماشین جدا کننده زباله های فلزی از غیر فلزی، تقویت کننده امواج پهباد و ... خوش درخشیده اند و همگی در پروژه‌های تحقیقاتی خود از یک اصل پیروی کرده اند، اصل الویت بخشی به نیازهای کشور در طرح پژوهشی. اصلی که در بسیاری از پایان نامه‌های دانشجویی به حاشیه می‌رود. 

ایکاب، مشق بومی سازی علم!

علی احمدی، مسئول پژوهشکده شهید حسین اعتباری در مورد پژوهشکده شهید اعتباری گفت: این پژوهشکده وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان است و نام آن به نام یکی از شهدای دانشجوی خود دانشگاه مزین شده است. حسین اعتباری از دانشجویان بسیجی رشتهمهندسی مکانیک دانشگاه بود که در طول عمر کوتاه، اما پر ثمر خود مدام در حال فعالیت‌های سازندگی و فرهنگی بود و با شروع جنگ عراق علیه ایران، به جبهه‌های دفاع از کشور شتافت و شهید شد.

ایکاب، مشق بومی سازی علم!

احمدی افزود پژوهشکده دانشجویی شهید اعتباری مجموعه‌ای دانشجویی است که بخش عمده‌ای از مسئولان و فعالان آن را دانشجویان تشکیل می‌دهند و کادر علمی پژوهشکده و مسئولان آن در ارتباطی تنگاتنگ به دنبال رشد علمی و اعتقادی اعضای گروه ها و ترغیب آن‌ها برای فعالیت های پژوهشی است.

مسئول پژوهشکده شهید حسین اعتباری دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد این پژوهشکده به خوبی می‌تواند نقش حد واسط را میان این بخش‌ها و دانشجویان بازی کند و با ورود دانشجویان در کارهای پژوهشی گروهی، زمینه را برای فعالیت‌های احتمالی آتی آن‌ها در دیگر بخش‌های تحقیقاتی دانشگاه مهیا نماید که این مهم به معنای کمک در تکمیل نمودن حلقه‌ی انجام پژوهش و تربیت پژوهشگر در دانشگاه است.

وی گفت: تربیت پژوهشگر دارای اولویت بالاتری نسبت به اجرای پروژه‌های کلان تحقیقاتی است، پژوهشکده دانشجویی شهید اعتباری نهادی دانشجو محور است که با استفاده از فناوری‌های علمی و فرهنگی منطبق بر آموزه‌های اسلامی، از میان دانشگاهیان و صنعتگران به جذب، تربیت و شبکه سازی نیروی انسانی متخصص با روحیه جهادی و بسیجی می‌پردازد؛ این نهاد وظیفه خود می‌داند با بسیج نمودن پژوهش‌های کاربردی در جهت رفع نیازهای صنعت و ترویج فرهنگ قدرت، جرأت و جهاد علمی نقش خود را در ایجاد فضای شور و نشاط علمی، نواندیشی علمی، تصرف آفاق شناخته نشده‎ علم و تصمیم سازی و ایجاد گفتمان در مجموعه‌های علمی و صنعتی ایفا کند.

ایکاب، مشق بومی سازی علم!

مسئول پژوهشکده شهید حسین اعتباری دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه تصریح کرد به نظر می‌رسد دو عامل که در ایجاد یک تمدن اسلامی حائز اهمیت می‌باشد، یکی مسئله علم و دیگری ایمان می‌باشد. علم و دانش در طول تاریخ همواره مایه قدرت و اقتدار بوده است. همان گونه که در حدیث شریفی از امیر مؤمنان علی (ع) روایت شده که «علم، قدرت است و صاحب علم سخن و دست برتر را دارا می‌باشد».

وی تاکید کرد شناسایی، جذب و پرورش نخبه‌های علمی (با تأکید بر ترویج ایده پردازی و خلاقیت ذهنی)، فرهنگ سازی جهت حرکت مجموعه دانشگاهی در راستای توسعه علمی کشور، رفع نیازهای کشور در ابعاد علمی و صنعتی و بسترسازی جهت استفاده از قابلیت‌های نیروهای متخصص و متعهد در دانشگاه از جمله اهداف پژوهشکده است.

ایکاب، مشق بومی سازی علم!

مسئول پژوهشکده شهید حسین اعتباری دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه کارآفرینی نقش بسیار کلیدی در توسعه‌ی اقتصادی و پایدار همه جوامع دارد گفت: با این رویکرد پژوهشکده دانشجویی شهید اعتباری پس از پژوهش و تجزیه و تحلیل در حوزه رویدادهای موجود در حووزه کار آفرینی با همکاری معاونت جوانان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان و مدیریت نوآوری و تجاری سازی فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان اقدام به طراحی و اجرای رویدادی کارآفرینی "ایکاب" نمود. رویداد کارآفرینی ایکاب که مخفف اولویت، ایده، کار و برکت بوده و به معنی "آماده پریدن" و یک رویداد کارآفرینی بومی ویژه دانشگاهیان می‌باشد.

ایکاب، مشق بومی سازی علم!

وی در ادامه گفت: ایکاب یک رویداد کارآفرینی آموزشی – تجربی دانشگاهی است که از طریق کارگروهی به تربیت دانشجویانی نوآور با روحیه جهادی برای فعالیت در عرصه کارآفرینی کشور می‌پردازد. نکات مهم در مورد ایکاب روح دانشجویی بودن، لزوم بررسی و پژوهش در خصوص موضوع هر برنامه است که موضوع برنامه باید حتما ناظر به نیاز و مسائل کشور باشد، بعد از آن برگزاری پیش رویداد‌های متنوع، طراحی فرآیند رویداد برای تشکیل تیم‌های قوی، حضور تسهیگران و مشاوران متعدد و توانمند، سه مرحله داوری و اجرای پروژه با حداقل هزینه انجام می‌شود. 

ایکاب، مشق بومی سازی علم!

مسئول پژوهشکده شهید حسین اعتباری دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه به چند ایده در ایکاب به عنوان نمونه اشاره کرد و گفت: تولید برق از فاضلاب و شیره زباله، طراحی و ساخت دستگاه اتوماتیک هوادهی اسپلش هیدرودینامیک، شبکه اجتماعی آب و نجات محیط زیست با تکثیر گونه‌های ملی از جمله این ایده هاست. 

وی افزود همچنین بر اساس هماهنگی‌های انجام شده با شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان تیم هایی که حداقل امتیاز مجاز برای ورود به مرکز رشد شهرک را کسب نماید، وارد مرکز رشد شوند. بر همین اساس ۶ تیم مدرن متالوژی، سه بعدی سازان، ارژن، پیشتازان ایکاب، ایده پردازان جسور و شهید ذنوبی به شهرک و تیم گلدان هوشمند هم به شتاب دهنده اکسل دعوت شدند. همچنین تیم ارژن در سیزدهمین جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی مقام سوم المپیاد دانشجویی طراحی کسب و کار را کسب نمود و تیم مدرن متالوژی در نمایشگاه همت ۲ بسیج دانجشویی استان اصفهان حضور یافت. لازم به ذکر است که پژوهشکده و مرکز کارآفرینی همچنان به تیم‌های شرکت کننده در ایکاب ارتباط داشته و در صورت نیاز با آن‌ها همکاری می‌نمایند. 

ایکاب، مشق بومی سازی علم!

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار