کد خبر:۶۲۷۹۸۸
اژه‌ای در نشست خبری:

سرویسی که به حصرشدگان داده شده به روسای قوا داده نشده است/ برخی به دنبال کاسب‌کاری از حصر هستند

نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه عصر امروز با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه در آغاز نشست هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن گرامی داشت هفته دولت و یاد و خاطره شهید رجایی با اشاره به اخذ رای اعتماد وزرای دولت از مجلس گفت: امیدواریم دولتمردان نهایت همت و اهتمام خود را در جهت اجرا کردن منویات مقام معظم رهبری، قانون اساسی و خواست مردم به کار بگیرند.

وی ادامه داد: قوه نیز به نوبه خود با تمام توان به دولت کمک خواهد کرد.

اژه‌ای در خصوص آخرین اقدامات قوه قضاییه برای برخورد با خاطیان در داخل قوه قضاییه نیز گفت: یکی از مسائل مورد عنایت قوه از سال ۹۴ به بعد برخورد با متخلفین و کسانی بوده که چه در داخل و چه در بیرون از قوه به نام این نهاد تخلف می‌کنند. در ارتباط با این پدیده چند کار انجام می‌شود یک بخش بازرسی‌های پنهانی است که به صورت پنهانی از مراکز مختلف در دستگاه‌های قضایی عیونی مشخص شده که اگر با خلافی روبه رو باشند این تخلفات را با مستندات دنبال کنند. بخش دیگر به صورت آشکارا و علنی و رسمی در کار افراد نظارت می‌کنند.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: مرکز حفاظت قوه نیز فعالتر از گذشته موضوع را دنبال می‌کند و برای این منظور ستاد خبری با شماره ۱۵۸۰ راه اندازی شده که مردم آن چه را احساس می‌کنند لازم است سوال کنند تا سرشان کلاه نرود از اینجا بپرسند.

**دولت امریکا به پرداخت ۹ هزار و ۳۳۳ میلیارد ریال توسط دادگاه ایران محکوم شد

معاون اول دستگاه قضا در خصوص اقدامات دستگاه قضایی در قبال احکامی که دادگاه‌های امریکا علیه ایران داشتند گفت: مجموعه دستگاه‌های نظام تا به حال به گونه‌ای که شایسته و مناسب بوده نسبت به جنایات امریکا واکنش نشان ندادند براین اساس قوه قضاییه در ارتباط با تعقیب امور بین المللی با وزارت امور خارجه و دولت پیوسته همکاری هایی داشته که در این مقال نمی‌گنجد.

وی نمونه‌ای از این اقدامات را صدور حکم بمباران شیمیایی امریکا که در رابطه با ۱۸ نفر از کسانی که صدمه دیده اند پرداخت و گفت: براساس حکم دادگاه ۹ هزار و ۳۳۳ میلیارد ریال دولت امریکا در خصوص شکایت این ۱۸ نفر محکوم شده است.

اژه‌ای در خصوص آخرین وضعیت پرونده محمدعلی طاهری (حلقه انحرافی) نیز گفت: حکم صادر شده، اما هنوز ابلاغ نشده است و از آنجا که این حکم قابل اعتراض است از بیان جزییات آن معذورم.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص بازداشت مدیران وزارت مسکن نیز گفت: یک مورد در سمنان پرونده‌ای به اتهام مفاسد مالی تکمیل و این پرونده در مراحل مقدماتی است.

معاون اول دستگاه قضا در خصوص پرونده مدیران کانال‌های تلگرامی نیز گفت: ۱۴ متهم در این پرونده از ۹۱ روز تا ۵ سال به زندان محکوم شدند ۸ نفرپرونده شان به دادگاه رفته و تا آخر هفته گذشته هنوز حکم آن صادر نشده بود، اما به زودی حکم صادر خواهد شد.

وی در خصوص قانون تخصیص مجازات اعدام برای محکومین به قاچاق مواد مخدر نیز گفت: این قانون باید فرایندهای نهایی خود را طی کند و در صورت تصویب افراد قبلی را هم شامل می‌شود، اما زمانی که این قانون را نهایی و لازم الاجرا شد مواردی را در خصوص آن بیان خواهم کرد.

اژه‌ای در خصوص آخرین اطلاعات از مجریان احضار شده پیرامون تخلفات انتخاباتی نیز گفت: این تخلفات بخشی از آن عنوان مجرمانه دارد و برخی از آن عنوان تخلف دارد که بخش دوم به قوه قضاییه مربوط نمی‌شود، اما در مورد بخش اول در استان‌ها و تهران در حال رسیدگی هستیم و در این خصوص در تهران نسبت به ۱۲ فرماندار کیفرخواست صادر شده است ۱۷ مورد اعم از حبس و جزای نقدی داشتند و برای ۲۴ مورد برائت صادر شده است.

سخنگوی قوه قضاییه در خصوص حکم "ر. گ" مولف کتاب فنون اشباح نیز گفت: دادگاه این فرد برگزارمی شود و اتهام وی امنیتی است، اما از بیان جزییات آن معذور هستم و از این که وی در حال حاضر بازداشت است یا با قرار وثیقه آزاد شده است نیز بی اطلاعم.

معاون اول دستگاه قضا در خصوص پرونده‌های مربوط به مدیران شهرداری نیز گفت: در این خصوص از ۱۸۰ نفر تحقیق شده است، اما این که همه متهم و مطلع بودند نمی‌دانم در رابطه با اینکه از مدیران ارشد هستند لازم به ذکر است که در حد معاونین شهرداری هستند و این که نجفی شهردار احتمالی تهران نیز که شما از وی نام بردید جز این افراد بوده یا نه از آن بی اطلاعم، اما اگر دادستان تهران اسمی برده است قاعدتا صحیح است.

وی در خصوص آخرین رقم برداشت از صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: مجموع رقم بیش از ۸ هزار میلیارد بوده است، اما تمام آن اختلاف نیست بلکه بخشی مربوط به معوقاتی است که شاید خارج از قانون پرداخت شده و جرم محسوب می‌شود، اما اختلاس نیست. براین اساس بخشی از این مبلغ برگشته و برخی در حال مذاکره برای برگشت است و اموالی با قیمت بالاتر از قیمت واقعی فروخته شده بودند هم توقیف شده و در اختیار بانک‌ها است تا دادگاه حکم و کیفرخواست صادر کند.

**برخی به دنبال کاسب کاری از حصر هستند/ قوه قضاییه در قبال فضاسازی‌ها منفعل نخواهد بود
اژه‌ای در خصوص پرونده سران فتنه ۸۸ و اینکه برخی رسانه‌ها عنوان کردند که با درخواست یکی از این افراد نیروهای امنیتی از محل حصر خارج شده اند گفت: این خبر کذب است و نیروهای امنیتی خارج نشده اند.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: یک اقدام مجرمانه در سال‌های ۸۸ و ۸۹ در این کشور انجام شد عده‌ای در قبال قانون ایستادند و اقدامات غیرقانونی انجام دادند، تهمت هایی زده شد و در آن زمان که این اقدامات مجرمانه انجام شد سیستم‌های امنیتی و انتظامی مشغول برخورد با متهمین شدند عده‌ای از این افراد محاکمه شدند برخی در سنین کمتر بودند قبل از اینکه کیفر خود را تحمل کنند مشمول عفو شدند و شورای عالی امنیت ملی در سال ۸۹ نسبت به برخی از کسانی که در راس این قضایا بودند تصمیماتی گرفت و آن تصمیم منجر به محصور شدن این افراد شد که هنوز به قوه خود باقی است. براساس قانون هر فردی که زندان است یا در حصر به سر می‌برد ممکن است مشکلات خانوادگی داشته باشد یا نیازمند خدمات بهداشتی، درمانی باشد که باید در حد مقبول به آن‌ها ارایه شود.

معاون اول دستگاه قضا افزود: آن‌ها که در زندان هستند سازمان زندان‌ها در حد توان اقدامات لازم برای آن‌ها را انجام می‌دهد و آن‌ها که محصور هستند نیز به همین شکل برخورد می‌شود این در حالی است زمانی که پزشکان پرونده پزشکی یکی از این محصورین را در روزهای اخیر مشاهده کرد عنوان کرد سرویسی که به این فرد داده شده است به روسای قوا داده نمی‌شود.

وی ادامه داد: برخی افراد کاسب کار سیاسی هستند حقوق می‌گیرند و دلشان به حال محصورین یا زندانیان نمی‌سوزد بلکه تن‌ها به فکر منافع سیاسی خود هستند. در این بین عده‌ای دیگر تحریف می‌کنند و مرتکب جرم می‌شوند که قوه با آن‌ها برخورد خواهد کرد. مسئله دیگر وظایف هر دستگاه است تلاش قوه قضاییه این است که هر فرد مجرمی را طبق موازین قانونی مجازات کند و مجازات آن را اجرا کند و اگر قابل ارفاق بود به وی ارفاق کند.

اژه‌ای تاکید کرد: قوه قضاییه به تمام کسانی که احیانا در گوششان پنبه‌ای فرو کرده اند می‌گوید قوه در قبال فضاسازی و جوسازی منفعل نخواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: گاهی اوقات این فضاسازی حتی به ضرر کسانی است که می‌خواهند کاری برای آن‌ها انجام دهند.

معاون اول دستگاه قضا با بیان این که تلاش ما در قوه قضاییه این است که تحت فضاسازی اجازه خروج از انصاف و اعتدال را ندهیم گفت: به این منظور اگر محصوری نیاز به کار پزشکی یا حقوقی داشته باشد، چون فضاسازی می‌کنند بنا نیست قوه تحت تاثیر قرار گرفته و خدمات را متوقف کند.

وی در خصوص آخرین وضعیت توهین کنندگان به رئیس جمهور در روز قدس گفت: در این خصوص از ۷ نفر تحقیق شده که به سه نفر تفهیم اتهام شده و پرونده مفتوح و در دادسرا در جریان است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو در خصوص اینکه با توجه به تشکیل کمیته رفع حصر توسط فراکسیون امید در صورت به نتیجه رسیدن فعالیت‌های این کمیته آیا قوه قضاییه آمادگی برگزاری دادگاه سران فتنه را خواهد داشت یا نه گفت: تا زمانی که مصوبه شورای عالی امنیت ملی برقرار است مطابق آن عمل می‌شود و هر گاه مصوبه برداشته شود قوه قضاییه باید به وظایف خود عمل کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار