
کد خبر:۶۲۹۴۹۰
عبادی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجو:
نگاه به فرهنگ در آموزش و پرورش نگاه دست چندمی است/ همه میخواهند با نمره دانش آموز پُز بدهند
عضو کمیسیون آموزش گفت: متاسفانه نگاه به فرهنگ هم در آموزش و پرورش و هم در کشورمان یک نگاه دست چندمی است و این در حالی است که فرهنگ یک اصل است و مهمتر از آن نیست.
حجت الاسلام عبادی در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با تاکید بر اینکه بحثهای فرهنگی آموزش و پرورش باید جدیتر گرفته شوند، گفت: الان در کشورمان با مشکلات فرهنگی از قبیل قانون گریزی و مسئولیت گریزی مواجه ایم و از طرفی فرهنگ کار جامعه مشکل دارد و فرهنگ برنامه ریزی درست و حسابی هم نداریم.
وی با بیان اینکه مشکلات ذکر شده و بسیاری دیگر از مشکلات طبیعتا منشاء فرهنگی دارد، چون نیروی انسانی ما دارای اشکال است، افزود: اگر میبینیم از در و دیوار اختلاس میبارد بخشی از آن به دلیل این است که نیروی پرورش یافته در آموزش و پرورش نیرویی نیست که مسئولیت پذیر و قانون پذیر باشد؛ لذا میبینیم که این ناهنجاریها شکل میگیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت:گاها نگاهها بر این است که قوه قضائیه چگونه با معلولهای قانون شکنی مقابله میکند مبارزه با معلولها مهم و خوب است؛ اما ۱۰۰ برابر آن مبارزه با علتها است علتها را باید درست کنیم ودرست کردن علتها هم با کار فرهنگی در آموزش و پرورش انجام میشود.
عبادی بیان کرد: امروز هم در سیستم آموزش و پرورش اولویت با مسائل علمی و دانش است و هم فرهنگ والدین اینگونه است. در واقع همه نگاه میکنند که دانش آموز چه نمرهای آورده تا با آن پز بدهند؛ البته در دنیا اینگونه نیست و به بحثهای فرهنگی به اندازه بحثهای علمی و شاید هم بیشتر اهمیت میدهند. در واقع زمانی که یک نیروی انسانی متناسب با فرهنگ جامعه خود تربیت شده باشد از فرهنگ مدنی بالایی نیز برخوردار است و لذا آنها خیلی موفق هستند.
وی بیان کرد: وقتی نیرویی چه از نظر فرهنگ مدنی و چه از نظر فرهنگ اسلامی به خوبی توسط آموزش و پرورش تربیت میشود یقین بدانید که حکومت کردن بر چنین نیرویی سادهتر از انسانهای قانون گریز، قانون ستیز و مسئولیت گریز است. اما به نظر من یکی از مهمترین مسائلی که از گذشته در آموزش و پرورش غفلت کرده ایم همین مسئله است. در واقع ما تا الان به مباحث فرهنگی توجه لازم را نداشته ایم و و این غفلت بزرگی بوده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در خیلی از کشورها وزارت فرهنگ و ارشاد آنها با آموزش و پرورش یکی است؛ چرا که از نظر آنها برای انجام کار فرهنگی جایی مهمتر از آموزش و پرورش وجود نداشته است؛ با این وجود در دولت اصلاحات شاهد بودیم که معاونت پرورشی در وزارت آموزش و پرورش حذف شد و این اوج فاجعهای بود که میتوانست در حوزه فرهنگ اتفاق بیفتد.
عبادی بیان کرد: متاسفانه نگاه به فرهنگ هم در آموزش و پرورش و هم در کشورمان یک نگاه دست چندمی است و این در حالی است که فرهنگ یک اصل است و مهمتر از آن نیست.
وی افزود: در هر حال وزیر آموزش و پرورش باید فرهنگ را جدی بگیرد و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را اجرایی کند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.