آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۰۳۴۳
طیبی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

تنها ۲۰ درصد بودجه جهاد از بودجه عمومی کشور است/ دولت به جهاد دانشگاهی ماموریت‌های کلان واگذار کند

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: ما خودمان به صورت عرضه محور حرکت می‌کنیم و نیاز‌ها را شناسایی و پس از آن به دنبال تامین نیاز‌ها هستیم، ولی می‌خواهیم دولت به ما ماموریت‌های کلان را واگذار کند.
سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص برنامه‌های انجام شده در معاونت تجاری سازی جهاد دانشگاهی توضیح داد: معاونت تجاری سازی سال هاست که فعالیت دارد و از زمانی که تاسیس شد اقدام بدیع و نویی در حوزه تجاری سازی فناوری بود، اما متاسفانه با کمبود منابع فعالیت آن متوقف شد و ما بیشتر به انجام فعالیت‌های آموزشی در زمینه تربیت مربی، کارآفرینی و معرفی مشاغل خانگی برای خانم‌ها پرداختیم.

وی افزود: در دوره اخیر هم بحث ایجاد پارک علم و فناوری و ایجاد مراکز رشد به معاونت تجاری سازی واگذار شد. برنامه ریزی که برای تحقق این اهداف کردیم بیشتر به مشکلات تجاری سازی و کارآفرینی بازمی گردد.

طیبی در ادامه بیان داشت: دو پروژه برای معاونت تجاری سازی تدوین شده که یکی از آن‌ها مشکلات شغلی دانش آموختگان علوم انسانی و هدایت شغلی این دانش آموختگان است که باید با استفاده از روش‌های علمی این دانش آموختگان به یک هدایت شغلی برسند. این پروژه با کمک پژوهشگاه علوم اجتماعی در دست اجراست.

وی در ادامه بیان داشت: ماموریت تجاری سازی ماموریت از داخل جهاد دانشگاهی به سازمان تجاری سازی داده شده تا همه فناوری‌ها را در قالب شرکت‌های دانش بنیان ارائه دهند و تولید این فناوری‌ها به عهده این شرکت‌ها باشد تا بدنه جهاد بتواند با سبک بالی بیشتری فعالیت کند. همچنین این معاونت و سازمان باید شرکت‌ها را ارزیابی کند و دانش فنی تولید شده را بفروشد.

رئیس جهاد دانشگاهی در پاسخ به اینکه آیا از ظرفیت بخش خصوصی نیز برای این امر استفاده شده گفت: یکی از مشکلاتی که ما در تولید فناوری ایرانی داریم هر سه بخش خصوصی در سرمایه گذاری و خرید دانش و فناوری است این نگرانی به علت واردات بی رویه در کشور وجود دارد بنابراین ما تجاری سازی فناوری را به تولیدکنندگان آن می‌دهیم چرا که افرادی که خودشان فناوری را تولید کردند بیش از هر کسی به تجاری سازی آن علاقه دارند.

وی در ادامه بیان داشت: در گذشته فعالیت‌های خوبی در تعدادی از واحدهای جهاد دانشگاهی مثل پژوهشکده رویان، جهاد شریف، جهاد تهران، علم و صنعت و مشهد انجام شده بود، ولی باید یک برنامه ریزی می‌شد تا همه واحدهای جهاد دانشگاهی براساس نیازهای ملی دارای فعالیت‌های شاخص باشند.

طیبی تصریح کرد: به همین منظور در دوره اول مسئولیت خودم در دولت گذشته سند جایگاه جهاد در افق ۱۴۰۴ تدوین شد تا براساس نیازسنجی جهاد فعالیت داشته باشد. در برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه جهاد دانشگاهی نیز به همین مبنا فعالیت‌ها تبیین شد و باید همه واحدهای جهاد دانشگاهی براساس نیازهای بومی دارای فعالیت شاخص باشند.

وی ادامه داد: ما تن‌ها بیست درصد از بودجه جهاد را از طریق بودجه عمومی کشور تامین می‌کنیم و هشتاد درصد آن از طریق تجاری سازی و فعالیت آموزشی است. عمدتا این بیست درصد برای پزشکی استفاده می‌شود و کفاف فعالیت‌های دیگر جهاد را نمی‌دهد به همین جهت از منابع دیگر نظیر استانداری ها، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارت علوم و بهداشت که در پژوهش فعال هستند استفاده می‌کنیم.

رئیس جهاد دانشگاهی در ادامه گفت: برنامه‌ای هم داریم که دولت به ما ماموریت پژوهشی واگذار کرد ما خودمان به صورت عرضه محور حرکت می‌کنیم و نیاز‌ها را شناسایی و پس از آن به دنبال تامین نیاز‌ها هستیم، ولی می‌خواهیم دولت به ما ماموریت‌های کلان را واگذار کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این ماموریت‌ها در سند نقشه جهاد در اجرای نقشه جامع علمی کشور به تصویب شورای راهبردی پیاده سازی نقشه رسیده و ما به دنبال مذاکره با دولت هستیم و از طریق سازمان برنامه و بودجه نیز آن را دنبال می‌کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار