کد خبر:۶۳۱۳۰۰

واکنش «ابراهیم کالین» به اظهارات اخیر مرکل درباره عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا

سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه به اظهارات صدراعظم آلمان مبنی بر تمایل وی به پایان دادن به مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا واکنش نشان داد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، روز دوشنبه، پس از آنکه آنگلا مرکل – صدراعظم آلمان – گفت: در تلاش برای پایان دادن به مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپاست، سخنگوی رجب طیب اردوغان – رئیس جمهور ترکیه – سیاست‌مداران آلمانی را به استفاده از پوپولیسم متهم کرد.

مرکل که به منظور فعالیت در چهارمین دوره صدراعظمی خود در آلمان برای پیروزی در انتخابات آینده در این کشور که در تاریخ ۲۴ سپتامبر برگزار می‌شود رقابت می‌کند، روز یکشنبه در یک مناظره گفت: واضح است که ترکیه نباید وارد اتحادیه اروپا شود. وی همچنین افزود با دیگر سران کشورهای اروپایی درباره پایان بخشیدن به مذاکرات الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا که مدت‌هاست به بن‌بست رسیده، صحبت خواهد کرد.

ابراهیم کالین – سخنگوی رئیس جمهور ترکیه – در پیامی در صفحه کاربری توییتر خود نوشت: «اینکه رئیس جمهور ما، اردوغان، موضوع اصلی در این مناظره بود، اتفاقی نیست.» وی همچنین از آنچه افراط سیاستمداران آلمانی در سیاست‌های پوپولیستی خواند، انتقاد کرد.

وی گفت: «حملات آلمان و اروپا بر ترکیه و اردوغان با چشم‌پوشی از مشکلات اساسی و اضطراری، نشان می‌دهد آن‌ها انتخاب‌های خود را کاهش داده اند.»

وی افزود: «ما امیدواریم جو مشکل‌زایی که روابط ترکیه و آلمان را قربانی کاهش این انتخاب‌ها کرده است، به پایان برسد.»

در سال جاری میلادی، روابط ترکیه با آلمان و چند کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا به شدت به سردی گراییده است. از نقاط تنش در این روابط می‌توان به منع سیاست‌مداران ترکیه از برگزاری سخنرانی‌های تبلیغاتی پیش از برگزاری همه‌پرسی اصلاحات قانون اساسی ترکیه در این کشور‌ها و نیز نگرانی‌ها درباره افزایش اختیاراتی که این همه‌پرسی به اردوغان به عنوان رئیس جمهور ترکیه اعطا خواهد کرد، اشاره کرد.

ترکیه نیز دسترسی اعضای پارلمان آلمان به پایگاه هوایی اینجرلیک واقع در جنوب ترکیه را که قصد داشتند با نیروهای آلمانی که در آن مستقر شده بودند ملاقات کنند، محدود کرد. این مسئله موجب شد برلین اعلام کند نیروهای نظامی خود را از ترکیه خارج خواهد کرد. ترکیه همچنین چندین تبعه آلمانی، از جمله یک خبرنگار را دستگیر کرده است.

ترکیه اعلام کرده است درخواست استرداد یکی از مظنونان اصلی را که گفته می‌شود در برپایی کودتای نافرجام در ژوئیه سال ۲۰۱۶ دست داشته است به آلمان ارائه کرده است. پس از این کودتای نافرجام، بیش از ۵۰ هزار نفر دستگیر و بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر دیگر در سرکوب‌های امنیتی از سمت خود تعلیق و یا به کلی برکنار شده اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار