سازمان ملل اعلام کرد که بیش از 120 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در دو هفته گذشته مجبور شدند به سمت بنگلادش فرار کنند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو سازمان ملل اعلام کرد که بیش از ۱۲۰ هزار نفر از مسلمانان «روهینگیا» در دو هفته گذشته بعد از افزایش خشونتهای دولت میانمار علیه مسلمانان از کشور خود به سمت بنگلادش فرار کردهاند.
روزنامه انگلیسی «گاردین» گزارش کرد، اوضاع به وجود آمده نگرانیهایی را درباره بحران انسانی در پناهگاههای مرزی به وجود آورده است و برآورد میشود که حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان بیخانمان روهینگیا در مناطق درگیر در غرب میانمار گرفتار شده باشند، زیرا عملیاتهای پاکسازی نیروهای امنیتی در استان «راخینه» در ماه گذشته آغاز شده است.
آژانسهای امدادی سازمان ملل همچنان اجازه انتقال کمکهای امدادی از جمله غذا، آب و دارو به روهینگیا را ندارند و امدادگران حاضر در میانمار نیز میگویند انبارهای حاوی ذخایر حیاتی در حال غارت شدن میباشد.
در حالیکه خشم جامعه بینالملل از این بحران رو به افزایش است، یک گروه امدادی که دهها هزار پناهجو را از دریای مدیترانه نجات دادهاند، اعلام کرد که کشتی خود را به سمت جنوب شرق آسیا تغییر مسیر داده اند.
ایستگاه امداد ساحلی مهاجران اعلام کرد که عملیاتهای خود در امتداد ساحل لیبی را به حالت تعلیق درآورده است و کشتی خود را به سمت خلیج بنگال فرستاده است.
سازمان مستقر در جزیره مالت که حدود ۴۰ هزار پناهجو را که در سه سال گذشته قصد رسیدن به اروپا داشتند، نجات داده، میگوید که هماکنون بر امدادرسانی در مرز میانمار-بنگلادش متمرکز است.
سازمان ملل روز سهشنبه (امروز) اعلام کرد که شمار مسلمانان روهینگیا که در روزهای اخیر به بنگلادش رسیدهاند، حدود ۱۲۳ هزار و ۶۰۰ نفر برآورد میشود.
احتمالاً در هفته جاری، روزانه بیش از ۱۵ هزار نفر از پناهجویان روهینگیا از رود ناف به سمت بنگلادش عبور میکنند و به دهها هزار نفری میپیوندند که در پناهگاههای شلوغ پناه گرفته اند.
گروههای امداد میگویند که تدارکات به سرعت در حال تمام شدن است و جمعیت کلینیکهای پزشکی حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است و برخی از بیماران دچار جراحات وخیم هستند.
طبق این گزارش، برآوردها حاکی از آن است که حدود ۲۰ هزار نفر نیز در منطقهای بین دو کشور آواره هستند که متعلق به هیچ کدام از دو کشور بنگلادش و میانمار نیست.
موج جدیدی از فرار پناهجویان به سمت بنگلادش بعد از آن به راه افتاد که در تاریخ ۲۵ آگوست سال جاری میلادی، نیروهای نظامی میانمار به مسلمانان روهینگیا حمله ور شدند و قتل عام آنها را آغاز کردند.
دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد که شواهد ماهوارهای نشان میدهد که در دستکم ۱۰ بخش از استان راخینه، آتشسوزی گستردهای مشهود است و دولت میانمار مدعی است که خود مسلمانان در حال سوزاندن روستاهایشان هستند و آنها را به قتل بوداییها و هندوها متهم کرد.
سازمان ملل در ماه مه برآورد کرد که از سال ۲۰۱۲ حدود ۱۶۸ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از میانمار فرار کرده اند.