رئیس کمیته امداد و رئیس سازمان بسیج مستضعفین در زمینه تامین مسکن، اشتغال، ارائه خدمات پزشکی و فرهنگی به مددجویان کمیته امداد توافقنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهندس سید پرویز فتاح، رئیس کمیته امداد با بیان اینکه همکاری سپاه و بسیج با این نهاد از سالهای گذشته وجود داشت، اما در دو سال اخیر این همکاری تقویت شده است گفت: هر طرحی که بسیج برای خدمت به نیازمندان اجرا کرده، تامین منابع مالی آن را نیز بر عهده گرفته است.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته قرار شد با مشارکت بسیج پنج هزار مسکن برای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد در مناطق محروم ساخته شود گفت: اکنون بیش از سه هزار واحد از این تعداد تحویل داده شده و طبق برنامه قرار است تا پایان امسال واحدهای باقی مانده نیز تکمیل شود.
وی با اعلام اینکه طبق این توافقنامه کمیته امداد با مشارکت سازمان بسیج مستضعفین ۱۰ هزار واحد مسکونی برای نیازمندان خواهند ساخت افزود: تعمیر و بهسازی ۲۰ هزار واحد مسکونی و ساخت ۱۰ هزار چشمه سرویس بهداشتی برای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد از دیگر موارد این توافقنامه است.
فتاح ارائه خدمات بهداشتی و سلامت به ۵۰۰ هزار مددجوی تحت حمایت این نهاد را یکی دیگر از موارد این توافقنامه عنوان کرد و گفت: این خدمات با استفاده از ظرفیت گروههای جهادی پزشکی، دندانپزشکی و تخصصی با تامین تجهیزات تخصصی مورد نیاز از سوی دو طرف ارائه میشود.
رئیس کمیته امداد از اجرای طرحهای اشتغالزایی برای هفت هزار نیازمند با مشارکت سازمان بسیج مستضعفان خبر داد و افزود: با توجه به فعالیت هر دو نهاد در زمینه خودکفایی نیازمندان با اجرای این توافقنامه میتوان خدمات منسجمتری در زمینه آموزش مهارتهای فنیوحرفهای با توجه به توانایی مددجو و مقتضیات منطقه ارائه کرد.
وی با اعلام اینکه مدت اجرای این توافقنامه سه ساله است از همکاری در آزادی زندانیان جرایم غیر عمد نیازمند و حمایت از خانوادههای آنها، مشارکت در جذب حامیان طرح اکرام ایتام و محسنین، ارائه خدمات حقوقی به مددجویان، تشکیل تعاونی های اشتغالزایی، امدادرسانی در حوادث و سوانح غیرمترقبه به روستاهای محروم و حادثه دیده، پذیرش فرزندان مددجو به طور رایگان در مهدهای قرآنی مساجد و کمک به بازاریابی و فروش محصولات تولیدی مددجویان به عنوان سایر موارد این توافقنامه نام برد.
رئیس کمیته امداد با اعلام اینکه سازمان بسیج پیش از این هشت هزار فقره جهیزیه تهیه و در مناطق محروم کشور توزیع کرد گفت: اکنون نیز با توجه به آغاز بازگشایی مدارس کمیته با مشارکت سپاه و بسیج ۱۰۰ هزار بسته لوازم تحریر و کیف برای توزیع میان دانشآموزان نیازمندان تهیه کرده است که پیش از بازگشایی مدارس در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
غلامحسین غیبپرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه دستگاههای حاکمیتی موظف به خدمت صادقانه به مردم هستند یادآور شد: تداوم انقلاب اسلامی ایران منوط به رضایت مردم از نظام است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته خدمات ارائه شده توسط بسیج مستضعفین به مناطق محروم انسجام نداشت گفت:، اما اکنون گروههایی جهادی و پزشکی به مدت سه تا پنج سال موظف به ارائه خدمات به یک جغرافیای خاص میشوند تا این گونه کیفیت خدمات مورد نظر ارتقا یابد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه این سازمان با همکاری کمیته امداد میتواند بهتر به نیازمندان خدمات ارائه کند گفت: با توجه به این که رهبر معظم انقلااب بارها بر بهبود معیشت مردم با رویکرد اشتغال تاکید کرده اند این امر پس از تامین مسکن برای نیازمندان در اولویت فعالیتهای هر دو نهاد قرار گرفته است.
غیبپرور از تشکیل صندوقهای قرضالحسنه در هفت هزار و ۶۰۰ مسجد سراسر کشور در نیمه دوم امسال خبر داد و گفت: با توجه به اینکه نظام بانکی کشور پاسخگوی نیاز محرومان نیست تصمیم گرفته شده این صندوقها تاسیس شود. حدود ۴۰ درصد از منابع مالی مورد نیاز این صندوقها توسط مردم و باقی آن را بسیج تامین میکند.
شایسته ذکر است این تفاهمنامه به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی خدمترسانی به نیازمندان و مددجویان تحت حمایت «کمیته امداد» و توسعه و بسط خدمترسانی به مستضعفان کشور، افزایش بنیه اقتصادی و خودکفایی مددجویان، صیانت از بنیان خانواده، تحقق اهداف اقتصاد مقاوتی، گسترش فرهنگ احسان، انفاق و نیکوکاری در سطح جامعه به امضای طرفین رسید.
بر اساس این تفاهمنامه ارائه آموزشهای فنی، حرفهای، مهارتی، کارآفرینی به مددجویان تحت حمایت کمیته امداد و بسیجیان نیازمند، کمک به بازاریابی و فروش محصولات تولیدی از طریق ظرفیتهای فروشگاهی طرفین و ایجاد نمایشگاهها و فروشگاههای محلی، فصلی و مناسبتی منطقهای، استانی و ملی به صورت حضوری و یا مجازی، ساماندهی کسب و کارهای خرد و کوچک از طریق ایجاد و خوشهسازی و رفع مشکلات حقوقی و بهداشتی در حوزه اشتغال به عنوان تعهدات مشترک انجام خواهد شد.
بر اساس این تفاهمنامه مقرر شد نیاز مددجویان ساکن در مناطق با ضریب محرومیت بالا در زمینههای مشاوره و آموزش (تحصیلی، فرهنگی، حقوقی، اشتغال)، درمانی (چشم، دندان، آزمایشات عمومی)، عمرانی (سرویس بهداشتی، فضای خودکفایی، تأمین و تعمیر مسکن)، معیشتی (سبد بهداشتی و غذایی)، لوازم ضروری زندگی شناسایی و ارائه خدمت بر اساس این نیازسنجی انجام شود.
راه اندازی موسسه خیران استانی و شهرستانی توسط سازمان بسیج، مشارکت در جذب کمکها و هدایای مردمی در مراسم و جشنهای ملی مانند جشن عاطفهها، توزیع سبد کالا و اطعام خانوادههای نیازمند و جمعآوری زکات فطره در ماه مبارک رمضان، ترویج روشهای نوین در پرداخت صدقه و توزیع و تخلیه صندوقهای صدقه با هدف تسریع در ارائه خدمت و کاهش هزینه اجرایی، ارتقای سطح آگاهی حقوقی مددجویان وارائه خدمات مشاوره حقوقی و انجام معاضدت رایگان برای افراد تحت حمایت کمیته امداد و خانوادههای نیازمندان از طریق مشاوره وکلای نیکوکار بسیج حقوقدانان از جمله مواردمهم این توافقنامه است.