کد خبر:۶۳۱۹۲۲
ملکی:

کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری به دنبال تنظیم روابط علم و فناوری در جامعه است

دبیر اجرایی اولین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی توضیح داد: علم و فناوری کمک به حل مسائل جامعه می‌کند، ولی از طرفی باید جامعه را به نحوی ساماندهی کنیم که علم را توسعه دهد و این کنفرانس به دنبال تنظیم همین روابط است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی ملکی، دبیر اجرایی اولین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی عصر امروز توضیح داد: دانشگاه شریف دانشگاهی شناخته شده است و بعضا سوال می‌کنند که چرا از این دانشگاه برای برگزاری این کنفرانس استفاده شده این در حالی است که در ساختار مدیریتی از ظرفیت همه دانشگاه‌ها استفاده کردیم.

وی افزود: علم و فناوری هم می‌تواند در حل معضلات اجتماعی فعال باشد و هم در ایجاد اخلال در جامعه به عنوان مثال وقتی می‌خواهیم مسئله‌ای مثل آب را حل کنیم دست به سوی فناوری می‌بریم و حل مسائل بشری به دست علم و فناوری سپرده شده، اما از طرفی می‌بینیم که علم و فناوری در برخی از حوزه‌ها خود مشکل ایجاد می‌کند. کنفرانس سیاست گذاری وحکمرانی به دنبال تنظیم این روابط است از طرفی علم و فناوری کمک به حل مسائل جامعه می‌کند و از طرفی باید جامعه را به نحوی ساماندهی کنیم که علم را توسعه دهد و این کنفرانس به دنبال این اهداف است.

ملکی ادامه داد: سیاست گذاری وحکمرانی به عنوان عامل تعدیل و تنظیم کننده علم برای ما اهمیت زیادی داشته و به همین خاطر از دانشگاه شریف استفاده کرده ایم این مسئله در قالب دانشگاه‌های مهندسی برتر دنیا نیز وجود داشته است.

وی با اشاره به تاریخچه فعالیت‌های دانشگاه شریف در پژوهش توضیح داد: از سال ۸۳ دانشگاه شریف بیشترین تمرکز خود را روی تربیت استاد گذاشت و با همکاری بهترین دانشگاه‌های بین المللی کار خود را شروع کردیم برای اینکه صاحب تکنولوژی به صورت بومی شویم پژوهشکده را ایجاد کردیم تا دانش در داخل کشور توسط پژوهشگران تولید شود تمامی این روند تا سال ۸۸ طول کشید و در سال ۹۴ نیز اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاست گذاری بنا شد و حالا دیگر این حوزه در دانشگاه شریف به بلوغ رسیده است.

ملکی اظهار داشت: ساختار پژوهشکده گروه محور است و ۱۲ گروه در آن فعال هستند و بیش از ۱۸ رشته تحصیلی را در این کنفرانس پوشش داده ایم که برای ظرفیت‌های از آن از دانشگاه‌های سراسر کشور استفاده شده است.

وی با اشاره به اهمیت و نقش مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام با تحولاتی که در آن اتفاق افتاده به خودی خود در بالاترین سطح سیاست گذاری قرار دارد و این روند ادامه دارد و سال ۸۰ نیز مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که به ما کمک کرد تا بتوانیم در حوزه سیاست گذاری علم و فناوری فعالیت کنیم همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با سند نقشه جامع علمی کشور در این حوزه وارد شده است.

وی به تشریح حوزه‌های این کنفرانس پرداخت و گفت: حوزه رفاه و تامین اجتماعی، حوزه محیط زیست و آب، حوزه رسانه و فضای مجازی، حوزه فناوری اطلاعات حوزه آموزشی حوزه اشتغال، توسعه منطقه پایدار، حوزه علم و فناوری، حوزه فرهنگ، حوزه انرژی، حوزه تنظیم گری بازار اقتصادی از حوزه‌های این کنفرانس می‌باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار