فیلم علفزار در بخش نمایش ویژه گنجینه نخستین جشنواره فیلم و عکس بیطار به نمایش در میآید.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ فیلم مستند عَلَف نبرد یک ملت برای زندگی، (Grass: A. Nation’s Battle for Life) اولین مستند ساخته شده در ایران است که از کوچ عشایر ایل بختیاری طایفه بابااحمدی تصویر برداری شده است.
مستند ۷۱ دقیقهای علف، برای نخستین بار در تاریخ ۲۰ مارس ۱۹۲۵ توسط پارامونت پیکچرز تولید شد و مریان کوپر و ارنست بی. شدسک نیز تهیهکنندگان علف هستند.
این مستند حدود ۹۰ سال پیش یعنی سال ۱۳۰۴ هجری شمسی ۱۹۲۵ میلادی توسط مریان کوپر ساخته و کارگردانی شده است.
در طول تمامی مسیر دوربین فیلمبرداری همراه عشایر بختیاری از گذرگاهها و ارتفاعات سرسخت کوههای بختیاری منتقل میشد. فیلم علف به مدت ۷۱ دقیقه است و روایت مردمی است که برای زندگی میجنگند. طایفه حیدرخان بختیاری از مسجد سلیمان امروزی به طرف کوههای بختیاری در استان چهارمحال بختیاری حرکت میکنند.
عبور ایل بختیاری از مسیرهای سرسخت، موسیقی بختیاری، مسیرهای برفی و فوقالعاده سخت، تلاش و کوشش، وحدت و همدلی تمامی اعضای ایل برای رسیدن به هدف و مقصد مورد نظر، ۵۰۰ هزار حیوان شامل بز، گاو، گوسفند، عبور از رودخانه خروشان کارون و کوههای پوشیده از برف، عبور دادن گله از رودخانه کارون و ساخت قایق با مشک، تلاش و غیرت زنانی که همپای مردان در این مسیر کار وتلاش میکنند و صدها صحنهی دیگر از جذابیتهای این فیلم هستند.
فیلم علف به سبب حس همدلیاش با مردم ایل و شخص حیدرخان و ناهمخوانیاش با سیاستهای رضاشاه که مسأله خلع سلاح قبایل و عشایر را پیگیرانه دنبال میکرد، در آن سالها در ایران اجازه نمایش نگرفت و ۴۲ سال بعد، در سال ۱۳۴۶ در فیلمخانه ملی ایران به نمایش درآمد. هنوز نام این فیلم جزو فیلمهای مطرح مستند و مردمنگارانه است.
نخستین جشنواره تخصصی فیلم و عکس «بیطار» طی روزهای ۱۴ تا ۱۷ مهر ماه در تهران و همزمان در چند استان کشور برگزار میشود.