وزارت خارجه آلمان مجددا از درخواست پناهندگی تعداد زیادی از مقامات و کارکنان دولتی ترکیه از آلمان بعد از کودتای نظامی نافرجام در این کشور خبر داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه "تاگس اشپیگل"، "توماس دمایزیر"، وزیر امور خارجه آلمان با استناد به آماری که تا اواخر آگوست سال جاری میلادی اعلام شده است تاکید کرد که از زمان کودتای نظامی شکست خورده در ترکیه در جولای ۲۰۱۶، ۲۵۰ تبعه ترک با گذرنامه دیپلماتیک و ۳۶۵ دارنده گذرنامه خدماتی از آلمان درخواست پناهندگی کردهاند.
بر اساس اطلاعات وزارت خارجه این آمارها همچنین شامل اعضای خانواده دیپلماتها و صاحبان گذرنامههای خدماتی هم میشود. وزیر امور خارجه آلمان این را آمار قابل توجه و البته نه بسیار بالا ارزیابی کرده و اعلام کرد که اداره فدرال مهاجرت و پناهندگی آلمان هر کدام از این موارد پناهندگی را مانند بقیه موارد بر اساس قوانین مورد بررسی قرار میدهد.
حدود ۱۵۰ هزار نفر از کارکنان دولتی از جمله افسران پلیس و وکلا و معلمان از زمان کودتای نظامی شکست خورده ماه جولای در ترکیه اخراج شده اند. آنها مظنون به طرفداری از جنبش فتح الله گولن هستند که دولت ترکیه آن را مسئول کودتای نظامی نافرجام میداند.
درخواستهای پناهندگی اتباع ترک از آلمان از موارد مورد مناقشه بین آنکارا و برلین است. رئیس جمهور ترکیه استرداد پناهجویان ترک که در بین آنها برخی نظامیان ارتش ترکیه هم وجود دارند را از آلمان درخواست میکند.