نشست خبری سومین جشنواره «جعبه کفش» با هدف الگوسازی برای اجرای این طرح در تمام کشور به همت معاونت فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با مشارکت کمیته امداد امام خمینی (ره)، سهشنبه ۲۱ شهریور برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نشست خبری سومین جشنواره «جعبه کفش» صبح سهشنبه ۲۱ شهریور با حضور محمود صلاحی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محسن ولیئی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان تهران، حجت الاسلام حسن ناصریپور معاون فرهنگی، مهدی محمدی مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل در سازمان فرهنگی هنری برگزار شد.
جشنواره «جعبه کفش» برای سومین سال متوالی به همت معاونت فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با مشارکت نهادهایی، چون کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان دانشآموزی، وزارت آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایرانی و با هدف الگوسازی برای اجرای طرح «جعبه کفش» برای تمام نقاط کشور برگزار میشود.
۱۵ هزار جعبه کفش برای دانشآموزان نیازمند
در ابتدا محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری ضمن خیر مقدم گفت: طرح «جعبه کفش» در سال ۹۴ با ابتکار سازمان فرهنگی هنری ابداع شد و در سال ۹۵ با کمک دکتر ولیئی مدیر کل کمیته امداد استان تهران اجرا شد.
وی افزود: قبل از ورود به بحث طرح جعبه کفش میخواهم خبر موفقیت طرح سواد آموزی بچههای کار را اعلام کنم. در طرح سواد آموزی بچههای کار و مدرسه صبح رویش، تعداد ۵۳۴ دانشآموزی که به سن تحصیل رسیده بودند، اما به مدرسه نمیرفتند، موفق شدند به مدرسه بروند و تحصیل کنند. ۱۲۸ نفر از این بچهها متعلق به روستایی به نام ابراهیمآباد هستند که در ۴۸ کیلومتری تهران قرار دارد.
صلاحی بیان کرد: به همت سازمان فرهنگی هنری، برنامه خندوانه و کمک مردم کلاسی برای بچههای روستای ابراهیم آباد دایر و معلمی به روستای آنها فرستاده شد. از برکت این موضوع روستای ابراهیم آباد، آباد شد. مهمترین نکته این است که به خود طرح پرداخته شود و نه اینکه کدام نهاد یا سازمانی آن را انجام دادهاست. طرح «جعبه کفش» باید به عنوان یک الگو برای تمام کشور باشد و خبرنگاران شهرستانی به عنوان یک مطالبه برای مناطق خود به آن بپردازند.
درحقیقت باید قدمی در راه فرهنگسازی برداریم. اتفاق مثبت دیگری که سال گذشته آن را انجام دادیم جمع آوری سر رسیدهای سفید بود که به عنوان سررسیدهای مهربانی نام گرفت. در این طرح سر رسیدهای سفید را جمع آوری و به شهرستانها ارسال میکنیم.
صلاحی در خصوص انتخاب نام جعبه کفش گفت: کفش یک نماد و عنوان کلی است و در ضمن داخل جعبه مشخص نیست و همین باعث میشود هر فردی در حد بضاعت خود وسیلهای را داخل جعبه بگذارد. هدف از انتخاب جعبه این بود که بچهها جعبهها را کادو کنند و روی آن یک بیت شعر یا دلنوشته بنویسند و کاری هنری بکنند.
وی بیان کرد: پدر و مادرها باید اجازه بدهند این جعبههای کفش را خود بچهها اهدا کنند تا فرهنگسازی شود و فرزندان ما آموزش ببینند که اول مهر به دوست کم بضاعت خود هم کمک کنند. ۱۵ هزار دانش آموز بی بضاعت تحت کمیته امداد وجود دارد و ما ۱۵ هزار جعبه کفش تهیه کردهایم که شهروندان تهرانی میتوانند با مراجعه به فرهنگسراهای تهران این جعبههای کفش را دریافت کنند.
دریافت جعبه کفش در مراکز کمیته امداد در ۲۳ و ۲۴ شهریور
در ادامه مراسم ولیئی مدیر کل کمیته امداد استان تهران در نشست خبری جعبه کفش اظهار کرد: یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانش آموز بی بضاعت وجود دارد که از این میزان ۲۵ هزار نفر آن تحت پوشش کمیته امداد هستند.
او اضافه کرد: ۱۰ هزار دانش جوی کم بضاعت هم داریم که سه هزار نفر آن تحت پوشش ما هستند و سه هزار نفر هم در طول سال به طور مکرر برای درخواست کمک به ما مراجعه میکنند. سال گذشته مردم یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به کمیته امداد کمک کرده اند که از این میزان ۹۰۰ میلیون تومان آن نقدی و ۹۰۰ میلیون آن کالا بود و ۷۳۰ میلیون تومان هم به صورت خدمات ارائه شد.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی با بیان اینکه ۲۳ و ۲۴ شهریورماه زمان برگزاری جشن عاطفه هاست تأکید کرد: ۵۰۰ پایگاه در سطح تهران برای این کار آماده شده اند. پنج پایگاه با همکاری صدا و سیما در محلهای تجریش، شهر ری، فرهنگسرای رسانه و فردوس و متروی امام خمینی این جشن را برگزار میکنند.
او هم چنین ادامه داد: تمام دفاتر کمیته امداد نیز به علاوه میعادگاههای نماز جمعه نیز در روز ۲۴ شهریور ماه این جشن را برگزار میکنند.
ولیئی با بیان اینکه مقطع دوم جشن عاطفهها ۱۹ مهرماه برگزار میشود اضافه کرد: یک میلیون پاکت نیکوکاری به نام لبخند عاطفهها در بین دانش آموزان مدارس پخش خواهد شد و خانوادههای آنها با قراردادن مبلغی این پاکتها را به مدرسه باز میگردانند.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی تشریح کرد: تمام پاکتها در اختیار مدیران آموزشی مدارس قرار گرفته میشود تا به کودک بی بضاعتی که کمیته امداد شناسایی نکرده است هم کمک شود.
ولیئی بیان کرد: برنامه دیگری با همکاری آموزش و پرورش و بسیج سازندگی برای لوازم التحریر دانش آموزان در حال اجرا است.
او با اشاره به روش هایی غیر از حضور در مراکز برگزاری جشن عاطفهها گفت: شهروندان میتوانند با شماره تلفن ۷۳۵۵ تماس بگیرند و بعد از وارد کردن کد ۱۶ مستقیم مبلغ مورد نظر خود را به حساب جشن عاطفهها واریز کنند، همچنین میتوانند با شماره گیری * ۸۸۷۷ * ۵ * ۳ # و یا شماره * ۷۲۴ * ۲۲۲۲ # به وسیله تلفنهای هوشمند خود تماس بگیرند.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی ادامه داد: شهروندان میتوانند از طریق شماره کارت ۱۴۸۲۲۱۹۲۳۰ (بانک ملت) و شماره کارت ۶۱۰۴۳۳۷۸۳۸۳۰۱۰۵۷ کمکهای خود را به حساب کمیته امداد واریز کنند.
ولیئی تأکید کرد: همچنین مردم شهر تهران میتوانند در روز ۲۳ و ۲۴ شهریور ماه و در حاشیه جشن عاطفه ها، جعبههای کفش خود را به پایگاههای کمیته امداد اهداء کنند.
او تصریح کرد: در سال گذشته در طرح جعبه کفش مردم ۳۰۰ میلیون تومان به کمیته امداد کمک کردند و سعی داریم با افزایش اطلاع رسانی به آنها این میزان را در سال جاری دو برابر کنیم.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی در پایان خاطرنشان کرد: کمیته امداد به طور جداگانه سال گذشته ۷۰۰ میلیون تومان برای دانش آموزان هزینه کرد که ریز آن بدین قرار است. ۵۰ هزار تومان برای دانش آموزان دبستانی، ۷۵ هزار تومان متوسطه اول و ۱۰۰ هزار برای متوسطه دوم و دانشگاهها هزینه شد. مردم برای اطلاع از طرح جعبه کفش به فرهنگ سراهای منطقه خود مراجعه کنند.