آخرین اخبار:
کد خبر:۶۳۳۲۷۵
پاسخ مسئول بسیج جامعه زنان کشور به اظهارات سهم خواهانه ابتکار

سهم خواهی برای تساوی جنسیتی در پست های مدیریتی زیر سوال بردن ارزش زن و غیرعقلانی است

مینو اصلانی مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور درباره سهم خواهی زنان در پست‌های مدیریتی گفت: زمانی که این روند با بحث تساوی جنسیتی و سهم خواهی به حاشیه کشیده می‌شود، ارزش خود را از دست می‌دهد و کرامت زن را زیر سؤال می‌برد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در صحبت هایی سهم خواهانه گفته بود:تا پایان این دولت می‌بایستی ۳۰ درصد از پست‌های مدیریتی بر اساس شایسته سالاری به زنان تعلق گیرد.

در همین رابطه مینو اصلانی مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور ضمن انتقاد از صحبت‌های اخیر معاونت امور زن و خانواده ریاست جمهوری، درزمینهٔ سهم خواهی زنان در پست‌های مدیریتی گفت: زنان ایرانی همواره در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی حضور دارند و این حضور کیفی و اثرگذار است و به لحاظ توانمندی و خلاقیتی که از خود نشان داده‌اند، زمینه بروز و ظهور حضور زنان را فراهم کرده و عملی ستودنی است، اما زمانی که این روند با بحث تساوی جنسیتی و سهم خواهی به حاشیه کشیده می‌شود، ارزش خود را از دست می‌دهد و کرامت زن را زیر سؤال می‌برد.

وی افزود: ضرر سهم خواهی هم به مردان و هم به خود زنان می‌رسد و کاری غیرعقلانی است و در عمل زیر سؤال بردن حقوق مردم است، زیرا در این شرایط مردم ملزم می‌شوند که تن‌ها به یک تعداد مشخص به‌طور مثال ۳۰ درصد از کل کاندیدا‌ها رأی بدهند درحالی‌که شاید مردم به این نتیجه برسند که تعداد بیشتری یا کمتری از سبد انتخاب خود را بر اساس شایستگی‌هایی که در نظر دارند معطوف به زنان کنند و این مصداق کامل سلب اختیار مردم و زیر سؤال بردن کرامت الهی زنان است.

مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور ادامه داد: این موضوعی است که پیش‌تر هم در قالب مطالبات زنان در ۳ موج فمینیست تجربه‌شده است و به نتایج خوبی نرسید و باعث شد که سهم مشارکت بیشتر زنان در کار به‌صورت دیگری تبدیل شود و موج بازگشت به خانه و بحث دورکاری زنان مطرح شد و حتی در بررسی‌هایی که انجام شد مشخص کردند که اگر زنان خانه‌دار باشند و از دولت ماهیانه حقوق دریافت کنند ضررش کمتر از آن است که آن‌ها به سرکار تمام‌وقت بروند، زیرا آسیب‌های روحی کودکان و افزایش بزهکاری در افراد افزایش‌یافته بود.

وی با انتقاد از فعالیت‌های معاونت امور زن و خانواده ادامه داد: این معاونت وظیفه دارد برای رفع مشکلات همه زنان اقدامات متناسب و درخور انجام دهد، اما همه انرژی این معاونت صرف سهم خواهی زنان می‌شود و این سؤال در ذهن ایجاد می‌شود که این سهم خواهی مطالبه چند درصد زنان است؟ آیا همه زنان جامعه دغدغه شغل تمام‌وقت رادارند؟

اصلانی تصریح کرد: این معاونت چه برنامه‌ریزی‌ای در حوزه کودک انجام داده که الآن یونیسف تمام‌قد کار مهدکودک‌های ایران را برعهده‌گرفته است و در غالب آموزش‌های غیرمعمول غیرعقلانی و غیر فطری مشغول تربیت کودکان ماست، آیا معاونت زن و خانواده وظیفه‌ای در این زمینه ندارد؟

وی در پایان با اشاره به تجربه موفق مشاغل نیمه‌وقت برای زنان بسیجی نیز گفت: اکثر زنان جامعه ما که تحصیل‌کرده هستند تمایل دارند که فقط بخشی از زمان خود را به کار اختصاص دهند و در قالب نیمه‌وقت یا دورکاری درگیر کار شوند تا بتوانند در کنار خانه و خانواده فعالیت‌های شغلی خود را حفظ کنند و ثمره تلاش علمی خود را به نفع جامعه به کار ببرند، به نظر می‌رسد که در این بخش حضور و فعالیت معاونت امور زنان بسیار مهم است و باید به این کار ورود کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار