مراسم رو نمایی از کتاب «آیینه تمام نما» نوشته آیت الله حائری شیرازی در مرکز تبادل کتاب برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمایی از کتاب آیینه تمام نما نوشته آیت الله حائزی شیرازی با حضور جمعی از فرهیختگان و حجت الاسلام رنجبر، حاج صادق آهنگران و اعضای شورای سیاست گذاری طرح مطالعاتی روشنا عصر دیروز در مرکز تبادل کتاب برگزار شد. در ابتدای این مراسم محمود دیباج عضو شورای سیاست گذاری پویش مطالعاتی روشنا ضمن برخورداری ایران اسلامی از فرهنگ کهن کتابخوانی اظهار داشت: متاسفانه در سالهای اخیر این فرهنگ رو به ضعف گذاشته، اما برای جلوگیری از آن اقدامات فراوانی صورت گرفته است. یکی از این کارها برگزاری پویش مطالعاتی است. او افزود: چندین سال قبل دفتر مقام معظم رهبری روشنا را به تنهایی برگزار میکرد. درواقع هم فردی بود هم نخبه گرا. یعنی عمومی نبود. این حرکت با استقبال زیادی مواجه شد مثلا ده جلد یک کتاب را فصل به فصل میخواندند و مسابقات برگزار میشد. اما بعد از توهین نشریه شارلی به پیامبر اکرم و تیراژ بالایی که آن نشریه در اروپا در قالب کاری فرهنگی منتشر کرد دو طرح مطرح شد. اول اینکه ماهم متقابلا اقدامی فرهنگی کنیم و اثر آن را خنثی کنیم و دوم اینکه یک حرکت فرهنگی ایجابی انجام دهیم. دیباج ادامه داد: این شد که تصمیم گرفتیم کتابی در تیراژ وسیع چاپ کنیم. به همین خاطر در بهمن سال ۹۳ به دنبال پیام رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا دو کتاب منتشر شد. اولین کتاب برای بزرگسالان به نام 《حمام گلهای بهاری》 و دومین کتاب هم برای کودکان و نوجوانان به نام 《محمد مثل گل بود.
آن کتابها در ۲۲ بهمن همان سال به مردم فروخته شد و خوب هم فروش رفت. او افزود: الان هم همین کار در حال ادامه یافتم است. فعالان این عرصه خود کفا و خود جوش در قالب جمعی طرح را پیش میبرند. یکی از انتشارات، انتشارات فردا بود دیگری به نشر و دیگری انتشارات شهید کاظمی. اینها کمک کردنر در فصلهای مختلف کتابها توزیع شدند. در محرم سال ۹۴ با نامیرا آغاز شد و تا الان ادامه یافته است. دوازدهمین کتاب هم کتاب آیت الله حائری شیرازی است. البته در این میان باید توجه داشت این حرکت خصوصی است و به هیچ نهادی وابسته نیست. همین طور اینکه دارای اقتصاد نشر بوده و تا الان حدود نیم میلیون جلد تولید کرده است. هدف ما افزایش آگاهی و معرفت است. در ادامه برنامه حجت الاسلام محسنی با ارائه توضیحاتی در باب بصیرت افزایی در محرم گفت: آیت الله حائری شیرازی از معدود صاحب نظرانی است که این توفیق را نسبت به معارف دیتی پیدا کرده است. تا قبل از انقلاب ایشان با مجاهدت هایشان و حلقههای علمی که در شیراز داشتند به ایران خدمت میکردند بعد از انقلاب هم در قالب امام جمعه شیراز و نماینده، ولی فقیه در آنجا. در واقع ایشان جزو حواریون امام خمینی هستند. زحمات ایشان این ارزش را دارد که تنظیم موضوعی به آثار ارزشمندی تبدیل شوند. همچنین فرزند آیت الله حائری شیرازی نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت او گفت: طراحی این کتاب صورت زیبایی دارد که خواننده را برای محتوا راغب میکند. او ادامه داد: پدر با اینکه در تمام سال کتاب به دست در حال مطالعه است، اما برای سخنرانیها کتاب نمیخواند. بلکه چشمههای معرفت است که از قبلش جاری میشود. حجت الاسلام رنجبر آخرین فردی بود که به سخنرانی پرداخت. او با اشاره به اینکه افراد سه نوع هستند گفت: برخی کتاب بازند یعنی با کتاب زندگی میکنند. برخی دیگر کبوتر بازند شغلشان این است. برخی دیگر نظر بازند! یعنی اهل نظرند. نظر با رویت فرق دارد. رویت دیدنی است که کنارش عبرت و اعتبار نیست و این نوع دیدن حیوان است. اما اگر نظر باشد میشود عبرت. قرآن هم میفرماید انظر الیه... نظر کنید.
او ادامه داد: انسان باید نظر کند نظر باز باشد. بیشترین شخصی که در میان قدما اهل نظر است مولاناست. در عصر جدید هم آیت الله حائری شیرازی از اهل نظر است. ایشان از آن دستهای است که هر جایی باشد چیزی برای تکیه کردن برای پرواز پیدا میکند. کسی که بخواهد پرواز کند پرواز میکند خواه روی گنبد علی ابن موسی الرضا باشد خواه روی پشت بام یک خانه باشد.
در پایان رونمایی از کتاب آیت الله حائری شیرازی به عنوان طرح مطالعاتی روشنا رو نمایی شد.