رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگهای قیمتی گفت: ایجاد مرکز نوآوری برای نخستین بار در کشور در این حوزه، میتواند تأثیر بسزایی در تجاریسازی و عملی کردن دست یافتههای حوزه جواهرات و ایجاد فضای کسبوکار مبتنی بر دانش روز داشته باشد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، جواد پیشبین با بیان اینکه با توجه به بیش از یک دهه فعالیت در حوزه جواهرات و گوهرسنگها ضرورت داشت که اقدامات هماهنگ و مؤثری برای ورود کامل دانش روز به حوزه صنعت جواهرات و گوهر سنگها انجام گیرد، اظهار کرد: اقدامات اولیه زیربنایی این حوزه توسط کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگهای قیمتی انجام شده است.
رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگهای قیمتی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: تدوین استانداردها، روشهای آزمون و شناخت، ارائه استاندارد و تحقیقات صنعتی و استانداردهای حقوق آموزش و فنی و حرفهای، گمرکات، اقدامات انگیزشی برگزاری همایشهای مختلف سراسر کشور بهخصوص در حوزه گوهرسنگ و فعالیتهای مستمر کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار جواهرات و سنگهای قیمتی ایران زمینهساز ورود نوآوری در این عرصه شده است.
وی افزود: با حمایتهای معاونت تجاریسازی فناوری و نوآوری معاونت علمی و امضای تفاهمنامه، زمینه ایجاد مرکز نوآوری جواهرات و گوهرسنگهای کشور فراهم شد.
پیشبین تصریح کرد: مرکز یاد شده برای نخستین بار در کشور در حوزه خاص جواهرات ایجاد شده و قطعا میتواند تأثیر بسزایی در تجاریسازی و عملی کردن دستیافتههای حوزه جواهرات و ایجاد فضای کسبوکار مبتنی بر دانش روز داشته باشد.
رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگهای قیمتی معاونت علمی ریاست جمهوری جهتدهی صحیح به اقدامات نوآورانه در حوزه جواهرات و گوهرسنگها، حمایت از شرکتهای دانشبنیان و جذب نخبگان به این حوزه را از اهداف اصلی این مرکز عنوان کرد و افزود: طراحی و ساخت دستگاههای پیشرفته تولید توسط متخصصان، حمایت داخلی از واحدهای طراحی و ساخت مبتنی بر دانش روز، در کنار تشویق و ترغیب متخصصان داخلی و نیز دانشگاهیان برای رفع نیازهای تحقیقاتی بخش خصوصی و ارائه طرحهای با ظرفیت کارآفرینی از دیگر اهداف این مرکز نوآوری است.
وی ادامه داد: ارتقای سطح دانش در ذینفعان و فعالان فضای کسبوکار، کمک به ایجاد شرکتهای تولید داخلی در بخشهای زیربنایی مورد نیاز صنعت و جواهرات و گوهر سنگهای کشور در دستور مرکز نوآوری جواهرات قرار دارد.
پیشبین با اشاره نقش مراکز دانشگاهی و فناوری اظهار کرد: توجه ویژه دانشگاهها، پارکهای علموفناوری و همکاریهای بین این بخشها در توسعه فناوری حوزه جواهرات و گوهرسنگها از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد بود.
وی با بیان اینکه صنعت جواهرات و گوهرسنگها میتواند اثرات بسیار زیادی در ایجاد اشتغال گستردهتری حتی در سطح خانگی، ایفا کند افزود: این مرکز نوآوری همچنین میتواند در ایجاد ارزش افزوده، بهبود شاخصهای اقتصادی ملی، منطقهای و بینالمللی نقشی اثرگذار داشته باشد و بر اقتصاد دانشبنیان اثر مستقیم و فراگیری خواهد داشت.
رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگها قیمتی، ابراز کرد: این مرکز با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال که پنج میلیارد آن به صورت اعتبار بوده در مشهد؛ شهر جهانی گوهرسنگها ایجاد شد و به مرور در استانهای با ظرفیت دارای توانمندی توسعه صنعت جواهرات گسترش خواهد یافت.
وی نقش نهادهای دستاندرکار در توسعه این عرصه را یادآور شد و افزود: حمایت و مساعدت معاونت علمی و فناوری و پیگیریهای مؤثر معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری زمینه تسهیل ایجاد این مرکز نوآوری را فراهم کرد و دیگر بخشهای اثرگذار نیز باید در این راه ایفای نقش کنند.