معاون دانشجویی دانشگاه گیلان: مشکل آب آشامیدنی دانشجویان در خوابگاه مشکل ساز شده بود که با تلاش ما برطرف شد و با افزایش مخازن ذخیره آب اکنون در صورت قطعی آب مخازن ما برای سه تا چهار روز آب مصرفی دانشجویان را تامین خواهند کرد.
دکتر باستی معاون دانشجویی دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: این دانشگاه در سال تحصیلی جدید میزبان بیش از 5000 دانشجوی جدید الورود خواهد بود. بیش از 40 درصد از این عزیزان دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کمتر از 60 درصد آنها دانشجویان مقطع کارشناسی هستند.
باستی ادامه داد: در سه سال گذشته، بیش از 80 درصد از بودجه عمرانی صرف بازسازی، تعمیر، تجهیز و ساخت و ساز اماکن دانشجویی منجمله خوابگاه ها، سلف سرویس های دانشجویی و دانشکده ها شده است . در ادامه این روند، در سال جاری سعی ما برطرف نمودن مشکلات اساسی خوابگاه های دانشجویی بوده است. به عنوان مثال، مشکل آب آشامیدنی دانشجویان در خوابگاه پسران یکی از چالش های معاونت دانشجویی بود که با تلاش همکاران و مسئولین ذیربط برطرف شد. مشکل این بود که آب آشامیدنی شهری در ساعات اوج مصرف کفاف دانشجویان خوابگاه را نمیداد. به همین جهت در کنار آب شهری، آب از یک چاه نیمه عمیق و پس از تصفیه وارد شبکه آبرسانی خوابگاه میگردید. اما املاح موجود در آب چاه در کیفیت آب مصرفی تاثیر گذار بود. به همین دلیل، منبع های ذخیره آب شهری را افزایش دادیم و همچنین آب شرب را از آب مصرفی روزانه جهت استحمام و... دانشجویان جدا کردیم.مخازن آب موجود می نوانند تا چهار روز آب آشامیدنی دانشجویان را تامین کنند.
معاون دانشجویی دانشگاه گیلان عنوان کرد: دانشگاه ما بیش از چهل سال قدمت دارد و در طول این سالها اقدامی جهت صنعتی شدن سلف سرویس ها انجام نگرفته بود اما از سال گذشته این پروژه کلید خورد. جهت صنعتی شدن سلف های دانشگاه، در سال گذشته برخی از دستگاه های پخت و پز صنعتی تهیه شدند. به علت هزینه بالای برخی از دستگاه های صنعتی، برگزاری مناقصه اجتناب ناپذیر بود که همین امر باعث طولانی شدن روند صنعتی شدن سلف سرویس های دانشگاه گردید. با وجود این موارد، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، سلف سرویس مرکزی دانشگاه مجهز به سیستم پخت و پز صنعتی گردید. امیدواریم که در سال جاری، سه سلف سرویس دیگردانشگاه را نیز صنعتی کنیم.
وی افزود: ترم تحصیلی ما از 25 شهریورماه آغاز شد و یک روز قبل از شروع ترم، خوابگاه ها در اختیار دانشجویان قرار گرفتند.
باستی در رابطه با مشکلات پیش آمده برای 250 دانشجوی دانشگاه جهت دریافت خوابگاه در هفته های اخیر بیان کرد: ما در ارائه خوابگاه های دانشجویی با محدودیت هایی مواجه هستیم و علاوه بر این در سه سال گذشته پذیرش دانشجویان دختر در دانشگاه بیشتر از دانشجویان پسر بوده است و این امر مشکلاتی را در زمینه اسکان دانشجویان دختربه وجود آورده است. که در دفترچه کنکور سراسری نیز به این محدودیت اشاره شده است. طبق اولویت بندی های صورت گرفته، براساس ظرفیت به دانشجویان روزانه ورودی 96 خوابگاه تعلق می گیرد و دانشگاه تعهدی نسبت به اسکان دانشجویان بومی و شبانه ندارد. در ضمن در سه سال اخیر، دانشگاه با کمک بخش خصوصی، ظرفیت هایی را برای اسکان دانشجویان دختر به مجموعه خوابگاهی اضافه کرده است.
وی اظهار داشت: خوابگاه های دانشجویی دانشگاه بر اساس نقشه های مهندسی صندوق رفاه ساخته شده اند و در این نقشه ها سیستم سرمایش مرکزی برای خوابگاه پسران در نظر گرفته نشده است. به همین دلیل دانشجویان برای تهویه اتاق خود در فصول گرم پنجره ها و درب های اتاق ها را باز نگاه می دارند که این امر باعث ورود حشرات موذی میگردد. به همین دلیل در صدد هستیم که به کمک صندوق رفاه، سیستم سرمایش مرکزی را در خوابگاه پسران راه اندازی کنیم. این پروژه نیازمند زمان و هزینه است، زیرا در ساختمان های مذکور هیچ تمهیداتی برای سیستم سرمایش مرکزی در نظر گرفته نشده است.