کد خبر:۶۴۰۱۸۴
رئیس انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران:

منشأ اکثر دردهای مزمن مشکلات روانشناختی است/ شیوع سردردهای تنشی در کلان‌شهر‌ها

ثابت کسایی گفت: اکثر دردهای مزمن منشأ روانشناختی دارند و براساس آن نیز داروهای آرامبخش تجویز می‌شود، همچنین آلودگی محیط و روابط اجتماعی از جمله مسائلی است که بر روی موضوع درد تأثیرگذار است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با اشاره به اینکه اکثر دردهای مزمن منشأ روانشناختی دارند، گفت: آلودگی محیط، روابط اجتماعی و مشکلات روانشناختی از علل ایجاد درد به شمار می‌رود
دکتر معصومه ثابت کسایی در نشست خبری که در ارتباط با سیزدهمین کنگره بین‌المللی بررسی و مطالعه درد در ایران اظهار داشت: انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران از سال ۷۳ در کشور راه‌اندازی شده و شاخه‌ای از این انجمن در دنیا به شمار می‌رود.  

وی افزود: درد یک مسئله مهمی بوده و همه رشته‌های پزشکی با آن سر و کار دارند، همچنین بومی‌سازی درد و تسکین آلام بیماران، رسیدن به راه‌های کلیدی تسکین درد از جمله اهداف تشکیل این انجمن به شمار می‌رود.  

ثابت کسایی با بیان اینکه درد جسمانی و روانی از یکدیگر تفکیک‌نپذیرند، گفت: اکثر دردهای مزمن منشأ روانشناختی دارند و براساس آن نیز داروهای آرامبخش تجویز می‌شود، همچنین آلودگی محیط و روابط اجتماعی از جمله مسائلی است که بر روی موضوع درد تأثیرگذار است.  

رئیس انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با اشاره به بومی‌سازی درد گفت: انواع سردرد در کلانشهرهایی همچون تهران بیشتر از مناطق دیگر بوده و افرادی که در مناطق روستایی و حاشیه شهر‌ها زندگی می‌کنند نیز با دردهای متفاوتی مواجه هستند و این موضوع بومی‌سازی درد را آشکار می‌کند.  

وی تصریح کرد: دردهای تنشی در کلان‌شهرهایی همچون تهران بیشتر بوده که این مسئله لازم است مورد توجه قرار گیرد. همچنین از آنجایی که درد چند بعدی بوده، باید برای بررسی علت آن، جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار گیرند تا بتوان جهت رفع آن، گام درستی برداشت.

عوارض مصرف کورتن و مسکن برای کنترل درد

دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره بین‌المللی بررسی و مطالعه درد در ایران با اشاره به اینکه درد به عنوان پنجمین علامت حیاتی باید در نظر گرفته شود، گفت: امروزه تلاش شده برای رفع درد از روش‌هایی همچون استفاده از سلول‌های بنیادی و پلاسمای غنی از پلاکت بهره‌مند شوید
فریده محمدطاهری دبیراجرایی سیزدهمین کنگره بین‌المللی بررسی و مطالعه درد در ایران اظهار داشت: از آنجایی که درجه حرارت بدن، ضربان و فشار خون از جمله عوامل حیاتی به شمار می‌روند، امروزه مشخص شده که درد نیز پنجمین علامت حیاتی بدن باید در نظر گرفته شود.  

وی با بیان اینکه حق هر انسانی است که زندگی بدون درد داشته باشد، افزود: کشورهای پیشرفته صد سال است که رشته فلوشیپ درد را راه‌اندازی کردند، ولی در کشور ما فوق تخصص درد ۱۰ سال است که مطرح شده و این همکاران مشغول فعالیت هستند.  

این فلوشیپ درد بیان داشت: برای رفع درد، جنبه‌های مختلفی همچون روان، تغذیه، تأیید جسمانی و ... باید مدنظر قرار گیرد، گفت: امروزه درمان‌های کمتر تهاجمی برای رفع درد مورد توجه قرار گرفته است، به طوری که مشخص شده ۷۵ درصد از کمردرد‌ها با استراحت و درمان غیرتهاجمی و کمترتهاجمی قابل درمان است.  

دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره بین‌المللی بررسی و مطالعه درد در ایران عنوان کرد: فردی که سرطان داشته و از درد شدید رنج می‌برد را می‌توان با استفاده از روش‌های کمترتهاجمی و تخریب شبکه عصبی کف لگن درد آن را به حداقل برسانیم.  

وی ارائه تازه‌ترین روش‌های مداخله‌ای کنترل درد و دستاوردهای نوین در این حوزه را از اهداف برگزاری این کنگره برشمرد و گفت: در کنگره بین‌المللی بررسی و مطالعه درد، ۲۷۰ درخواست سخنرانی داشته‌ایم که نشان از توجه بیشتر در این حوزه است.  

طاهری گفت: استفاده از کورتن و مسکن برای کنترل درد عوارضی همچون ابتلا به پوکی استخوان و عفونت‌ها را به همراه داشته و امروزه تلاش شده از سمت درمان‌های التهابی به سمت درمان‌های القایی با استفاده از سلول‌های بنیادین و پلاسمای غنی از پلاکت پیش رویم که این موضوع امسال در کنگره مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.  

وی در پایان گفت: کارگاه تزریق بوتاکس در درمان سردرد در سیزدهمین کنگره بین‌المللی بررسی و مطالعه درد نیز برگزار خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار