گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-راضیه سادات طاهریان، روزهای گذشته رهبر انقلاب با جمعی از نخبگان کشور دیدار داشتند. در این دیدار انتقادات گستردهای به تفکر غرب گرایی در کشور وارد کردند؛ ایشان در بخشی از سخنان خود عنوان کردند: یک عدّهای از غربزدهها، از صد سال پیش تبلیغ کردند که اگر میخواهید کشورتان پیشرفته بشود و ایران جلو بیفتد، بایستی بروید در ذیل غرب تعریف بشوید.
مقام معظم رهبری در همین راستا به پیروان تفکرات غربی در کشور انتقاداتی وارد کرده و به صراحت فرمودند: امروز هم هنوز کسانی از دنبالههای آنها -و باید گفت تفالههای آنها- همین فکرها را ترویج میکنند که «ما در ذیل غرب بایستی پیشرفت کنیم؛ آنکسی که این حرف را بزند که کشور در ذیل غرب ممکن است پیشرفت بکند، خائن به کشور است اگر بداند چه میگوید؛ ممکن هم هست جاهل باشد.
انتقاد رهبر انقلاب از مواضع غربی برخی در داخل واکنش های زیادی را در فضای مجازی و میان دانشگاهیان کشور به دنبال داشت.
یکی از دانشجویان فعال در فضای مجازی در توئیتی به سخنان امام خمینی در این راستا اشاره کرده است و بخشی از وصیتنامه ایشان را بازخوانی کرده است. نرگس بهشتی در توئیتی آورده است: «امام خمینی: امریکا نظامی نمیفرسته خیالتون راحت امریکا ان کسانی راکه تربیت کرده است میفرستدکه اوضاع مارابهم بزند».
یکی دیگر از کاربران گزیری به اظهارات اخیر پوتین رئیس جمهور روسیه زده است و نوشته است: «پوتین: بزرگ ترین اشتباه روسیه اعتماد به غرب بود کسی که خوابه بیدار میشه ولی کسی که خودشو زده به خواب با #نقض_برجام هم بیدار نمیشه #تفاله_غرب».
این توئیت به نکته قابل توجهی اشاره می کند و آن هم پذیرش اشتباه عالی ترین سطح یک کشور مانند روسیه است که اشتباه خود را اعلام کرده تا همگان از آن درس بگیرند اما برخی از موافقان آمریکا و غرب در داخل همچنان دست از همراهی خود برنداشته و هر رور سعی می کنند توجیه جدیدی برای اقدامات و دشمنی های غرب با ایران بیاورند.
مقایسه تجربه پوتین با اظهارات رهبر انقلاب و امام خمینی هم کم لطف نیست؛ پوتین امروز به تجربهای دست پیدا کرده است که رهبران جمهوری اسلامی از ابتدا تا کنون به آن تاکید کرده اند اما به نظر می رسد برخی همواره به دنبال تجربه کردن تجربه های داخلی در کشور هستند.
عده ای از کاربران فضای مجازی هم به دنبال مصادیق غرب گرایی در دانشگاهها رفته و اساتید معروف و مطرح غرب گرا را مورد نقد قرار داده اند، زیباکلام یکی از اساتید دانشگاه است که همواره به توجیه و اشاعه تفکرات غربی در دانشگاه ها پرداخته است.
این کاربر فضای مجازی با کنایه به تولیدات علمی این استاد پرداخته و نوشته است: «وقتی میفهمی یه استاد مشهور علوم انسانی کار اصلیش کپی کاریه! تئوری شصت سال قبل غربیا رو توکتابی به اسمخودش نوشته،الان گندش دراومده!»
زیباکلام در سال های گذشته از تریبون های مختلف اعلام کرده است که مسیر غرب بهترین مسیر برای پیشبرد اهداف است وی حتی نظریات غربی را ارجح به نظرات داخلی در علوم های اجتماعی و سیاسی می داند؛ به طور کلی زیباکلام را به عنوان مدافع تئوری های غربی در دانشگاه های کشور می دانند.
یکی از کاربران فضای مجازی هم این موضوع را به برجام و سرنوشت نافرجام آن گره زده است؛ از آنجایی که هفته آینده قرار است طرح تحریمی جدیدی علیه ایران در مجلس نمایندگان به رای گیری گذاشته شود، این کاربر از کسانی که همواره اقدامات آمریکا را در چند سال گذشته توجیه کرده اند خواسته است نسبت به این موضوع واکنش نشان بدهند.
وی در توئیتی آورده است: «مجلس نمایندگان آمریکا هفته آینده درباره تحریمی جدیدعلیه برنامه موشکی ایران رأیگیری میکند. منتظر توجیه #تفاله ها از زبان خلیج فارس باشید.»
کاربر دیگری به برخی از ظاهرسازی های تمدن غربی در قالب جاهلیت مدرن پرداخته است و در ادامه عنوان کرده که پیروان مکتب غربی به دنبال زیبا جلوه دادن برخی از ویژگی های غلط غربی هستند، ویژگی هایی که شاید اگر یک کشور شرقی آنها را داشت هرگز توسط غربی هابخشیده نمی شد. وی در توئیت خود این چنین آورده است:« #تفاله یعنی کسی که بلاهت عظیم، توحش متمدن، بدویت مدرن، خشونت با اتیکت، غارت قانونمند، خوشبختی زشت و آزادی لش و دموکراسی احمق امریکارو بزک میکنه».
در سال های گذشته که برخی از غرب گرایان آزادی عمل بیشتری احساس کرده و در رسانههای مختلف قلم به دست گرفتند تا تنها راه موفقیت ایران را گام نهادن در جای پیا غرب عنوان کنند، بسیاری هم در جامعه به این باور رسیدند که راه نجات کشور به لحاظ فکری، اقتصادی و فرهنگی از غرب میگذرد اما حقیقت اصلی این بود که با گذشتن از تجربه برجام اگرچه طیف غرب گرا همچنان به مسیر خود ادامه میدهند اما جران و بدنه اجتماعی که با آنها همراه شده بودند با بصیرتتر عمل کرده و امروز متوجه شده اند که اعتماد به غرب نادرست بوده است. در همین راستا یکی از فعالان دانشجویی در توئیتی آورده است: «#تفاله های دشمن هنوز هم فکر میکنند با غرب میشود بست! هنوز فکر میکنند با تکیه بر توحش آمریکا و اروپا و شرق میشود به جایی رسید! #غربگرایان».
حب به غرب و ایدئولوژی غربی با وجود اینکه بلاهای زیادی از سوی غرب بر سر آنها آمده است آنچنان در دل آنها نفوذ کرده است که به هر قیمتی حاضر به پذیرش اشتباهات خود نیستند. یکی از کاربران فضای مجازی به نمونه ای از تفکرات غرب گرایی و خودکم بینی یکی از هم وطنان اشاره کرده و نوشته است: «طرف تو کانادا شش ماه از کار بیکار شده ولی به عشق کانادا برنمیگرده ایران یعد میگه نمیدونم چرا افسردگی گرفتم.»
مصادیق غرب گرایی در کشور زیاد بوده و شاید اشاعه این تفکر از بستر دانشگاه ها به آسیب جدی این محیط در سال های اخیر تبدیل شده است به طوری که دانشجویان با تحصیل و اساتید با تدریس چنین تفکراتی سعی ر انحراف نسل آینده مدیران کشور دارند؛ یکی از کاربران فضای مجازی به موضوع مهمی اشاره کرده و نظرسنجی جالبی را درباره یافتن مصادیق غرب گرایی در دانشگاه ها در توئیت خود قرار داده است که البته نتیجه آن نیز به نوبه خود قابل توجه است.
این کاربر نوشته است: «تفالههای افرادی که در قبل تبلیغ میکردند که «اگر میخواهید کشورتان پیشرفت کند، بروید در ذیل غرب»؛ امروز هم هستند!»
انتخاب واژه «تفاله»از سوی رهبر انقلاب برای پیروان ایدئولوژی های غربی در کشور شاید به خوبی نقش این افراد را در جامعه مشخص کند؛ اگرچه در گذشته برخی به کرات بر پیروی از غرب تاکید می کردند اما این افراد با شناخت نسبی از غرب و همچنین نداشتن تجربه های 40 ساله انقلاب اسلامی بر سخنان خود اصرار می ورزیدند اما نکته اساسی این است که چرا امروز عده ای به دنبال پیروی از غرب هستند در حالی که روزگار فعلی غرب حاکی از گذشته اشتباه آنها در همه عرصه ها اعم از اقتصادی، اخلاقی، سیاسی و ... است.
از طرف دیگر به واسطه تجربه 40 ساله مشخص شده است که اعتماد به غرب در عرصه های مذکور کاملاً بی جا بوده و بزرگترین ضربه ها به کشور از ناحیه اعتماد به کشورهای غربی به ویژه آمریکا خورده شده است.