بر اساس گزارش این رسانه آمریکایی، هرچه جنگ افغانستان به درازا کشد، روابط اسلامآباد و واشنگتن نیز بیش از پیش تضعیف خواهد شد.
رویترز از سال 1980 تا 2017 میلادی، به طور موردی نگاه کوتاهی به روابط آمریکا و پاکستان داشته است.
1980: آمریکا با کمک سازمان اطلاعات ارتش پاکستان «آی.اس.آی» سلاح، پول و جنگجویان خارجی را برای حمایت از مبارزانی موسوم به «مجاهدین» و شکست نظامیان شوروی به افغانستان اعزام میکند.
1990: آمریکا، پاکستان را به دلیل برنامه هستهای مخفیانه تحریم میکند.
این در حالی است که پس از خروج شوروی از افغانستان و پایان جنگ سرد، اسلامآباد اهمیتش را برای آمریکا به عنوان متحد منطقهای از دست داده است.
1988: آمریکا، پاکستان و هند را به دلیل آزمایش هستهای تحریم میکند.
1999: پس از اینکه «پرویز مشرف» فرمانده ارتش پاکستان در یک کودتای نظامی دولت این کشور را سرنگون میکند، آمریکا تحریمها را علیه پاکستان افزایش میدهد.
2001: پس از حملات 11 سپتامبر در واشنگتن و نیویورک، آمریکا از مشرف میخواهد تا برای یافتن اعضای القاعده و سرنگونی طالبان از قدرت به این کشور کمک کند. پاکستان نیز به متحدان سابق خود یعنی طالبان پشت کرده و سرکردههای القاعده را دستگیر میکند.
واشنگتن نیز در واکنش به حمایت اسلامآباد برای جنگ علیه القاعده و دیگر گروههای تروریستی و افراطگرا در افغانستان تمام تحریمها علیه پاکستان را لغو میکند.
2004: دولت «جرج بوش» رئیس جمهوری وقت آمریکا به پاکستان جایگاه متحد اصلی آمریکا در منطقه را میدهد که اعتبار دیپلماتیک اسلامآباد را افزایش و دسترسی پاکستان را نیز به فناوری نظامی ممکن میکند.
2011: «ریموند دیویس» از نیروهای قراردادی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا دو پاکستانی را در ژانویه 2011 میکشد.
با این حال وی از اتهام قتل تبرئه میشود و پس از پرداخت مبلغ 2.3 میلیون دلار به خانواده قربانیان اجازه خروج از پاکستان را کسب میکند.
نیروهای ویژه آمریکایی در ماه می سال 2011 «اسامه بن لادن» را در خاک پاکستان میکشند. این حمله که به طور مخفیانه و بدون اطلاع مقامات پاکستانی انجام شد، ارتش قدرتمند این کشور را تحقیر کرد و بار دیگر پرسشهایی را مبنی بر حمایت و پناه دادن اسلامآباد به گروههای تروریستی مطرح کرد.
چندی بعد نیز بالگردها و هواپیماهای جت ناتو به اشتباه پایگاههای نظامی مرزی ارتش پاکستان را هدف قرار میدهند که منجر به کشته شدن 24 نفر میشود.
مقامات پاکستان نیز در واکنش به این سانحه خط تدارکات نیروهای ناتو را که از این کشور میگذرد برای مدتی بیش از 7 ماه مسدود میکنند.
2016: کنگره آمریکا از فروش جنگندههای «F-16» به پاکستان جلوگیری میکند و حمایتهای مالی نظامی نیز به این کشور را کاهش میدهد.
2017: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا استراتژی جدیدی را برای افغانستان و جنوب آسیا ترسیم میکند. ترامپ همچنین پاکستان را به حمایت از گروههای تروریستی و ارائه پناهگاه امن برای گروههای که با دولت افغانستان میجنگند و نظامیان آمریکایی را میکشند متهم کرد.
گفتنی است که اخیرا نیز ترامپ کمکهای مالی به پاکستان به ارزش 255 میلیون دلار را تعلیق کرده است.