یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت:نقش مرجعیت در مدیریت تنشهای اخیر در عراق،مقتدرانه بود
مراد عنادی، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص وضعیت اخیر عراق و شرایط کردهای این کشور، گفت: استعفای بارزانی خطای راهبردی است که وی مرتکب شد این در حالی است که کشورهای منطقه از جمله ایران و ترکیه و حتی عراق هشدارهای لازم در این زمینه را به بارزانی داده بودند، اما به رغم همه اینها وی دست به برگزاری همه پرسی زد و واکنشهای جدی را از سوی دولت عراق و حتی اروپا و آمریکا دید.
وی ادامه داد: این در حالی بود که مدافع برگزاری همه پرسی در کردستان عراق فقط رژیم صهیونیستی بود و به نظر میرسد بارزانی با طناب اسرائیلیها خود را به چاه نینداخت.
عنادی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی دولت مرکزی عراق کرکوک را پس گرفت، گفت: در شرایط فعلی در اربیل نیز مشکلاتی به وجود آمد و اختلافات بین بارزانی و طالبانی افزایش یافت.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه اختلاف جناح بارزانی با حزب آرگون که مجموعه آنها به زیان بارزانی تمام میشد، شرایط را طوری رقم زد که تمام تجربه سیاسی این فرد با استعفای اخیر تمام شد و در حقیقت بارزانی با این استعفا به پایان رسید.
وی در خصوص متهم کردن اتحادیه میهنی توسط بارزانی به خیانت نیز گفت: این ادعا نوع فرافکنی است درست است که اتحادیه میهنی یک اختلاف نظر داشتند، اما مسئله اقلیم کردستان فقط مربوط به طالبان نبود بلکه با یک فشار منطقهای و بین المللی روبرو بودند و حتی خود سازمان ملل هم مخالف اقدام همه پرسی توسط بارزانی بود.
عنادی ادامه داد: این در حالی بود که دولت عراق با اقتداری همه جانبه در این جریان وارد شد و با وجود اختلاف نظر در بین خود اقلیم برآیند آن تعلیق همه پرسی شد و اگر در شرایط فعلی بارزانی این قبیل اتهامات را مطرح میکند به دنبال آن است که گناه این قضایا را گردن طالبانیها بیندازد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص نقش مرجعیت عراق در مدیریت این تنشها گفت: مرجعیت، با درایت به این موضوع ورود و توصیههای لازم را به دولت عراق کرد از جمله اینکه به مردم کرد در این کشور احترام بگذارند. توصیه دیگر مرجعیت عراق بر این بود که این مسئله به شکل مسالمت آمیز و بدون خون ریزی حل و فصل شود.