رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد گیلان با اشاره به علائم ابتلا به بیماری التهاب روده گفت: عدم مصرف سبزیجات و میوههای تازه، زندگی ماشینی، مصرف انواع فست فود و عدم تحرک سبب تشدید این بیماری میشود.
بهگزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو،دکتر فریبرز منصور قناعی در آستانه برگزاری هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در ارتباط با بیماریهای التهابی روده گفت: این بیماری یکی از شایعترین بیماریهای مزمن دستگاه گوارش در کشور به ویژه در استان گیلان به شمار میرود.
وی افزود: به طور کلی این بیماری به دو دسته کولیت زخمی شونده (اولسراتیو) و کرون تقسیم میشود که نوع اول روده بزرگ و لایه مخاطی آن را درگیر میکند.
ِ
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد گیلان ادامه داد: در نوع دوم که کرون نام دارد از دهان تا مقعد تمام لایههای دستگاه گوارش اعم از مخطی، زیر مخاطی و بیرونی را درگیر میکند و علائم این بیماری نیز بستگی به محل درگیری دستگاه گوارش دارد.
قناعی گفت: اکثر مواقع اسهال همراه با دفع مخاطی و خون بوده و این علائم از نشانههای بارز این بیماری است همچنین اگر روده باریک در گیر شده باشد کاهش وزن و درد شکم نیز با بیمار همراه خواهدبود.
وی با اشاره به اینکه این بیماری بیشتر در سنین جوانی و بین ۱۵ تا ۳۵ سال شایع است، گفت: علت بیماری دقیقا مشخص نیست و میتواند علل ژنتیکی یا محیطی باشد، ولی عدم مصرف سبزیجات و میوههای تازه، زندگی ماشینی و مصرف انواع فست فود و عدم تحرک سبب دامن زدن به این بیماری میشود.
فوق تخصص گوارش و کبد عنوان کرد: این بیماری درمان قطعی ندارد و تا اخر عمر فرد را درگیر میکند البته قابل کنترل است و در صورتی که به موقع تشخیص و درمان نشود عوارضی همچون انسداد روده، خونریزی شدید و پارگی روده ایجاد میشود بنابراین علاوه بر ضرورت اهمیت تشخیص به موقع بیماری مصرف داروهای مربوطه که توسط پزشک متخصص تجویز شده نیز در کنترل بیماری بسیار حائز اهمیت است.
قناعی خاطر نشان کرد: این بیماری به راحتی با دارو قابل کنترل است و همه داروهای مورد نیاز نیز در کشور وجود دارد.