آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۹۱۷۸
فراهانی در صحن شورای شهر

ترافیک و آلودگی هوا به معضلی در سطح امنیت ملی تبدیل شده است

عضو شورای شهر تهران گفت: ترافیک و آلودگی هوا روی اعصاب مردم است و از حالت بحرانی خارج و به موضوع امنیت ملی و محلی درآمده است که امیدوایم راهکار مناسبی انجام شود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرتضی الویری پس از ارائه گزارش محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در بیست و پنجمین جلسه شورای شهر تهران اظهار کرد: یکی از مواردی که باید مورد توجه قرار بگیرد، مساله نظارت بر حمل و نقل شهرداری است که با توجه به زمانی که راهنمایی و رانندگی زیرمجموعه شهرداری بود، این نظارت به صورت مستمر انجام می‌گرفت.

وی تصریح کرد: راهنمایی و رانندگی تا سال ۱۳۶۸ زیر نظر شهرداری بود، اما با تغییراتی که انجام گرفت از مجموعه شهرداری منفک شد. 

الویری افزود: با منفک شدن راهنمایی و رانندگی از زیرمجموعه شهرداری ما شاهد کاهش نظارت از سوی راهنمایی و رانندگی در بخش‌های مختلف بودیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: بسیاری از صاحبان خودرو‌ها عوارض خود را پرداخت نمی‌کنند مگر اینکه بخواهند خودروی خود را بفروشند و این کاری است که راهنمایی و رانندگی باید بر آن نظارت داشته باشد و در این زمینه اقدامات لازم را برای دریافت عوارض انجام دهد.

وی تصریح کرد: موضوع بعدی پارک خودرو‌ها در خیابان‌های باریک و معابر است که شاهد هستیم که خودرو‌ها در دو طرف خیابان‌ها اقدام به پارک می‌کنند و شرایط سختی را برای تردد ایجاد می‌کنند.

الویری اظهار امیدواری کرد: تمهیداتی از سوی بخش‌های مختلف برای رفع موانع ایجاد شده ایجاد شود. 

محمد سالاری در ادامه جلسه به گزارش ارائه شده از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: مجموعه حوادث و چالش‌های زیادی در این گزارش مطرح شد که ما انتظار داریم برنامه‌های شهرداری در این زمینه اعلام شود. بخشی از مشکلات با همکاری سایر بخش‌ها و معاونت‌ها قابل حل هست. 

الویری ادامه داد: در خصوص تردد موتورسیکلت‌ها در عابر و پیاده‌رو‌ها نیز باید تصمیم اساسی گرفته شود و انتظار افکار عمومی از معاونت مربوطه این است که در این زمینه اقدام موثری انجام دهد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۹۰ کیلومتر خط مترو در شهر تهران احداث شده است، گفت: طبق برنامه ما باید به مرز ۳۰۰ کیلومتر در این زمینه برسیم که سوالی که مطرح است این است که معانت حمل و نقل شورای شهر تهران چه برنامه‌ای را برای توسعه خطوط مترو دارد.

شهربانو امانی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه علل بسیاری از مرگ و میر‌ها در شهر تهران آلودگی هوا گزارش شده است، گفت: باید راه‌حل مناسبی برای کاهش آلودگی هوا در شهر تهران اتخاذ شود. تردد کامیون‌ها و اتوبوس‌ها در شهر تهران همراه با آلودگی هوا بوده و این در حالی است که حدود ۶۷ درصد آلودگی هوای تهران به کامیوون‌ها و اتوبوس‌ها مربوط می‌شود.

مجید فراهانی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه معضل ترافیک و آلودگی هوا در رأس مسائل و مشکلات شهروندان است، گفت: این موارد روی اعصاب مردم است و از حالت بحرانی خارج و به موضوع امنیت ملی و محلی درآمده است که امیدوایم راهکار مناسبی انجام شود.

وی از آمادگی کمیسیون برنامه و بودجه شورا برای تخصیص اعتبارات موردنیاز در حوزه معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری خبر داد و گفت: یکی از راهکارهایی که با اعث کاهش آلودگی هوای تهران می‌شود استفاده از سرمایه‌گذاری‌های داخلی خارجی است که باید در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.

فراهانی ادامه داد: ما علاقه‌مندیم که معاونت و ترافیک شهرداری تهران مطالعات برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی برای حل مشکل ترافیک در اختیار کمیسیون برنامه و بودجه قرار دهد. طبق آمار هر موتور ۷ الی ۸ برابر یکی خودرو آلودگی دارد و این در حالی است که ما در تهران روزانه شاهد تردد میلیون‌ها موتورسیکلت هستیم.

 محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: شورای عالی ترافیک مصوبه‌ای را در پانزدهم دی‌ماه ۹۵ در خصوص بازنگری مطالعات جامع حمل و نقل داشت که هنوز مشخص نیست که این بازنگری انجام گرفته است یا خیر. آخرین مطالعات ریلی نیز مربوط به سال ۸۳ است که در واقع عملکردن به آن همراه با ۳۰ درصد خطا خواهد بود.

رئیس کمیسون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران بیان کرد: احیای شرکت مطالعات جامع در حوزه حمل و نقل و ترافیک یکی از مورادی بود که اعضای شورا به آن تاکید داشته و با توجه به درخواست از حوزه حمل و نقل قرار شد این مووضع هرچه زودتر در اختیار اعضا قرار بگیرد و ما همچنان منتظر این بخش هستیم.

علیخانی به حضور نجفی شهردار تهران در جلسات هیئت دولت اشاره کرد و گفت: ما این موضوع را به فالک نیک می‌گرفتیم و از ابتدا نیز انتظار داشتیم این موضوع انجام شود و حداقل در پی این اتفاق هماهنگی‌های لازم بین دولت و شهرداری فراهم شود، اما با گذشت چند هفته شاهد هستیم این اتفاق صورت نگرفته است.

وی به مسدود شدن حساب‌های شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: متاسفانه تامین اجتماعی حساب‌های شهرداری را مسدود کرده است و این در حالی است که همین سازمان با آقای قالیباف توافق می‌کرد، اما در این دوره شاهد هستیم که حساب‌ها شهرداری مسدود می‌شود.

 افشین حبیب‌زاده دیگر عضو شورای شهر تهران نیز با اشره به اینکه باید راهکارهای کوتاه‌مدت و بلندمدت در حوزه معاونت حمل و نقل و ترافیک اتخاذ شود گفت: انتظار داریم که معاونت حمل و نقل شهرداری تهران برنامه خود را تا پایان سال جاری مطرح کند و ببینیم چه برنامه‌ای پیش‌بینی کرده‌اند.

وی تصریح کرد: شورای عالی ترافیک در پانزده دی‌ماه ۹۵، ۳۲ مصوبه به تصویب رساند که ۲۰ مصوبه مربوط به شهرداری تهران بود و ما منتظر هستیم که بدانیم سرانجام این مصوبات به کجا رسیده است. 

حبیب‌زاده همچنین به تردد خودروهای تک‌سرنشین در شهر تهران اشاره کرد و گفت: ۶۰ درصد از خودرو‌ها تک‌سرنشین در شهر تهران تردد می‌کنند و موجب افزایش آلودگی هوای شهر تهران شده‌اند. 

حسن رسولی دیگر عضو شورای شهر تهران با اشاره به موضوع حمل و نقل بار و کالای شهر گفت: این موضوع نیز باید یکی از سرفصل‌های مهم ترافیکی شهر تهران باشد. متاسفانه این حوزه بی‌صاحب است و کسی مسئولیت قبول نکرده است. 

رسولی در خصوص عوارض سوخت برای سال ۹۷ گفت: انتظار داریم معاونت حمل و نقل شهرداری تهران نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه در اختیار کمیسیون برنامه و بودجه قرار بدهد. 


ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار