آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۹۶۰۷
عضو کارگروه مطالعات زنان و خانواده شورای تحول در علوم انسانی:

سیستم سیاست گذاری کشور برای اشتغال زنان، معیوب و چشم اندازی برای آن وجود ندارد

عضو کارگروه مطالعات زنان و خانواده شورای تحول در علوم انسانی گفت: سیستم سیاست گذاری کشور برای اشتغال زنان معیوب است و برنامه ریزی و چشم اندازی دراین خصوص وجود ندارد و چنانچه برنامه‌ریزی انجام شود در آن به تفاوت بین زن و مرد توجه نمی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، لیلا سادات زعفرانچی در همایشی با عنوان« اشتغال زنان فرصت یا تهدید؟» که توسط جهاد دانشگاهی در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد در جمع دانشجویان با بیان این که حتی کشورهای غربی نیز بدنبال حل تعادل بین کار و زندگی زنان در جوامع خود هستند، گفت: زنان نیز همیشه دغدغه ایفای نقش های اصلی خود در خانواده را داشته‌اند، هر چند که سبک زندگی مدرن سعی کرده است که بار این نقش را برای آنان کاهش دهد و یا از نظر فرهنگی ماهیت فکریشان را تغییر دهد.

سیستم سیاست گذاری کشور برای اشتغال زنان معیوب است

عضو کارگروه مطالعات زنان و خانواده شورای تحول در علوم انسانی با تا کید به این که پتانسیل حضور زنان در مشارکت اقتصادی ما را ملزم می کند که به این دغدغه اصلی زنان توجه داشته باشیم، افزود: رفتار حضور زنان در بازار کار کشورمان از هیچ کدام سیاست‌گذاری و سیاست‌های دولتی تبعیت نکرده است و این باعث شده که نرخ مشارکت خانم ها در طی ۴۰ سال با افت و خیزهای همراه باشد.

وی افزود: درعوض خانم ها از جهت مشارکت در اقتصاد از سیستم تصمیم‌گیری که در خانواده‌ها وجو دارد پیروی کرده اند.

زعفرانچی با اشاره به وضعیت اشتغال زنان در جامعه خاطرنشان کرد: سیستم سیاست گذاری کشور برای اشتغال زنان معیوب است و برنامه ریزی و چشم اندازی دراین خصوص وجود ندارد و چنانچه برنامه‌ریزی انجام شود در آن به تفاوت بین زن و مرد توجه نمی شود، در صورتی که نظام اقتصادی اسلامی در امنیت اقتصادی زن، نظام مجموعه محوری است.

عضو کارگروه مطالعات زنان و خانواده شورای تحول در علوم انسانی با مهم دانستن توجه به ارزش‌های دینی در خصوص زنان و خانواده تصریح کرد: ارزش های دینی در امنیت اقتصادی فقط به فرد توجه نکرده، بلکه خانواده را در نظر گرفته است که این نگاه در حوزه سیاست گذاری کشور وجود ندارد در نتیجه در برخی مواقع به بیراه می رویم.

زعفرانچی به آمارهای بانک مرکزی ایران در خصوص وضعیت اشتغال خانوارهای ایرانی اشاره کرد و متذکر شد: طبق آخرین آمار بانک مرکزی یک چهارم خانوارهای ایرانی حتی یک فرد شاغل هم ندارد، یعنی کشور در این خصوص دچار رکورد تورمی بی نظیری است، در چنین وضعی طی یک سال ۷۰ درصد فرصت شغلی به زنان داده می شود، نتیجه این سیاست گذاری اقتصادی، بی هویتی و تشابه نقش زن و مرد در خانواده را بدنبال دارد.

نسخه اسلام به مناسبت های در آمدی خانواده توجه دارد

وی دلیل تصمصیم زن غربی برای اشتغال در بیرون از خانه را عوامل فرهنگی، مناسبت های درون خانواده و حقوقی دانست و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که« کرامت زن را در درون خانواده حفظ کنید» مگر غیر از این است که بخشی از این کرامت برمی گردد به حوزه اقتصادی؟ موقعی که کرامت اقتصادی زن درخانواده تامین نشود نمی توان از او انتظار داشت که اولویت های خانواده را مورد توجه قرار دهد.

زعفرانچی با اشاره به نسخه اسلامی در این خصوص افزود: نسخه اسلام به مناسبت های در آمدی خانواده توجه دارد و سیستمی طراحی می کند که در این سیستم توزیع خانوار را ایجاد می کند در حالی که سیستم سیاست گذاری ایران به فرد توجه دارد نه خانواده که حداقل امنیت اقتصادی را دارا باشد و هویت نان آوری مرد نیز حفظ شود.

عضو کارگروه مطالعات زنان و خانواده شورای تحول در علوم انسانی تاکید کرد: تا به سیستم اسلامی توجه نشود، اوضاع بدتر می شود، چون شما بدون این که روی داشته های خود سرمایه گذاری کنید به نوعی دارید جذب فرهنگی می‌شوید که فرد گرایی در آن پذیرفته شده است.

زنان به جای مطالبه حضور در ورزشگاه، مطالبه ایجاد سیستم امن برای حضور در اجتماع را داشته باشند

وی با اشاره به سیستم سیاست گذاری حضور زنان در جامعه تصریح کرد: سیستم سیاست‌گذاری حضور زنان در اجتماع کشور نصفش مدرنیته و نصف دیگر آن سنتی است و داشته‌های سنتی نیز در حال از بین رفتن است و شکل مدرنی هم به این منظور طراحی نکرده ایم.

زعفرانچی با بیان این که در کشور های غربی برای اینکه نرخ زادو ولد را به عنوان یک استراتژیک حفظ کنند حقوق حمایتی برای زنان قرارداده اند مانند مرخصی زایمان، متذکر شد: درکشور ما الان بر اساس آزمون و خطای بشری و برای این که نرخ زاد آوری را به عنوان یک بحث استراتژیک حفظ کنند می‌ایند در بحث مشارکت اقتصادی زنان دخالت و فرصت های حمایتی طراحی می کنند، در حالی که زنان شاغل کشور سه میلیون و 900 هزار نفر هستند که طبیعتا تمامی آنان متاهل و یا باردار نیستند.

عضو کارگروه مطالعات زنان و خانواده شورای تحول در علوم انسانی با اشاره به کاهش مدت مرخصی زایمان در ایران، گفت: کاهش مدت مرخصی زایمان در ایران نشان می‌دهد مکانیزم حمایتی از اشتغال زنان در جامعه در تنگا است به نظر من این کمبود به رویکرد و نگاه ما باز می گردد و نه به مسائل اقتصادی.

وی خطاب به زنان ایران یادآور شد: زنان به جای این که مطالبه حضور در ورزشگاه را داشته باشند بهتر است مطالباتی در خصوص ایجاد سیستم امن و منظم برای حضور خود در اجتماع را داشته باشند .

لازم به ذکر است دیگر سخنران این همایش سکینه سلطانی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد بود که مطالبی را پیرامون این موضوع بیان کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار