سید وحید دلبری، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی شهرستان سبزوار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: جنبش دانشجویی، جنبشی است که بر طبق حرکتی جمعی، داوطلبانه و به صورت برنامه ریزی شده بر مبنای اهداف و دیدگاههای آرمانی، نسبت به تحولات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه واکنش نشان میدهد.
وی بیان کرد: مقصود از فعالیتهای جنبش دانشجویی در مرحله اول تحت تاثیر قرار دادن افکار و اندیشه ها و در مرحله دوم ایجاد تغییر و تحول در ساختارهای جامعه است.
مسئول سیاسی دفتر بسیج دانشجویی شهرستان سبزوار آرمان گرايي در مقابل مصلحت گرايان، عشق به آرمان ها و مجذوب آرمان ها شدن، صدق و صفا و خلوص را از ویژگیهای جنبش دانشجویی برشمرد.
دلبری خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی مبتنی بر اشخاص نیست و مقابل ظلم، زورگويي، تبعيض، بي عدالتي، تقلب، دورويي و نفاق ایستادگی می کند و در پی از بین بردن این رذایل اخلاقی است. همچنین در حركت دانشجويي، كلك، تقلب، حيله و شيوه هاي غير انساني که فراخور محیط های زندگی کنونی است وجود ندارد و ضمن اين که احساسات در این فضا وجود دارد، منطق و تفکر و بينش و تحصيل و ميل به فهميدن و ژرف نگری هم در آن وجود دارد.
این فعال دانشجویی بیان کرد: از دهه سی شمسی که اولین تشکل های دانشجویی در ایران شکل گرفتند تا کنون، فراز و فرودهای متفاوتی جلوی راه جنبش دانشجویی بوده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و انقلاب فرهنگی در دانشگاه ها، فضای آزاد نقد و آزاد اندیشی بیش از گذشته در محیطهای دانشجویی رواج پیدا کرد و طی سال های مختلف با روی کار آمدن دولت های مختلف گاه این فضای باز به رکود میگرایید.
وی با اشاره به رکودی که در چند سال اخیر در فضای دانشگاهی و بخصوص در بین تشکلهای دانشگاهی ایجاد شده است، گفت: این رکود تا جایی ریشه دوانده که اعضا تشکل های ارزشی و پر سابقه و با تجربه را نیز آزار می دهد و در امر برگزاری مراسمات شان نیز تاثیرگزار است.
دلبری خاطرنشان کرد: این رکود به دلیل تنبلی های تشکیلاتی، کمبود نیرو، نبود دغدغه کار تشکیلاتی، ندادن مجوزها، لغو کردن برنامه ها، کارشکنی در امور تشکل ها، دید سلیقه ای داشتن به برخی تشکل ها و تضعیف کردن تشکل های ارزشی و ... است.
مسئول سیاسی دفتر بسیج دانشجویی شهرستان سبزوار تاکید کرد: تشکل های دانشجویی باید با تقویت هسته های فکری و تشکیلاتی داخلی خود و تقویت بستر فرهنگی دانشگاه ها در گام بعدی، بدون نیاز به دیگران و با اتکا به ظرفیت های دانشجویی خود فضای رکود را پشت سر گذاشته و به محیطی پویا و فعال دست یابند.
وی در پایان بیان کرد: جنبش اصیل دانشجویی به دنبال نقدهای مخرب، مخالفت های نامستند و سیاسی بازی نیست بلکه خواهان محقق شدن خواسته های خود به جهت بازشدن فضای نقد و آزاد اندیشی در مسیر رسیدن به دانشگاه اسلامی و تمدن اسلامی است و ما مطالباتمان را از مسئولان پیگیری میکنیم.