وزارت کشور یمن اسناد تازهای از نقشه از پیش طراحی شده برای فتنه خونین صنعا فاش کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه ماهوارهای «المسیره» گزارش دوم خود را از اسنادی منتشر کرد که اخیرا دستگاه امنیتی یمن در منزل سرکرده شبه نظامیان قانون شکن مرتبط با طرح فتنه در صنعا پیدا کرده است.
این اسناد بخشی از طرح نظامی را که سرکرده شبه نظامیان درصدد اجرای آن برای سقوط صنعا بود برملا میکند. این طرح همانگونه که در گزارش نخست آمده شامل تقسیمبندی پایتخت به چهار بخش نظامی بود که چهار سرکرده امنیتی و نظامی وابسته به رهبر خائنان فرماندهی گروههای مسلح مستقر در هر کدام از آنها را برای تسلط بر نهادهای نظامی، امنیتی و حکومتی را برعهده داشتند.
از جمله اسناد منتشر شده توسط شبکه المسیره سندی است که صفت «بسیار محرمانه» دارد و مربوط به ایده اجرای طرح نظامی علیه صنعاست که شامل دستور العملهایی برای اجرای طرح بر اساس توصیه «طارق عفاش»، برادر زاده علی عبدالله صالح سرکرده شبه نظامیان یا هر فرد دیگری است که به گفته این سند فرماندهی عملیات به وی واگذار میشود.
بر اساس سند مذکور قرار شده بود اجرای طرح بر اساس اقدامات ذیل صورت گیرد:
- سطح آمادگی رزمی گروه گارد ویژه بالا رفته و تشکیلات آنها برای دور دوم هماهنگیها و اجرای طرح فوق العاده مجهز شود.
- گروه رزمی به مراکز گردهمایی نیروها فراخوانده شده و برای مسدود کردن چهار نقطه از پیش تعیینشده پایتخت مستقر شوند.
-گروههای همکار از بین اهالی صنعا بر اساس نقشه به محض صدور دستور اجرای طرح، در پایگاههایشان در هر کدام از نقاط چهارگانه حضور یابند.
صنعاء در تاریخ پنجشنبه ۳۰ نوامبر شاهد درگیری شبهنظامیان مسلح به علی عبدالله صالح رئیس جمهور سابق یمن بود. پایتخت یمن در پی این درگیریها ناآرام شد تا جایی که صالح با اعلام اینکه دست دوستی و مذاکره به سوی ائتلاف عربستان دراز میکند، مقابل نیروهای یمنی اعم از ارتش و انصارالله ایستاد و سرانجام در روز دوشنبه چهارم دسامبر در راه فرار از پایتخت به سوی استان مأرب کشته شد.
جنبش انصارالله این کار علی عبدالله صالح را «خیانت، فتنه و کودتا» علیه شورای عالی سیاسی یمن و خیانت به مردم و ایجاد فتنه در کشور نامید.
تحلیلگران سیاسی، کشته شدن صالح را شکست دیگری برای عربستان سعودی دانستند و از آن به عنوان آخرین برگی یاد کردند که ائتلاف عربستان قصد داشت از طریق آن در یمن به موفقیت برسد، زیرا جنگ عربستان که تا آن زمان دو سال و ۹ ماه را پشت سر گذاشته بود، هیچ موفقیت قابل ذکری برای عربستان به همراه نیاورده بود.