آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۳۰۹۷
گزارش؛

برق در خوزستان ایمنی پیداکرد/تخصیص اعتبار ۵ / ۱میلیارد دلاری صندوق توسعه به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اراضی خوزستان

در بازدید خبرنگاران از اقداماتی که در راستای مهار ریزگردهای این منطقه به دعوت رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی دکتر محمدباقرنوبخت و به همت سازمان مدیریت استان انجام شد از وضعیت ایمنی خطوط انتقال پست برق اهواز، شستشوی مقره ها، کاشت نهال، فاضلاب اهواز و طرح ۵۵۰ هکتاری بازدید به عمل آمد.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو – زهرا مهران راد، وجود پدیده ریزگرد و به تبع آن آلودگی هوا در استان خوزستان پدیده‌ای است که هر چند وقت یک بار علاوه بر خوزستان گریبان مسئولین را نیز می گرفت. بحرانی که از سال ۸۲ به صورت موردی و از سال ۸۴ به صورت جدی افزایش یافت و همین بهمن ماه سال گذشته بود که وقوع گسترده ریزگرد در خوزستان و به دنبال آن اندکی بارندگی موجب ناپایداری سیستم‌های توزیع برق و قطع این نعمت مهم و حیاتی در استان خوزستان شد.
  
در این واقعه عجیب به غیر از اهواز برق ده شهر استان از جمله هویزه، ماهشهر، هندی جان، باوی، کارون، آبادان، حمیدیه، خرمشهر، شادگان و دشت آزادگان برای مدت طولانی قطع شد که البته این پایان ماجرا نبود در پی قطعی برق، تصفیه خانه‌های آب اهواز و بسیاری از شهرهای دیگر که از سیستم برق اضطراری بی بهره بودند از کار افتادند و با این حساب علاوه بر برق آب استان نیز قطع شد. 

با این روند ۱۸۰ سایت مخابراتی استان نیز از مدار خارج و عملا مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات استا با تعطیلی مواجه شد و پس از این همه کش و قس بالاخره این استان مظلوم توجهات زیادی را به خود جلب کرد.


11


براین اساس دامنه آسیب ریزگرد‌ها از سالیان قبل دولت‌ها را بر آن داشت تا برای کاهش خسارت‌های ناشی از این بحران از قبیل: مهاجرت دسته جمعی، تغییر معادلات اجتماعی، خالی شدن روستا‌ها از سکنه و... اقداماتی برای حل مشکل ریزگرد‌ها البته با کانون‌های داخلی انجام دهند. 

در بازدید خبرنگاران از  اقداماتی که در راستای مهار ریزگردهای این منطقه به دعوت رئیس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی محمدباقرنوبخت و به همت سازمان مدیریت استان انجام شد از وضعیت ایمنی خطوط انتقال پست برق اهواز که به گفته کارشناسان این مرکز در برابر ریزگرد‌ها ایمن شده بود،دیدار به عمل آمد.

شستشوی دکل‌های برقی در زمانی که گرد و خاک در این استان به حد بالایی می‌رسد از اهمیت زیادی برخوردار است در گذشته باید شست و شو در حالت بی برقی انجام می‌شد،تا خطر برق گرفتگی برای کارگران وجود نداشته باشد، اما الان با دستگاه‌های جدید برای شست و شو نیازی به قطع برق نیست و شست و شو در حالی انجام می‌شود که حالت آب گریزی برای تجهیزات در حال شست و شو ایجاد می‌شود.


برای شست و شوی این مقره‌ها با پیمانکاری قراردادی به مبلغ ۴ میلیاردتومان منعقد شد که در فاز اول ۵ هزار و ۱۵۰ در فاز دوم ۴ هزار و ۹۴۴ و در فاز سوم ۱۳ هزار و ۲۰۰ مقره با این روش شست و شو شد.



11


**ایمن کردن برق در برابر ریزگرد‌ها

در این بازدید مسعود قنواتی معاون بهره برداری شرکت برق منطقه‌ای استان خوزستان در خصوص مزیت این نوع شست و شو می‌گوید: این نوع شست و شو تخصصی است و بعد از تکمیل فرایند شست و شو مواد آب گریز روی مقره‌ها ریخته می‌شود که عملکرد آن مثل یک لایه لاستیکی است و حتی رطوبت و گرد و خاک نیز تاثیری بر آن نخواهد داشت و باعث گل و لای و پخش شدن آن نمی‌شود در نتیجه جرقه و قطعی برق مطابق آنچه سال‌های گذشته در اهواز رخ داد پیش نخواهد آمد. 


قنواتی تاکید کرد: در حقیقت با این اقدام برق در مقابل ریزگرد‌ها ایمن شده است. براین اساس سایر اقدامات انجام شده برای مهار ریزگرد‌ها طی سالهای ۹۰ تا ۹۵ پروژه مالچ پاشی و نهال کاری ۴ هزار و ۴۱۱ هکتار و هم چنین نهال کاری همراه با آبیاری ۱۰ هزار و ۱۳۴ هکتار از اراضی را که کانون تولید ریزگرد‌ها بوده اند تحت کشت قرار گرفتند.




11

براین اساس در سال ۹۵ عملیات نهال کاری در ۴ هزار و ۷۹۷ هکتار با اعتباری بالغ بر ۳۰۲ هزار و ۶۶۳ میلیون ریال و تولید ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار اسلحه نهال با اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیون ریال انجام شده است. هم چنین احداث کانالی به طول ۲۲ کیلومتر با اعتبار ۱۴۰ هزار میلیون ریال با هدف آبیاری نهال‌های کاشته شده و ایجاد رطوبت در اراضی و جلوگیری از گرد و غبار از جمله اقدامات انجام شده در مهار ریزگرد‌ها در جنوب اهواز است. 



در ادامه بازدیدی از تصفیه خانه بخش فاضلاب بخش شرقی اهواز داشتیم که به گفته فردوس کریمی مدیر عامل این مجموعه این تصفیه خانه بزرگترین تصفیه خانه در ایران و سومین در خاورمیانه است و به وسیله آن مشکل اساسی مردم شرق اهواز حل خواهد شد. 




11


براین اساس تاریخ عقد قرارداد توسعه و ساخت این تصفیه خانه اردیبهشت ۸۸ بود و بنا بر این بود که دوره طراحی و ساخت آن ۳۰ ماه به طول بیانجامد که به دلیل تحریم‌ها عملا وعده سی ماهه محقق نشد، مبلغ قرارداد معادل ۳۶۰ میلیارد ریال بود که ابتدا بنا بود صددرصد مبلغ ارضی و پروژه به انضمام ۵۰ درصد مبلغ ریالی توسط بانک جهانی و ۵۰ درصد باقی مانده مبلغ ریالی توسط وزارت نیرو پرداخت شود، اما در عمل به دلیل تشدید تحریم‌ها حمایت مالی بانک جهانی قطع و از تاریخ ۸ مهر ۸۸ دولت عهده دار تامین مالی پروژه می‌شود.
کریمی ابراز امیدواری کرد: این پروژه قبل از سال جاری به بهره برداری برسد. 

**با اتمام طرح 550هزارهکتاری در تولید گندم به صادرات خواهیم رسید

در ادامه بازدیدی از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری داشتیم که توسط موسسه جهاد نصر اقداماتی را به شرح ذیل انجام داده است:
۱ -احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی
۲ -احداث شبکه‌های زهکشی (زیرزمینی سطحی)
۳ -تجهیز و نوسازی اراضی (تسطیع اراضی و احداث جاده بین مزارع)
در ادامه مهدی ضرغام مدیر پروژه در خصوص جزییات این طرح گفت: این طرح مربوط به دهه ۷۰ و سال ۷۵ و دستور مستقیم مقام معظم رهبری بوده است، اما تا به حال مسکوت مانده بود، براساس زمان بندی این طرح از ابتدای سال ۹۳ با سفر رئیس جمهور به خوزستان آغاز به کار کرد و براساس زمان بندی بناست تا سه ساله تکمیل و تحویل کشاورزان شود.

11


**تولید گندم در مزارع لم یزرع به 5/5میلیون تن خواهد رسید

وی دلایل عدم پرداختن به این طرح از دهه ۷۰ تاکنون را کمبود بودجه دانست و گفت: بر این اساس از زمان بندی اعلام شده از ابتدای سال ۹۳ با مجوزهای اخذ شده بنا بر این شد که از صندوق توسعه یک و نیم میلیارد دلار به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اختصاص داده شود.

مدیر پروژه طرح احیای ۵۵۰ هزار هکتار اراضی خوزستان و ایلام در خصوص محصولات کشت شده در این زمین‌ها گفت: کشت زمستانه اراضی کشاورزی گندم، جو و کشت تابستانه آن ذرت خواهد بود وبا تکمیل طرح550هزارهکتاری در تولید گندم به صادرات خواهیم رسید.


ضرغام درخصوص نحوه عملکرد موسسه جهاد نصرتصریح کرد: روستاهای خالی از سکنه در اینجا زیاد بود و کشت آن‌ها براساس دیم بود براین اساس و به خاطر خشکسالی کشاورزان زیادی از این منطقه مهاجرت کردند، اما در شرایط فعلی و با اقدامات انجام شده کشت دیم در این منطقه جمع آوری شد و به خاطر سهمیه بندی آب و ایجاد کانال‌ها به منظور آب رسانی به مزارع کشاورزی مهاجرت معکوس شده است.
وی در خصوص نحوه تخصیص این اراضی به کشاورزان و تجهیز آن‌ها نیز گفت: کشاورزان مبلغی را برای تهاتر زمین پرداخت کرده اند هم چنین بابت تجهیز زمین و تبدیل زمین‌های شوره زار و لم یزرع به زمین‌های قابل کشت مبالغی از کشاورزان اخذ شد.

در ادامه ابوعلی، مدیر اجرایی کارون و دز در خصوص نحوه تکمیل این طرح‌ها گفت: در شرایط فعلی بحث ۲۷۰ هزار هکتار عملیات اجرایی از ۵۵۰ هزار هکتار در فاز اول اجرا شد و این طرح جزو دستاوردهای بزرگ برای شبکه آبیاری شمال شرق اهواز محسوب می‌شود. 

وی با بیان اینکه این مناطق عمدتا شورابی بوده و قابلیت کشت نداشته تصریح کرد: پیش بینی ما بر این است که در سال‌های اولیه کشت با توجه به اینکه زمین‌ها به میزان حداکثر برداشت خود نمی‌رسد میزان برداشت سه و نیم تن و در آینده و به تناسب سال به سال پیشرفت خواهد کرد و به پنج و نیم میلیون تن گندم خواهد رسید. این در حالی است که در گذشته میزان برداشت گندم از این زمین‌ها به دلیل عدم تجهیز شدن به بیش از یک تا یک و نیم تن نمی‌رسید.

**کشاورزان:پرداخت مالیات بر ارزش افزوده منصانه نیست

در ادامه این بازدید، گروهی از کشاورزان مشغول به کار در این زمین‌ها نیز در خصوص تجهیز شدن زمین‌ها حرف هایی داشتند. 

برخی از آن‌ها معتقد بودند با وجود اینکه در این مناطق مقیاسی معادل صد هکتار زمین داشتیم، اما هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌کردیم، ولی پس از تجهیز شدن زمین‌های کشاورزی به طور مثال سال گذشته چهار تن برداشت از زمین‌های خود داشتیم.

آن‌ها همچنین عنوان می‌کردند به لحاظ آبرسانی و آبیاری با مشکل مواجه هستند و زمین هایی با این وسعت که قبل از توسعه یافتگی پنج پمپ آب داشتند الان نیز با همان پنج پمپ اداره می‌شوند. علاوه بر آن آن‌ها از پرداخت ۹ درصد مالیات ارزش افزوده بابت فروش گندم به دولت نیز گلایه‌مند بودند.

برخی دیگر از کشاورزان از مشکلات و نارسایی‌های موجود در این طرح گفتند. به عنوان مثال بیان کردند: براساس قانون دولت ۶۲۰ هزارتومان حق اشتراک برای زمین‌های توسعه‌ای از ما دریافت می‌کند و در خصوص سایر اراضی نیز که اصلاح هندسی شده اند ۲۲۰ هزار تومان دریافت می‌شود و علت قیمت پایین زمین هایی که اصلاح هندسی شدند است که این زمین‌ها حق آب دارند و خدمات آب دریافت می‌کنند.


ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار