به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، داوریار، رئيس دانشگاه پیام نور خراسان ضوی امروز در همایش «ملی نماز، ولایت و مسجد در فرهنگ رضوی» که به میزبانی دانشگاه پیام نور استان در تالار قدس کتابخانه حرم رضوی برگزار شد، در خصوص نحوه برگزیدن مقالات ارسالی به این همایش گفت: این مقالات توسط علما و اساتید مجرب دانشگاه و حوزه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت از میان ۱۰۰ مقاله ارسالی هفتاد مقاله برگزیده شد.
بر فرهنگ سازی و تاثیر گذاری نماز در بین دانشجویان و دانشگاه تاکید داریم
وی در ادامه سخنان خود با بیان این موضوع که فرهنگ مقدمه آموزش است، بنابراین در خصوص نماز ابتدا باید فرهنگسازی شود، گفت: ما بر فرهنگ سازی و تاثیر گذاری نماز در بین دانشجویان و دانشگاه تاکید داریم.
رئیس دانشگاه پیام نور خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که همایش امسال نماز با نام امام رضا(ع) گره خورده است، تصریح کرد: باید در جهت گسترش فرهنگ رضوی فعال باشیم و دانشگاه پیام نور به واسطه این که نمایندگیهایی در خارج از کشور دارد، تکلیف خود می داند که در جهت توسعه این فرهنگ در خارج نیز تلاش کند.
هم راستا بودن استاد، محیط، محتوا و مدیریت در دانشگاه خروجی خوبی خواهد داشت
در ادامه حجت الاسلام سعیدی گفت: طبق آیات و روایات خداوند طرح جامعی برای تکامل بشر ایجاد کرده که از دو بخش ربوبیت تکوینی و ربوبیت تشریعی تشکیل شده است.
نماینده ولی فقیه در سپاه افزود: ربوبیت تشریعی در قالب بعثت از آدم شروع شده است و با پیامبر(ص) این طرح ثبیت شد و استمرار آن در قالب امامت شکل گرفت.
وی بیان کرد: این طرح جامع الهی که برای تکامل انسان وتقویت او است، دو جهت افقی وعمودی از زندگی انسان را در بر میگیرد.
حجت الاسلام سعیدی ضمن اشاره به این نکته که جهت افقی طرح الهی فراگیر و فرا زمانی و مکانی است؛ اما جهت عمودی آن تمام لایههای زندگی انسان را میپوشاند، خاطرنشان کرد: طرح الهی بدون نقص است و نارسایی در آن وجود ندارد.
نماینده ولی فقیه در سپاه تصریح کرد: جهت عمودی طرح الهی لایههایی چون جهان بینی و نوع نگاه به مبداء، انسان و هستی، مبانی واصول، نظام مدیریت و قانونگذاری، قوائد کلی حاکم بر برادری انسان و قوائد زندگی بشر را در برمیگیرد.
وی با بیان این که باید نارسایی های فرهنگی، دینی و تقوایی جامعه اسلامی را ریشه یابی کنیم، چون در طرح الهی نارسایی و نقصی وجود ندارد، تصریح کرد: در دانشگاه چهار عامل استاد، محیط، محتوا و مدیریت در راستای یکدیگر باشند خروجی آن خوب خواهد شد؛ اما چنانچه محیط آلوده بود و یا استاد سکولار، طبیعتا خروجی مدنظر حاصل نخواهد شد.
حجت الاسلام سعیدی با بیان اینکه مشکل امروز سبک زندگی تلفیقی است که جوامع دارند و به این خاطر نواقصی در لایه های زندگی انسان وجود دارد، خاطرنشان کرد: با وجود این که قانون اساسی جامعی نسبت به قانون اساسی دیگر کشورها داریم؛ اما در سیستم و نظام برنامه ریزی مشکل وجود دارد و هنگامی که به این ها میرسیم گیر می کنیم.
وی پوشش، مدل ساخت مسکن و روابط خانوادگی را از دیگر مشکلات جامعه اسلامی برشمرد و تصریح کرد: ساخت مسکن امروز در کشور به سبک غربی است که با فرهنگ دینی ما سازگاری ندارد.
انسان از طریق نماز میتواند بالاترین و عمیق ترین ارتباط خود را با ذات باری تعالی داشته باشد
در ادامه کریم نجفی با تاکید بر تاثیر نماز، مسجد و ولایت در جامعه گفت: برگزاری دومین همایش ملی علمی و پژوهشی نماز، ولایت و مسجد در فرهنگ رضوی در بارگاه ثامن الحجج(ع) منشا خیرات و برکات بسیاری است.
معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور کشور خاطرنشان کرد: انسان از طریق نماز میتواند بالاترین و عمیق ترین ارتباط خود را با ذات باری تعالی داشته باشد و با گفتن عبارت «السلام علینا و علی عبادالله الصالحین» ارتباط اجتماعی خود را با بندگان صالح خداوند نیز برقرار میکند.
نجفی ادامه داد: جوانان دانشگاهی و دانشجویان که آیندهسازان جامعه هستند در جستجوی بینشهای کامل و بهروز هستند که این مهم از طریق اُنس با نماز و قرآن محقق خواهد شد.
نماز خواندن و عبودیت پروردگار، محور دعوت انبیا بودهاست
همچنین در پیام آیت الله نور همدانی به این همایش آمده است: بنابر فرمایش حضرت امام رضا (ع) نماز هر شخص باتقوایی را به خدا نزدیکتر میکند.براساس آیات قرآن، نماز خواندن و عبودیت پروردگار، محور دعوت انبیا بودهو آرزوی آنان این بودهکه بچههای آنها نمازخوان باشند، بنابراین ما هم اگر میخواهیم فرزندانمان دیندار و نمازخوان باشند، باید این خواسته مهم را از درگاه الهی مسالت کنیم.
نماز بهترین شکل رابطه با خداست و عبادتی به زیبایی نماز نیست، نماز به مانند چشمه آب زلال و پاکی است که انسان روزانه پنج نوبت خود را در این چشمه پاک میشوید و طاهر میشود و این طهارت پیوستگی، انسان را از آلودگیها و گناهان دور میدارد.
نخستینچیزی که از انسان در آخرت محاسبه میشود، نماز است، اگر چنانچه نماز او قبول شود و صحیح باشد، بقیه اعمال او نیز صحیح و قبول است و اگر نماز او رد شود، بقیه اعمال او نیز غیرقابل قبول است؛بحث در مقوله نماز، ولایت و مسجد فراوان است و در این مقال کوتاه نمیگنجد اما تبیین آنها و تلاش برای تحقق آنها در جامعه اسلامی امری بسیار لازم و ضروری است.
از اینکه همایش ملی علمی،پژوهشی نماز، ولایت و مسجد در فرهنگ رضوی با مشارکت نهادهای مختلف فرهنگی در سالروز وحدت حوزه و دانشگاه در جوار بارگاه منور رضوی برگزار میشود از تلاش همه دستاندرکاران تقدیر مینمایم.