آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۵۸۵۴
محمد سالاری در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

پل‌ها و تونل‌های تهران در برابر زلزله آسیب پذیرند/ به مقررات ملی ساختمان‌سازی اهمیت داده نمی‌شود

سالاری گفت: در گزارشی که سازمان زمین شناسی کشور در دوره چهارم شورای شهر ارائه داد موید این موضوع بود که بسیاری از تونل‌ها و بزرگراه‌ها و معابر در اثر حوادث غیرمترقبه‌ای مثل سیل و زلزله آسیب پذیر هستند و یا برخی از آن‌ها در مسیر‌های گسل‌های زلزله قرار گرفته اند.

محمد سالاری، عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پیرامون مقاومت سازه‌های تهران گفت: ایمنی کالبد شهر تهران که این کالبد هم شامل زیرساخت ها، بزرگراه‌ها و هم ساختمان‌ها می‌شود وضعیت خوبی ندارد و این ناهنجاری بسیار جدی است که ما با آن روبرو هستیم. این مسئله که ناهنجاری عدم ایمنی ساختمان‌ها به چه چیزی برمی گردد هم به مجموعه طرح‌های شهری که در حوزه فنی و عمرانی به ویژه در شبکه‌های معابر، پل‌ها و تونل‌ها بوده است که در فرآیند اجرای این‌ها یکی از نگرانی‌ها این است که پیوست‌های مطالعاتی لازم انجام نشده باشد.

وی افزود: در گزارشی که سازمان زمین شناسی کشور در دوره چهارم شورای شهر ارائه داد موید این موضوع بود که بسیاری از تونل‌ها و بزرگراه‌ها و معابر در اثر حوادث غیرمترقبه‌ای مثل سیل و زلزله آسیب پذیر هستند و یا برخی از آن‌ها در مسیر‌های گسل‌های زلزله قرار گرفته اند. در حوزه ساختمان‌های شهر تهران نیز همین طور است، ما تا دو دهه پیش مقررات ملی ساختمان نداشتیم لذا سازه‌های پیش از آن بدون ایمنی‌های لازم ساخته شده است که صرفا به جهت تعهدی که معماران آن زمان داشتند می‌توان گفت: برخی از آن ساختمان‌ها ایمنی دارند، ولی بسیاری از آن‌ها از ایمنی نسبی حتی برخوردار نیستند.

سالاری در ادامه گفت: ساختمان‌های که در سال‌های اخیر نیز ساخته شده به طور کامل مقررات ملی ساختمان را رعایت نکرده اند، گرچه وضعیت نسبت به گذشته بهتر شده است. دلیل این عدم رعایت این است که در ساخت ساختمان‌ها مجریان ذی صلاح وجود نداشته اند و مهندسین ناظر حقیقی و حقوقی نیز به صورت کاملا مستند سر پروژه‌ها نبودند و در نتیجه مجموعه این عوامل این نگرانی را برای آسیب پذیر بودن ساختمان‌های تهران ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: ما مدام از چالش‌ها و وضعیت گذشته حرف می‌زنیم، این امر تا حدی که شناخت جامعی از وضعیت موجود به ما بدهد کافی است، ولی تکرار این موضوعات و هر بار گزارش‌های مبتنی بر چالش‌های گذشته یک سرخوردگی جدی را برای شهروندان ایجاد می‌کند. به هر حال ما پس از سه، چهار ماه از آغاز کار شورای پنجم باید راهکار‌های جدیدی را ارائه دهیم که طبق این راهکار‌ها بتوانیم بخشی از این مشکلات را حل کنیم.

عضو کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر اظهار داشت: انتظار شهروندان این نیست که ما بتوانیم تمام مشکلات و چالش‌هایی که طی صد سال و یا دهه‌های گذشته ایجاد شده است را طی یک دوره حل کنیم، اما باید بتوانیم بخشی از آن‌ها را حل کنیم.

سالاری در مورد تدابیر جدید شورای شهر برای مقاوم سازی سازه‌های تهران گفت: یکی از این تدابیر این است که مقررات ملی ساختمان به عنوان یکی از اصول اصلی توسط تمام نهاد‌ها رعایت شود و هم شهرداری‌ها بپذیرند و موافقت کنند که ساختمان‌های شهر تهران توسط افراد حرفه‌ای ساخته شود و به هیچ عنوان اجازه ساخت به افراد غیر حرفه‌ای داده نشود و قانون این را نیز داریم که باید اجرایی شود.

وی افزود: مقررات ملی ساختمان این روز‌ها در هیئت دولت مطرح است که اگر نسخه نهایی آن اعلام شود خیلی از مشکلات قانونی تسهیل می‌گردد.

این عضو شورای شهر در ادامه اذعان داشت: یک مسئله‌ای که مهم است آگاه سازی مردم می‌باشد که شامل فرهنگ سازی و آموزش جامعه است. اگر مردم متوجه شوند که عدم رعایت اصول شهرسازی و قوانین و مقررات ملی ساختمان، اصول ایمنی چه قدر مهم است و عدم رعایت آن می‌تواند موجب خطرات جانی و مالی بسیاری برای آن‌ها شود خودشان مطالبه می‌کنند و در خرید ساختمان به جای توجه به ظاهر ساختمان و لاکچری بودن آن به رعایت اصول ایمنی در آن ساختمان توجه می‌کنند و ساختمانی را که اصول ایمنی در آن رعایت شده باشد خریداری می‌کنند.

وی افزود: در حال حاضر متاسفانه شاخص‌هایی که برای خرید مسکن شهروندان مورد توجه قرار می‌دهند غالبا ملاک‌های ظاهری می‌باشد، در صورتی که این‌ها فرع می‌باشد و اصل مطالعات ژئوتکنیکی، طراحی سازه، طراحی و نحوه اجرای نقشه‌های برق می‌باشد.

سالاری تصریح کرد: اینکه شناسنامه ساختمان به مرور و به صورت مستمر باید توسط مجری ساختمان تهیه شود و دستگاه‌های نظارتی نیز آن را تایید کنند و در نهایت هنگام پایان کار این شناسنامه نیز ارائه شود را ما هنوز نداریم. اینجاست که ما به عنوان کمیسیون شهرسازی و معماری به صورت جدی ورود پیدا کرده ایم و جلساتی را در این زمینه در حال برگزاری هستیم که این مسئله شناسنامه ساختمان اجرایی شود و البته توقع ما از رسانه‌ها این است که این رسالت را به خوبی اجرا کنند و برای مردم جا بیندازند که مسئله ایمنی ساختمان مسئله مهمی است و هنگام خرید ساختمان به این مسائل توجه کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار