دانشجوی ۲۱ ساله سنندجی و قهرمان آسیا گفت: در گذشته افراد بدون مسابقات و بر اساس لابیهایی که داشتند، انتخاب میشدند؛ اما با تغییر ریاست فدراسیون شرایط کاملا تغییر کرده است و برای راه یابی تیم ملی باید ۳ مرحله مسابقات را پشت سر بگذاریم.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دانشجوی 21 ساله سنندجی مدال طلای مسابقات زورخانه ای و کشتی پهلوانی را به گردن آویخت تا بار دیگر نام دانشجویان را در صدر اخبار ورزشی قرار دهد. وی که به همراه 11 نفر از اعضای تیم ملی به فیلیپین رفته بود، توانست به همراه اعضای تیم 8 مدال برای کشورمان کسب کنند تا عنوان قهرمانی را از آن خود کند و قهرمان آسیا شود.
حمیدرضا کردی، دانشجوی معماری سما سنندج در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: مسابقات زورخانهای در سطح بالایی برگزار شد و توانستم مدال طلای تیمی و طلای میل بازی و همچنین نقره کباده را از آن خود کنم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بازیهای زورخانهای و کشتی پهلوانی از ایران به کشورهای دیگر صادر شده است، افزود: با آنکه ایرانیها از قدیم الایام به انجام بازیهای زورخانهای میپرداختند، اما کم کم کشورهای دیگر نیز به این بازیها علاقمند شدند و از حدود 10 سال گذشته فدراسیون جهانی مربیان زیادی را به کشورهای دیگر فرستاد و نکته جالب اینکه در حال حاضر ۳۵ کشور دنیا فدراسیون ورزشهای زورخانهای دارد و تیم هایشان نیز در سطح بین المللی فعالیت میکنند.
این دانشجوی قهرمان در ادامه تصریح کرد: در این دوره از مسابقات ورزشکاران ۱۵ کشور آسیایی از جمله ایران، عراق، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، اندونزی، مالزی، قرقیزستان، چین تایپه، هنگکنگ، هند، نپال، تاجیکستان، ویتنام و کرهجنوبی در بخشهای مختلف به رقابت پرداختند و در کل مسابقات در سطح بالایی برگزار شد.
کردی با انتقاد از فدراسیون قبلی ورزشهای زورخانهای تاکید کرد: در گذشته افراد بدون مسابقات و بر اساس لابیهایی که داشتند، انتخاب میشدند. اما با تغییر ریاست فدراسیون شرایط کاملا تغییر کرده است و برای راه یابی تیم ملی باید ۳ مرحله مسابقات را پشت سر بگذاریم و این نشان میدهد که اعضای تیم ملی باید از فیلترهای مختلفی رد شوند و انتخابها سلیقهای نیست.
وی با اشاره به بخشهای مختلف مسابقات گفت: این رقابتها در سه بخش تیمی زورخانهای، هنرهای فردی شامل میل سنگین، میلبازی، سنگ، کباده، چرخ تیز و چرخ چمنی و کشتی پهلوانی در پنج وزن ۵۰ تا ۶۰، ۶۰ تا ۷۰، ۷۰ تا ۸۰، ۸۰ تا ۹۰ و بالای ۹۰ کیلوگرم برگزار شد.
این قهرمان آسیا با اشاره به اینکه مشوقش برای ورزش زورخانهای پدرش بوده است، گفت: از کودکی با پدرم به زورخانه میرفتم و از همان زمان نیز به این ورزش علاقمند شدم. در تمام مراحل تمرینات پدرم مشوقم بود و در همه جا همراهی ام میکرد.
کردی هدف از ورزش کردن را زندگی سالم و رسیدن به قهرمانی میداند و معتقد است که ورزش سبب شده است که از بسیاری از کارها دوری کند زندگی سالمی را پیش بگیرد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه در این زمینه همکاری خوبی با او داشته است، ادامه داد: پشتکار، تلاش و جدیت در کار مهمترین عوامل رسیدن به موفقیت است، اما نباید به بهانه ورزش از درس و تحصیل جا ماند.
این دانشجوی معماری با اشاره به امتیازی که این قهرمانی در دانشگاه برایش به همراه دارد، گفت: در حال حاضر ترم آخر کاردانی هستم و نمیتوانم از امتیاز قهرمانی استفاده کنم؛ اما طبق قوانین وزارت ورزش با ورود به مقطع کارشناسی میتوانم چهار ترم از تخفیف ۵۰ درصدی شهریه برخوردار شوم و این امتیاز خوبی به حساب میآید.