آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۷۶۵۸

ادامه اقدامات نسنجیده ترامپ در سال نو میلادی

تنها با گذشت چند روز از سال نو، رئیس‌جمهور آمریکا نشان داد به هیچ عنوان از رویکرد سابق خود دست نکشیده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از آسوشیتدپرس، با آغاز سال جدید میلادی برخی فکر می‌کردند دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ممکن است از میزان جنجال‌های خود در شبکه‌های ارتباطی بکاهد و از تحریک سران کشور‌های مختلف در توئیتر دست بردارد، اما تنها با گذشت چند روز از سال نو، ترامپ نشان داد به هیچ عنوان از رویکرد سابق خود دست نکشیده است.

ترامپ سال جدید را به شکلی فوق العاده تهاجمی شروع کرد و با چنان سرعتی در توئیتر به همه تاخت که حتی نزدیکترین مشاوران، شرکای بین المللی و افکار عمومی از حملات وی متحیر ماندند. ترامپ تنها چند ساعت پس از شروع سال نو و در حالی که بسیاری مشغول جشن گرفتن بودند با حمله به مقامات پاکستان آن‌ها را دروغگویانی نامید که به تروریست‌ها کمک می‌کنند و به آن‌ها پناه می‌دهند.

در مورد فلسطین، ترامپ با تهدید مقامات فلسطینی تهدید کرد کمک‌های آمریکا را به آن‌ها در صورتی که با گفتگو‌های صلح با رژیم صهیونیستی موافقت نکنند، قطع خواهد کرد.

ترامپ همچنین در مورد ایران گفت، این کشور در تمامی سطوح شکست خورده است و از حمایت کامل آمریکا از اغتشاشات در ایران خبر داد.

رئیس جمهور آمریکا در مورد کره شمالی گفت، ممکن است کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی بر روی میز کار خود یک دکمه هسته‌ای داشته باشد، اما دکمه هسته‌ای روی میز کار وی بسیار بزرگتر است و عملا تهدید به دست زدن به نخستین حمله هسته‌ای جهان در هفتاد سال گذشته کرد.

البته این شرایط برای هواداران ترامپ عادی به نظر می‌رسد، چرا که وی در اولین سال حضور خود در کاخ سفید مرز‌های اظهارنظر و کار‌های رئیس جمهور آمریکا را جابجا کرد و صحبت از وعده‌ها و قول‌هایی به میان آورد که اغلب نیز عملی نشدند. با این حال برای کشور‌هایی که در سراسر جهان مضطربانه به حرف‌های ترامپ گوش می‌دهند چنین بیانیه‌هایی دارای عواقبی واقعی است. به عنوان مثال پاکستان خیلی زود در واکنش به صحبت‌های ترامپ، سفیر آمریکا در اسلام آباد را احضار کرد و خواستار توضیحات وی در قبال رفتار ترامپ در برابر پاکستان به عنوان یکی از متحدان اصلی امنیتی واشنگتن شد.

کارشناسان مسائل کره شمالی نیز نگران آن هستند که صحبت‌های تحریک آمیز ترامپ راجع به کره شمالی، دو کشور را به سوی جنگی غیرقابل اجتناب سوق دهد.

جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا در مصاحبه با شبکه ان. بی. سی نیوز گفت: «این دیگر بازی نیست؛ رئیس جمهور باید به این درک برسد که هر حرفی از وی معنا و مفهوم خاصی دارد. به نظر من رفتار رئیس جمهور بسیار خطرناک است.»

البته کاخ سفید تلاش کرد از این التهاب بکاهد و سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید اظهارات ترامپ در مورد رهبر کره شمالی را تحریک آمیز ندانست و آن ر. ا. «دفاع ترامپ از منافع مردمش دانست» و گفت: «چیزی که می‌تواند خطرناک باشد سکوت ترامپ است. او رئیس جمهوری نیست که بخواهد بترسد و نمی‌خواهد ضعیف باشد.»

در همین حال، واکنش شدید ترامپ به سخنان استیو بنن، مشاور سابق کاخ سفید که در کتابی جدید دیدار پسر دونالد ترامپ با یک وکیل روس در سال ۲۰۱۶ را خیانت آمیز خوانده بود و دیوانه خواندن بنن بسیاری از سیاستمداران را در واشنگتن در بهت و حیرت فرو برد.

اظهارات تازه ترامپ و سخنان تحریک آمیز وی در فضای مجازی باعث شده است بسیاری از مقامات آمریکایی در شورای امنیت ملی کاخ سفید و وزارت خارجه این کشور به این فکر کنند که ترامپ با توئیت‌های جدید خود در حقیقت یک مسیر و راهبرد جدید را معرفی می‌کند.

اما با این حال به نظر می‌رسد حرف‌های تحریک آمیز ترامپ خبر از شروع راهبردی جدید نمی‌دهد. به عنوان مثال ترامپ در توئیت خود از کاهش کمک‌های مستقیم مالی به پاکستان خبر داد، چرا که از نظر وی سران پاکستان، مسئولان آمریکایی را احمق فرض می‌کنند و به تروریست‌های پناه می‌دهند. اما این صحبت ترامپ در حقیقت اشاره به صحبت‌های نیکی هیلی، فرستاده آمریکا در سازمان ملل و تصمیم سال گذشته دولت آمریکا برای کاهش ۲۵۵ میلیون دلاری کمک به پاکستان است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار