آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۷۷۱۴

بیانیه سازمان ملل درباره تشدید بازداشت‌‌ها در عربستان

مسئولان و نهاد‌های حقوق بشری سازمان ملل در بیانیه‎ای مشترک خواستار آزادی ده‎ها نفر از شهروندان بازداشت شده عربستان بویژه پس از، ولیعهدی محمد بن سلمان شدند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پنج مسئول حقوق بشری سازمان ملل در پی تشدید بازداشت‎های ماه‌های گذشته در عربستان و همچنین دوره پس از تکیه زدن محمد بن سلمان بر مسند ولی‎عهدی، بیانیه‏‌ای مشترک در خصوص آزادی بازداشت‎شدگان صادر کردند.

دو نهاد «عفو بین الملل» و «دیده بان حقوق بشر»، «عملیات گسترده عربستان برای بازداشت‎های خشن» بویژه از زمان ولی‎عهدی محمد بن سلمان را «نگران کننده» خواندند.

به گزارش اسپوتنیک، در این بیانیه مشترک آمده است که عربستان «با سوء استفاده از قوانین ضد تروریستی دست به بازداشت‌های گسترده خشونت‌آمیز می‌زند و این روش نگران کننده‌ای است.»

عربستان در تابستان گذشته، موجی از بازداشت روحانیون و مبلغان سعودی را آغاز کرده بود که برخی از آنان آزاد شدند و برخی دیگر هنوز در بازداشت به سر می‌برند.

در این بیانیه آمده است که «ما شاهد ظلم و ستم عربستان در حق حامیان حقوق بشری هستیم که برای احقاق حق آزادی بیان و ایجاد نهاد‌های حقوق بشری تلاش می‌کنند».

در ادامه این بیانیه به نام «سلمان العوده» روحانی سعودی اشاره و اعلام شد که وی خواستار افزایش پایبندی به حقوق بشر است که در ماه سپتامبر گذشته بازداشت شده بود.

شهریور گذشته محمد العریفی، روحانی مشهور حکومتی عربستان به همراه روحانیون دیگری مثل «سلمان العوده»، «عائض القرنی» و «علی العمری» بازداشت شده بود. بازداشت العوده و القرنی نارضایتی بخش مذهبی عربستان را ناخرسند کرده بود. العوده و القرنی در عربستان طرفداران زیادی دارند. حساب کاربری این دو در توییتر به ترتیب ۱۴ و ۱۷ میلیون نفر دنبال کننده دارد.

نهاد‌های حقوق بشری سازمان ملل تاکید کردند که از دولت عربستان می‎خواهیم که درباره این بازداشت‎های گسترده مربوط به تروریسم اطلاعات بیشتری را ارائه کند.

در این بیانیه حقوق بشری به بازداشت‎های نوامبر گذشته که طی آن ۲۰۰ نفر اعم از شاهزادگان و مسئولان سعودی در چارچوب طرح مبارزه با فساد بازداشت شده بودند، اشاره نشده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار