
واکنشها به محکومیت دانشجویان عدالتخواه شیراز؛
مواجهه قهری با دانشجویان کمتجربه، حکم به نداشتن آزادی است/ «سرمایه اجتماعی» با ضرب و زور میسوزد، تباه میشود و از بین میرود
فعالان دانشجویی و رسانهای در واکنشهای متفاوت، به بیان دیدگاهها و نظرات خود در رابطه با بازداشت و محکومیت چهار دانشجوی جنبش عدالتخواه شیرازی پرداختند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیست و پنجم مهر ماه سال جاری چهار دانشجوی شیرازی دادگاهی شدند تا مجموعه اتفاقات ناخوشایند مهر ماه یا همان آغاز سال تحصیلی از مرگ و خودکشی و تجمع و تحصن گرفته تا استعفا و غیر و ذالک تکمیل شود! این جلسه به صورت غیرعلنی در شعبه ۱۰۱ کیفری دو در مجتمع قضایی شهید قدوسی شیراز برگزار شد.
پس از اعلام حکم سلمان کدیور، دبیر اسبق جنبش عدالتخواه دانشجویی، حسین شهبازی زاده دبیر اسبق جنبش عدالتخواه، هادی مسعودی عضو اسبق شورای مرکزی جنبش عدالتخواه و مصطفی پور خسروانی دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز، برخی فعالان دانشجویی و رسانه به بیان نظرات و تحلیلهای خود در این رابطه با محکومیت این دانشجویان پرداختند که در اینجا به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد.
یکی از فعالان رسانه ای در توییتی با انتقاد از محرومیت چند دانشجوی شیرازی، نوشت: محرومیت پنج ساله از فعالیت سیاسی چند دانشجو در اصل محاکمه و محکوم کردن جمهوری اسلامی ایران به نداشتن مردم سالاری و آزادی نقد است.
یکی از فعالان رسانه ای در توییتی با انتقاد از محرومیت چند دانشجوی شیرازی، نوشت: محرومیت پنج ساله از فعالیت سیاسی چند دانشجو در اصل محاکمه و محکوم کردن جمهوری اسلامی ایران به نداشتن مردم سالاری و آزادی نقد است.

سها صالح از فعالان دانشجویی در واکنش به این موضوع خواستار اولویت قرار دادن قوه قضاییه در رسیدگی به مفاسد اقتصادی شد و نوشت: قوه قضائیه بجای برخورد با عدالتخواهان با مفسدانی برخورد کند که مثل هرزه بر بدنه نظام چسبیده و اعتماد مردم را میخورند.

مهدی طرفی از دیگر فعالان دانشجوی با بیان اینکه بعد از دستگیری دانشجویان شیرازی منتظر 2 واکنش است، نوشت: با اعلام حکم بچههای جنبش عدالتخواه بی صبرانه منتظر دو مورد هستم: اول موضوع فعالان اصلاح طلب است که از بازداشت دانشجویان فقط منظورهایشان دانشجویان مخالف نظام است یا سایر دانشجویان هم شامل این هشتگ میکنند. دوم نحوهی برخورد قوه قضاییه با برهم زنندگان آرامش جامعه در فتنه اخیر است.

گل رو مفرد فعال دانشجویی نیز در واکنش به بازداشت این دانشجویان، نوشت: درست است که دانشجو بودن مصونیت نمیآورد و جرم طبق قانون باید رسیدگی شود، اما آیا با همه کسانی که مانند چهار عدالتخواه شیرازی عمل میکنند چنین برخوردی میشود. خون بازداشت شدگان اغتشاشات اخیر از بچه انقلابیهای شیراز رنیگن تر است؟

اما عبدالله گنجی مدیر مسئول روزنامه جوان نیز در یادداشتی در خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه دانشجویانی که در شیراز محکوم شدند را با عنوان عدالتخواهان معنا دهی نمیکند، گفت: نوع مواجهه قهری حقوقی حاکمیت با آنان را اشتباه میدانم اشتباه از آنجا ناشی میشود که خط کش و مته حقوق به خشخاش نحیف جوان کم تجربه گذاشته میشود.
گنجی با بیان اینکه دانشجو کم تجربه است، مقتضای سنش تندگویی و هیجان است، جزیی نگر است. نوشت: با رویت یک خلاف همه چیز را نابود شده میبیند و فکر میکند باید کاری کند، برای صدور بیانیه اش حقوق و قانون نمیخواند. ادبیاتش تیز است، اما دور از قدرت و ثروت است. برای خودش چیزی نمیخواهد و احساس رسالت میکند. البته در این مسیر اشتباه هم میکند، اما نه اشتباه یک فرد ۴۰ ساله بلکه اشتباه یک انسان کم تجربه و هویت جو.
فعال رسانه ای دیگری نیز در یادداشتی درمورد این موضوع نوشت: امروز خبری منتشر شد مبنی بر محکومیت 4 جوان عدالتخواه و انقلابی در دادگاه با احکامی سنگین و غیر قابل توجیه، یعنی 91 روز حبس تعزیری! 91 روز حبس تعزیری می شود سابقه کیفری برای آنها (تا زمان پایان تعلیق حکم) و بعلاوه 5 سال محرومیت از عضویت در هر تشکل اعم از سیاسی و دانشجویی و بعلاوه محرومیت 5 ساله از هر گونه کار رسانه ای و مطبوعاتی و به زبانی ساده قفل کردن دهان این 4 جوان به مدت 5 سال!
والی در جامعه اسلامی باید بداند که با ضرب و زور دادگاه و حکم نمی شود و نمی توان «حیثیت» کسب کرد و اتفاقا آن حیثیتی که من اسمش را میگذارم «سرمایه اجتماعی» با این ضرب و زور می سوزد، تباه می شود و از بین می رود!
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.