چند روزیست که نشریه دانشگاه صنعتی قم به نام «گفتمان حق» در پیچ و خم کمیته ناظر بر نشریات و شورای فرهنگی دانشگاه به دلیل شکایت حراست گیر کرده و مدیرمسئول این نشریه در کمیته ناظر بر نشریات تبرئه شده است اما داستان همچنان ادامه دارد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- کیانوش رضایی،کلیه نشریاتی که به صورت ادواری، گاهنامه یا تک شماره و نیز نشریات الکترونیکی که با نام ثابت و تاریخ نشر، در زمینههای گوناگون بالاخص دغدغه های دانشجویی توسط دانشجویان، تشکلها و نهادهای دانشگاهی در دانشگاهها منتشر و در محدوده دانشگاهها توزیع میشوند، نشریه دانشگاهی محسوب میشود. اما چند روزیست که نشریه دانشگاه صنعتی قم به نام «گفتمان حق» در پیچ و خم کمیته ناظر بر نشریات و شورای فرهنگی دانشگاه به دلیل شکایت حراست گیر کرده است و بنا به گفته مدیرمسئول نشریه مطلب خلاف واقعی در آن پرداخته نشده اما مسئولین دانشگاه نگاه دیگری به موضوع دارند.
تمامی مطالب نقد عملکرد مدیریتی و مشکلات صنفی میباشد
محمدجواد زارعی مدیر مسئول نشریه دانشجویی گفتمان حق و دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی قم در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه از شماره ۲۹ نشریه گفتمان حق شکایتی از سوی حراست دانشگاه به دست ما رسید گفت: جلسه شکایت در هفته اول برگزار نشد و به هفته دوم موکول شد.
زارعی ادامه داد: با حضور در جلسه شکایتی که از سوی حراست دانشگاه صورت گرفته بود به دفاع از نشریه پرداختم و از طرف کمیته ناظر بر نشریات تبرئه شدم.
مدیر مسئول نشریه دانشجویی گفتمان حق با اشاره به اینکه حراست نسبت به حکم کمیته ناظر بر نشریات اعتراض داشت افزود: اینبار حراست شکایت خود را در شورای فرهنگی مطرح کرد و با جلسهای که در آن شورا مطرح شد بنا گردید تا به نشریه تذکر کتبی داده شود.
وی با بیان اینکه در این نشریه هیچگونه مطلب سیاسی منتشر نشده و تمامی مطالب نقد عملکرد مدیریتی و مشکلات صنفی میباشد گفت: ۳ سال قبل سایت دانشگاه هک شد و اطلاعات خصوصی تمامی دانشجویان و اساتید بر روی اینترنت قرار گرفت و همه تشکلها نسبت به این موضوع اعتراض کردند.
زارعی اظهار داشت: در این شماره نشریه تحلیلی از یک شورای صنفی ایده آل آورده شده، اما برداشت حراست دانشگاه بر این بوده که دانشجویان به روشهای اعتراضی خارج از قانون مانند آشوبگری و ناآرام کردن فضای دانشگاه دعوت شده اند.
مدیر مسئول نشریه دانشجویی گفتمان حق ادامه داد: دانشگاه با وجود دارا بودن مشکلات متعدد صنفی و و گلگی همیشگی مسئولین از نبود بودجه و اعتبارات، اما اتاق رییس دانشگاه بسیار مجلل و شکیل و با یک آسانسور یک طبقه ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه مطالبه گری حق دانشجو است گفت:، اما به دلیل پایین بودن سطح تحمل مسئولین دانشگاه، چنین پنداشته اند که مطالبه گری دانشجو و پیگیری مشکلات دانشجویان توسط شورای صنفی یک اقدام غیر قانونی و تشویش اذهان عمومی است.
زارعی با بیان اینکه تاکنون دانشگاه سه بار از بنده شکایت کرده است افزود: در شکایت اخیر که در شورای فرهنگی مطرح شد میخواستند شکایت خود را تا مرحله درج در پرونده پیش ببرند که نماینده نهاد رهبری مانع از این اقدام شده است.
مدیر مسئول نشریه دانشجویی گفتمان حق در پایان با اشاره به اینکه نماینده تشکلهای اسلامی و دبیر هماندیشی اساتید که هردو حق رای دارند در جلسه شورای فرهنگی دعوت نشده بودند خاطرنشان شد: برخی از مسئولین از اینکه تذکر کتبی در پرونده درج نمیشود رضایت ندارند و دنبال پرونده سازی هستند.
حجت الاسلام طباطبایی کارشناس فرهنگی دانشگاه صنعتی قم در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه برخی دوستان مدعی هستند یکسری از انتقادات مطرح شده در این نشریه درست نیست گفت: حراست به کمیته ناظر بر نشریات شکایت کرده بود که نشریه در آنجا تبرئه شد.
طباطبایی ادامه داد: این موضوع مجدد در کمیته تجدد نظر مطرح شد که اینبار شورای فرهنگی بررسی موضوع را راس کار قرار داد.
کارشناس فرهنگی دانشگاه صنعتی قم تصریح کرد: در شورای فرهنگی نیز مقرر شد تذکر کتبی به مسئول نشریه داده شود که نقدهای منصفانه تری صورت پذیرد.
وی با اشاره به طرح شکایت از سوی حراست دانشگاه افزود: به لحاظ قانونی افراد حقیقی و حقوقی میتوانند شکایت نسبت به موضوعی را تنظیم کنند.
طباطبایی در پایان با بیان اینکه کمیته ناظر بر نشریات یکی از زیر شاخههای شورای فرهنگی است ادامه داد: اگر موضوعی در این کمیته به نتیجه نرسد در شورای فرهنگی بررسی میشود و در آنجا برای موضوع مطروحه تصمیم گیری میشود.
تقریبا ۵۰ درصد اعضا شورای فرهنگی همان اعضای کمیته ناظر بر نشریات هستند
فرامرز رضایی پویا مدیر حراست دانشگاه صنعتی قم در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به شکایت صورت گرفته در خصوص نشریه گفتمان حق گفت: در این موضوع بحث شکایت اداره حراست مطرح نیست و مسائلی رو به معاونت دانشجویی اطلاع رسانی کردیم و تخلفات مشاهده شده در نشریه را به آنان بازگو کردیمتا بررسی کنند.
رضایی پویا ادامه داد: با این تفاسیر خود معاونت دانشجویی که رییس کمیته ناظر بر نشریات نیز هست تشخیص میدهد که موضوع باید در این کمیته بررسی شود یا خیر که در نتیجه بررسی شد.
مدیر حراست دانشگاه صنعتی قم تصریح کرد: تخلفات صورت گرفته در متن این نشریه ۶ مورد بوده که بررسی شده و نتایج آن مشخص است.
وی با بیان اینکه در کمیته ناظر بر نشریات طرفین میتوانند ادعایی داشته باشند افزود: تفاوت شورای فرهنگی و کمیته انظباطی دانشجویان در این است که ترکیب کمیته انظباطی کاملا متفاوت است، اما در شورای فرهنگی تقریبا ۵۰ درصد اعضا همان اعضای کمیته ناظر بر نشریات هستند.
رضایی پویا خاطرنشان کرد: تفاوت دیگرش در این است که در شورای فرهنگی رییس دانشگاه به عنوان رییس شورا اضافه میشود، اما در کمیته ناظر بر نشریات، معاونت فرهنگی دانشجویی رییس این کمیته است.
مدیر حراست دانشگاه صنعتی قم گفت: در نامهای که برای شورای فرهنگی ارسال شده از لفظ شکایت نیز استفاده نشده و فقط به تخلفات صورت گرفته اشاره شده است.
وی با اشاره به اینکه در این نشریه اشاره شده که در شورای صنفی ۲ سال است انتخابات تشکیل نشده است افزود: این موضوع دروغ است و مربوط به معاونت فرهنگی میشود و خود آنان باید پیگیر موضوع باشند.
رضایی پویا تصریح کرد: در جلسه کمیته ناظر بر نشریات که برگزار شد این موضوع مطرح و معاونت فرهنگی نسبت به این موضوع توضی داد که یک سال شورای صنفی آن هم به دلایل خاصی انتخابات برگزار نکرد نه دوسال.
مدیر حراست دانشگاه صنعتی قم با بیان اینکه تمام دانشجویان همچون فرزندان خودمان هستند و قصد اینکه نشریات را اذیت کنیم نداریم گفت: فقط هدف این است یاد بگیرند قبل از اینکه موضوعی را رسانهای کنند اول یاد بگیرند در مورد آن تحقیق کنند تا دروغی در آن مطلب نباشد که باعث بدبینی به دانشگاه و در بعضی موارد بدبینی به نظام و ارزشها شود.
وی در پایان با اشاره به نامهای که در آن تخلفات نشریه به شورای فرهنگی ارسال شده و در آن اشارهای به پاشیدن اسپری رنگ به روی شیشه رییس دانشگاه توسط (شاید مدیر مسئول نشریه) شده است اظهار داشت: پس از تحقیقات متوجه شدیم اینکار سوی چه کسانی بوده است و در نهایت متوجه شدیم کار مدیرمسئول نشریه نبوده است.